1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Major issue transfering pictures

Discussion in 'Android Devices' started by akates, Sep 16, 2011.

  1. akates

    akates Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 6, 2010

    Oct 6, 2010
    10
    0
    15
    I had no problem copying most files from my memory card over to the internal memory but for some reason when I try to transfer all of my pictures it either crashes Root Explorer or if I try from my computer it get stuck on certain pictures in a few folders and never gets passed them. What could be causing this issue?
     

    Advertisement

  2. Drop Knowledge

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    52
    2
    16
    Technical Advisor
    Baltimore, MD
    JPG or RAW images (or some other format)?
     
  3. akates

    akates Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 6, 2010

    Oct 6, 2010
    10
    0
    15
    JPG. I eventually got them all through, just had to do some individually until they copied over, then the rest went ok. Very strange.
     
  4. Drop Knowledge

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    52
    2
    16
    Technical Advisor
    Baltimore, MD
    That is odd. Were the photos taken w/ another cell phone or w/ a digital camera?

    Sorry...kind of a photonerd :p. I use an Eye-Fi Card to transfer directly from my camera to the phone.
     
  5. AndroidifyMe

    AndroidifyMe Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    771
    Joined:
    Mar 18, 2011

    Mar 18, 2011
    771
    132
    93
    Male
    Student
    Hybla Valley, Va
    What exactly do you mean by transferring pictures, and you do know that root explorer only works for rooted phones right? Hence, rooted.
     
  6. Sycobob

    Sycobob Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    113
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    113
    22
    38
    Physicist
    Tallahassee, FL
    Might want to format the card if it was used for something else before.
     
  7. Drop Knowledge

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    52
    2
    16
    Technical Advisor
    Baltimore, MD
    This is what I was thinking, similar to using SD cards in different cameras, sometimes they need formatted (even if not explicitly prompted to do so) in order to function properly.
     
  8. akates

    akates Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 6, 2010

    Oct 6, 2010
    10
    0
    15
    To answer a few questions, I had transferred the files off of my SD card on my EVO to my PC and then from my PC directly to the onboard memory of the Epic Touch so it shouldn't be a formatting issue. Also, root explorer works just fine as a file explorer without root, it just allows you to access the system folder once root is obtained. Now that I have everything transferred over I should be good to go, I'll chime back in if the issue crops up again.
     

Share This Page

Loading...