1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Messages Not Sending.

Discussion in 'Android Devices' started by wynn55, May 14, 2011.

  1. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    So the title is my problem; text messages now have decided that they don't want to send. For a while, there's a "Sending" text under the message, then I get a notification that the message could not send. Whatup wit dat?

    Thanks
     

    Advertisement

  2. dautley

    dautley Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    I'll play, Whatup wit dat?

    What OS are you running? are you rooted or unrooted? is the number your sending them to allowed to receive text?
     
  3. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    I smoke too damn much. Forgot to mention all of that. Running Velocity 1.1, rooted, and as far as I know, all of my contacts still have texting plans.
     
  4. dautley

    dautley Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    If you installed Velocity without wiping data your going to need to wipe data and the dalvik cache then reflash the ROM, That should fix it.

    From http://androidforums.com/velocity/3...ly-android-2-2-1-froyo-super-fast-stable.html

    Known Issues:
    Problem: MMS messages fail on send and/or receive
    Solution: Wipe ALL userdata and reflash the ROM
     
  5. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    Man, I just did that to fix MMS like a week ago. Thanks for the solution though!
     
  6. dautley

    dautley Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    I don't know man, I don't use messaging a lot but Velocity 1.1 seems to have some issues with it.
     
  7. epistaxis

    epistaxis Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    May 14, 2011

    May 14, 2011
    7
    1
    6
    Woke up this morning to find this same issue. I updated to Velocity 1.1 a day after it came out and did the full wipe. Can't send or receive SMS. I can send MMS but can't receive. 3G works fine. Bizzare. Maybe Verizon is screwing with us?

    Edit: Can't make calls ether :( Crap.

    Double Edit: It appears that my area is experiencing a service outtage of some type. None of my friends with Verizon in town have service ether. False alarm!
     
  8. death2all110

    death2all110 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,996
    Joined:
    Jun 25, 2010

    Jun 25, 2010
    1,996
    1,210
    313
    Male
    Systems Administrator Windows/Unix
    Illinois, US
    call *22899 let it go through its motions. and make sure you didnt try to back up message data. because the ally freaks when you try to restore it.
     
  9. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    I called that number, nothing got fixed. :c
     
  10. death2all110

    death2all110 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,996
    Joined:
    Jun 25, 2010

    Jun 25, 2010
    1,996
    1,210
    313
    Male
    Systems Administrator Windows/Unix
    Illinois, US
    Try *228 option 2. Did you try restoring mms/sms data or something?
     
  11. epistaxis

    epistaxis Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    May 14, 2011

    May 14, 2011
    7
    1
    6
    I'm fully back up now. I don't think it had anything to do with Velocity. Probably the first cell outage I've ever experienced.
     
  12. azuma73

    azuma73 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    339
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    339
    25
    63
    Forklift Operator, Chef
    Chambersburg, Pa.
    Thought I had all my mms issues sorted out, but now I come to find I can't receive pics with txt msgs. I can't even send them to myself(to test)? I can send them to others just fine ...though they seem a little delayed. I haven't changed a thing in, like a week or so. So I'm not sure what's up?

    Other than that, my phone is tighter than ever!!!!!
     
  13. kingofbang

    kingofbang Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Mar 16, 2011

    Mar 16, 2011
    27
    1
    16
    Mountains
    All of these people are posting solutions that would work, but I've had the same problem as you, but I rebooted my phone, and my messages immediately sent upon restarting.


    This happened to me in Velocity 1.0 and I just did the ol' "Restart your device" solution.
     
  14. JokaLo

    JokaLo Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    245
    Joined:
    Jan 21, 2011

    Jan 21, 2011
    245
    13
    38
    I had the same problem with an older version of velocity, i wasnt receiving text but i got calls, so i rebooted and got like 40 text at once, also* sumthing about handcent sms is janky, try chomp sms its alot better, if you even use text apps
     
  15. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    I think I backed it up with Titanium but I restored all my apps with Velocity script

    EDIT: I tried dialing that also. And I also did a full wipe and re-flash. I'm gonna delete everything related to Titanium off of my Ally then try fr-flashing again.
     
  16. death2all110

    death2all110 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,996
    Joined:
    Jun 25, 2010

    Jun 25, 2010
    1,996
    1,210
    313
    Male
    Systems Administrator Windows/Unix
    Illinois, US
    DO NOT restore mms.apk app/data. weird things happen. i know from personal experience lol
     
    wynn55 likes this.
  17. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    I think I might've done that. Can it be fixed or did I screw myself?
     
  18. dautley

    dautley Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    You would just have to wipe data & delvik cache then flash Velocity again
     
    wynn55 likes this.
  19. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    I did that multiple times, still nothing.
     
  20. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    I've tried like everything I could think of and still nothing. And I can't afford another phone.
     
  21. savoxis

    savoxis Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    812
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    812
    708
    163
    ODOT Field Services Tech
    Pacific NW
    Wipe EVERYTHING, reflash. Then dont install anything, no backups, 3rd pary apps, nothing. This will be a good baseline test. If it works then slowly add apps back in.

    If you reflash, then do anything we cant help you, as it could very well be 3rd party apps or backups breaking it. We KNOW that MMS works great if you do a full wipe, and has about a 30% failure rate if you dont wipe.
     
    wynn55 likes this.
  22. wynn55

    wynn55 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    59
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    59
    0
    15
    Did that. Still didn't work. I'll try to use a 3rd party messaging app. If that doesn't work, then I'll try restoring an old nandroid.

    EDIT: I installed Handcent and now everything seems to be in working order! Thank you guys so much for all the help!
     
  23. azuma73

    azuma73 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    339
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    339
    25
    63
    Forklift Operator, Chef
    Chambersburg, Pa.
    Ok, so I wiped, re-flashed 1.1, re-stored my apps with TB Pro, (not data, just apps). I use GoSMS Pro. MAKE SURE YOU ENABLE MMS AUTO RETRIEVE in stock msging app! All seems cool now.
    Seems like it took a while for me to fix this 'cuz it made me mad and I gave up for a bit!! Again ......all is well!!!:D
     
  24. bnitty

    bnitty Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    242
    Joined:
    Dec 15, 2010

    Dec 15, 2010
    242
    17
    38
    Wichita/Lawrence, Kansas
    I've been having similar issues with receiving/sending messages. I've done a full wipe twice. pretty annoying. not sure how to resolve the issue short of rebooting.
     
    xbrad75 likes this.
  25. xbrad75

    xbrad75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    80
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    80
    8
    16
    High School Senior
    Pennsylvania
    When I first flashed over to Velocity 1.1 my phone had no problem sending any type of MMS. I was sending and receiving like a pro and actually had improved receiving picture messages. But I then flashed a theme and something went wrong in the upload so I was forced to reflash Velocity 1.1. I was able to download Velocity and completely wipe everything. So that was a few weeks ago.

    Today I went to send a picture and ended up not being able to even get a picture to go through. I was able to receive text and picture messages without any problem. Sending a MMS was/is my only problem. I made a nandroid right after I flashed Velocity 1.1 CLEAN, but now I'm getting told that all of my backups are corrupted.
     
Tags:

Share This Page

Loading...