1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Metro 2.2 Froyo, Rooted, deodex, bloatware removed

Discussion in 'Android Devices' started by PlayfulGod, Jun 2, 2011.

  1. Sinner67

    Sinner67 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    232
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    232
    40
    43
    Conway, AR
    Ah, ok. I flashed DT's a2sd using CWM then after the phone booted, went into Terminal and did su and got root permissions, then tried a2sd check and got the message saying a2sd was not found.
    Any ideas?
    Thanks
     

    Advertisement

  2. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    no clue right off hand lol
     
  3. Sinner67

    Sinner67 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    232
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    232
    40
    43
    Conway, AR
    lol. Ok, thanks. And thanks for your hard work getting 2.2.2 cleaned up and running :)
     
  4. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA
    Ok, can I upgrade from Icarus 1.1 directly or do I need to revert to stock first.??
     
  5. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    this one u can install like any other rom.
     
  6. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA
    Ok, sorry I'm just a bit nervous about installing especially w/o a step by step, is that a yes? I definitely don't want my phone to brick on me.
     
  7. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    yes, just make sure you have more than 50% of battery before install this update.
     
  8. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA
    Ok, didn't go back to stock, installed PG's 2.2 update, works great from what I can see. I have just rebooted and am signing into my Google account now. TY!
     
  9. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA
    I was using Icarus 1.1, did wipe, have wifi connection but no mobile data...
     
  10. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    did you format, cache,boot,data,system under mounts and storage?:eek:
     
  11. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA
    No I didn't do any of this under Mounts && Storage..
     
  12. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    there's 1 of the problems right there!!! reflash wiping and format thos 4 things, and all should be good.:)
     
  13. BigPhilyV

    BigPhilyV Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    12
    1
    16
    Staten Island, NY
    as in tokes guide it says with the dalvik on the sd card to not take the card out. is this true for this also. i cant push files with the usb cable. i have to take the card out and put it directly into the computer. with this said, will i have a problem using PG'S 2.2.2? thanks guys. i'm currently on cm7 4162011. i'm alil behind in the flashing... lol :D
     
  14. septembersrain

    septembersrain 句_句 Smurfing Awesome
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    1,929
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    1,929
    1,361
    343
    Female
    Esurance - Insurance Agent
    San Antonio, TX
    Finally got around to being in the library. I was able to download this. I'm going to be trying it and I'll see you around in IRC later. Thanks for all the work you've done PG! You're awesome. <3 Thanks also goes to Isaac for helping you get on the right track.
     
  15. Facethemusic

    Facethemusic Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 4, 2011

    Jun 4, 2011
    1
    0
    5
    Music Producer
    Las Vegas
    downloaded Metro-2.2-Froyo_rooted_deodex_nobloat_signed, how do i install it? ever since i updated metropcs ascend to 2.2.2 z4root wont work, and gingerbreak 1.2 gives me cant find apk error.......
     
  16. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA

    So, wipe then format and then reinstall PG's file? Man, I need a tut!! :/ lol.
     
  17. kbrn

    kbrn Android Enthusiast
    Rank:
     #363
    Points:
    63
    Posts:
    302
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    302
    55
    63
    Male
    Androidholic
    Central Florida
    I updated my g/f's huawei with the official 2.2 from metro and I rooted it with gingerbreak 1.2 then I looked at this and oh boy I could have saved me some work lol.
    So I gave it a shot deleted all the metro crapware installed a new boot animation and the little guy (that's how I called her phone) run pretty smooth compared to what it was. She was happy with the phone but everytime I gave it a look it frustrated me like crazy.. Now she can see a difference!
    Everything runs good!
    Good job with this base rom! thanks a lot!
     
  18. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA
    Ok...wiped data/factory reset, wiped cache, wiped dalvik, formatted boot, system, cache & data, installed PG from zip, reboot && still no mobile data, only wifi. Do I have to do it the long way!?
     
  19. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    By the sounds of it looks that way. Must be something with your phone.
     
  20. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA

    How can I get into the APN settings?I know you said they were hidden. I've been reading that if I upgrade I would have to change the settings to get data...but idk && I have to dl the official 2.2 && then come back && modify w/ yours or can I not dl this specific update?
     
  21. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    to be on the safe side, revert back to 2.1 so you know data is working than install the update.

    yes, i flash it with cwm 3.0.0.5 and above, and works like a charm.
     
  22. kbrn

    kbrn Android Enthusiast
    Rank:
     #363
    Points:
    63
    Posts:
    302
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    302
    55
    63
    Male
    Androidholic
    Central Florida
    I think you deleted the folder metropcs and only the apps in there you can remove and also de bootanimation.zip if you delete anything else from that folder causes lost of mobile data.
    I learned that cause I did but before I remove anything I always make a back up of it and I just replaced it and voila mobile data again
     
  23. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA
    Yea I did that yesterday and data and wifi are working fine but when I flash they are not. How do I get 3.0.0.5? I am using 2.5.1.3, I think it is...I just tried to flash back to stock but idk if it worked..
     
  24. Casfaye

    Casfaye Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    17
    0
    15
    CA

    You may be right I just looked in my list of SD Card folders && such and don't see that folder or file...am I SOL?

    **
    Ok...i've found both files on my computer...i'm going to try to do this all over again && add these files to the SD Card.

    **Still nothing.
     
  25. kbrn

    kbrn Android Enthusiast
    Rank:
     #363
    Points:
    63
    Posts:
    302
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    302
    55
    63
    Male
    Androidholic
    Central Florida
    is supposed to be on the folder cust/metropcs (on your phone not your sd card)
    I would say flash back to stock then update with the official metro update then root install cwr flash this rom then with root explorer navigate to cust/metropcs/apps and delete de bloatware you want ...

    Like I said I had the same problem everything worked but mobile data until I replaced everything else that was on that folder but the bloatware and the bootanimation.zip.

    good luck!
     

Share This Page

Loading...