1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root mail 3.10 on MikG not syncing Exchange

Discussion in 'Android Devices' started by jpkotor, Jun 14, 2011.

  1. jpkotor

    jpkotor Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    187
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    187
    10
    38
    I'm using MikG 1.04 and having issues with Exchange ActiveSync. I've had this working fine on every other ROM before. This ROM seems to be using HTC Mail 3.10. The problem is that it's not syncing properly with the server. It will retrieve the mail but after that it fails to sync to the server that the message is either read or deleted. What happens instead, for example, is after deleting an email the inbox refreshes again and the message reappears as unread because it never communicated to the server that the message was read and deleted, so by refreshing it retrieves the message again. I guess this means it is receiving data but it is not sending back data to the server.

    Also, it won't retrieve any of my old email further back than less than a day. Every time I flash a new ROM and reconfigure the Mail app I've been able to set it to retrieve the past 30 days in the settings but now it just seems to be ignoring this setting..

    Any help would be appreciated. I've tried deleting the account and retrying. I've wiped the data for the Mail app via Titanium and have cleared dalvik cache + cache in Amon-Ra. Is this a known issue with the mail 3.10 app? Is there a fix?
     

    Advertisement

  2. jpkotor

    jpkotor Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    187
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    187
    10
    38
    now using mikG 2.00... problem still persists. Using "Email 2.3" as a workaround but would love HTC mail to work.. soooo... buuumpppp
     
Tags:

Share This Page

Loading...