1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips make your phone superfast

Discussion in 'Android Devices' started by kninad2000, May 3, 2012.

  1. kninad2000

    kninad2000 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    5
    2
    6
    hi to all

    if you have rooted your phone best if not then use .img file provided by Ninad chaudhari and do root its actually Russian soft image by fly mobile.

    After rooting your phone install following App 1)super user 2) Swapper and make a at least 500 mb file and accept super user access 3) install App Sd speed increase and make cahe file as per soft says......................................................... then your phone will zoommmmmmmmmmmmmmmmm:thrasher::thrasher::thrasher:
     

    Advertisement

    Srsh1212 and iswanadi like this.
  2. ninadchaudhari

    ninadchaudhari What's up !
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,800
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    1,800
    526
    233
    Male
    F.Y B.E
    127.0.0.1
    Hi,
    First of all welcome to the forums ;)

    Thanks for sharing the Tip !

    But just that ,

    Superuser app is already installed when you root your device :)

    also, thanks for sharing that your device supports Swap ;)

    I read something weird here btw ;) :D
    kninad2000 :D
     
  3. kninad2000

    kninad2000 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    5
    2
    6
  4. kninad2000

    kninad2000 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    5
    2
    6
    if you want to give look as i phone Espier Launcher is best apk
     
  5. n1newbie

    n1newbie Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Jan 9, 2012

    Jan 9, 2012
    53
    9
    16
    ninadchaudhari likes this.
  6. chughgopal

    chughgopal Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    142
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    142
    7
    36
    Mumbai, India
    Is it working??
     
  7. kumar abhishek

    kumar abhishek Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    572
    Joined:
    Dec 3, 2011

    Dec 3, 2011
    572
    125
    93
    Chandigarh, India

    Tell full tutorial for how to use swapper pls.. I am unable to do it
     
  8. saivignesh

    saivignesh Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Dec 24, 2011

    Dec 24, 2011
    1,052
    192
    143
    student
    shencottah
    yaa swapper shows error
    somewhere read that using sd space for swapping reduces sd life span
     
  9. kninad2000

    kninad2000 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    5
    2
    6

    hey bro first you have to root your phone after that just go to play store search swapper then you will find an app "Swapper for root" just install and use it... your phone will be then supefast actually that swap file act as a RAM by using your sd card memory
     
  10. kninad2000

    kninad2000 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    5
    2
    6
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


    dam chip sd cards and you are thinking about its life span amazing............then spent more money for high end phones with more ram
     
  11. saivignesh

    saivignesh Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Dec 24, 2011

    Dec 24, 2011
    1,052
    192
    143
    student
    shencottah
    you funny guy I just mentioned it
    even the developer of that app mentioned that
    why?
    to just remind everyone!
    wats that chip sd card? I cant get it
     
  12. saivignesh

    saivignesh Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Dec 24, 2011

    Dec 24, 2011
    1,052
    192
    143
    student
    shencottah
  13. satecsh

    satecsh Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    85
    Joined:
    Mar 28, 2012

    Mar 28, 2012
    85
    44
    23
    Dont think the kernelsupports swap file... checked using FREE after installing and swap shows 000... thank you foryourefforts though.
     
  14. saivignesh

    saivignesh Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Dec 24, 2011

    Dec 24, 2011
    1,052
    192
    143
    student
    shencottah
    satecsh likes this.
  15. satecsh

    satecsh Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    85
    Joined:
    Mar 28, 2012

    Mar 28, 2012
    85
    44
    23
  16. saivignesh

    saivignesh Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Dec 24, 2011

    Dec 24, 2011
    1,052
    192
    143
    student
    shencottah
    now I am able to run opera mobile,ucbrowser,default web,camera and somemore app at same time with 500mb swap file
     
  17. satecsh

    satecsh Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    85
    Joined:
    Mar 28, 2012

    Mar 28, 2012
    85
    44
    23
    well you still didnt ans my question!!!
     
  18. saivignesh

    saivignesh Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Dec 24, 2011

    Dec 24, 2011
    1,052
    192
    143
    student
    shencottah
    wat command
     
  19. satecsh

    satecsh Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    85
    Joined:
    Mar 28, 2012

    Mar 28, 2012
    85
    44
    23
    when we type free in terminal is displays the swap details. when i run "free" after installing the swapper for root suggested by u, swap is still 0.
     
  20. saivignesh

    saivignesh Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Dec 24, 2011

    Dec 24, 2011
    1,052
    192
    143
    student
    shencottah
    lol just installing the apk doesn't do anything
    open the app and tick run as boot and choose fat partition and input 500mb and press save now it will create swapfile but dont allow the screen to get locked while creatingvthe swapfile it takes about 5-7 mins
     
  21. satecsh

    satecsh Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    85
    Joined:
    Mar 28, 2012

    Mar 28, 2012
    85
    44
    23
    lol... i have done tried it with different file size as well...i select run it at boot as well... and for your kind information there is a command called "FREE" to know the size of the swap that is running on the system and when i type the same it shows swap as zero... how did u verify that swap up and running on your system? the link you have provided is for version 1.4 and the new version is 1.7 which is free as well...
     
  22. as439726

    as439726 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    439
    Joined:
    May 23, 2009

    May 23, 2009
    439
    43
    43
    Best tip:
    Get a One S or X.
    Just kidding
     
  23. saivignesh

    saivignesh Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Dec 24, 2011

    Dec 24, 2011
    1,052
    192
    143
    student
    shencottah
    @sathecs that "free" command is for seperate swap partition "mmcblk0p3" I think so

    this is really silly u can easily feel the better multitasking lol
     
  24. satecsh

    satecsh Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    85
    Joined:
    Mar 28, 2012

    Mar 28, 2012
    85
    44
    23
    well then it is very silly of "swapper for the root" developer because he says we can verify the swap by using free command. Silly Developer!!!
     
Tags:

Share This Page

Loading...