1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Message app help please...

Discussion in 'Android Devices' started by Murf1, Mar 6, 2013.

  1. Murf1

    Murf1 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    594
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    594
    89
    88
    Male
    IT
    Indiana
    :thinking:
    I installed ChompSMS message app. My phone is rooted, but stock. I saw that I don't need the stock msg app if I install another one. So I used "App Quarantine" to "Freeze" stock msg app.

    I sent a msg to my wife last night with ChompSMS. She said she got it and responded 10 minutes later. I still have not gotten the reply.

    1.) Are you required to keep stock message app running for Chomp to work?

    2.) In settings, I had "I am on USA T-Mobile" checked and "CDMA split" checked. I have since unchecked them and still no reply. How should these be set?

    Any ideas why I'm not receiving messages?

    thanks,
     

    Advertisement

  2. Dark One

    Dark One Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    786
    Joined:
    Jan 15, 2012

    Jan 15, 2012
    786
    188
    93
    I have the stock messaging app frozen and I'm using Handcent and everything works fine. Is Chomp set as your default messaging app?
     
  3. Murf1

    Murf1 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    594
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    594
    89
    88
    Male
    IT
    Indiana
    Unless I missed it, I didn't see "default msg app" setting.

    I emailed developer, but haven't heard back yet.

    I couldn't go any longer missing messages so I switched to Handcent (which I did find a "set as default messaging app" setting) and it is working.

    thanks
     
  4. Murf1

    Murf1 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    594
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    594
    89
    88
    Male
    IT
    Indiana
    Got a reply from Chomp. Turns out with Chomp, you have to leave the stock message app in places for it to work because they share the same database.

    I've already switched to Handcent.
     

Share This Page

Loading...