1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Metro PCS has 3G now!!!

Discussion in 'Android Devices' started by vanity29, Jul 29, 2011.

  1. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    can u post your PRl too? :) please lol, the directions are on this thread to extract ur prl
     

    Advertisement

  2. daluvamann

    daluvamann Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Jan 13, 2011

    Jan 13, 2011
    78
    3
    16
    St. Petersburg, FL
    Update: still getting 3g in st pete but couldn't do a speed test because it kept coming back network communication error. So instead I tethered it to my laptop and tried downloading a file to see what speed it was downloading at. Normally with 1x I was getting about 12-15kB/s. With 3g I'm getting 19-22kB/s. Not a big difference but I'm still stoked because I'm getting anything at all with 3g. I'm hoping they are still working out the kinks and the speed will increase. So to recap: 3g is working (though slowly) in st pete, fl on prl 3019. I'd still love to test prl 3023 though so please someone upload it when you can.
     
  3. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    sure i will post it, but direction you talking about?:cool:
     
  4. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    these directions ;) ;
     
  5. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    Here is prl 3023 enjoy!!! 3023.prl

    also is anyone using cdma workshop to import the prl or what method are yall using?
     
  6. Kuzco

    Kuzco Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    108
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    108
    15
    58
    Musician
    California
    qpst. :)
     
  7. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    thanks but wont be able to upload it till later on
     
  8. Kuzco

    Kuzco Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    108
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    108
    15
    58
    Musician
    California
    I did it already, on 3g with 3 bars, blazing fast. I may need a windscreen, lol.
     
  9. Martin714

    Martin714 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    920
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    920
    148
    93
    Male
    Santa Ana, CA
    will California ever have 3G on Metro pcs service even if the manual prl is inserted?
     
  10. Kuzco

    Kuzco Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    108
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    108
    15
    58
    Musician
    California
    I've gotten it with 3022, in San Francisco area.
     
  11. gatling

    gatling Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Aug 23, 2011

    Aug 23, 2011
    5
    0
    5
    I live in California and i live in 4g coverage but i don't get 3g
     
  12. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,000
    Joined:
    Jan 26, 2011

    Jan 26, 2011
    1,000
    357
    173
    Male
    Distribution
    Brandon, Florida
    i got the 3023 PRL but no 3G, i live in Brandon near Tampa, tomorrow i'll be heading down to South Tampa. thanx Nuttmeg for the PRL.

    [​IMG]
     
  13. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    That sucks, but hopefully they will be rolling out the 3g towers near you, also i will say the 3g on the Admire is fast, i updated the prl from 3019 to 3023, and im pretty amazed. :)
     
  14. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    lucky...
    i have3 3g but it sometimes works, but almost never :( on the 3023 prl
     
  15. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    will get better as they might just now be releasing 3g in your area, mines was the same way when they was releasing it in my area, and it was real spotty, its still spotty in places but have gotten better over the weeks.
     
  16. kevinrubio

    kevinrubio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,029
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,029
    111
    143
    Student
    Atlanta, GA
    thanks :) but
    my 3G prl 3022 before i updated to 3023 was working fine most of the times
     
  17. wayne137

    wayne137 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    395
    Joined:
    Apr 7, 2011

    Apr 7, 2011
    395
    38
    43
    Highe School
    Florida
    so i didnt pay my bill yet but notice i have the 3g sign n it say my service is connected but not disconnected i flash back to cm7 after doing the prl update when i was on the stock 2.2.2 it didnt have 3g sign and did say service disconnected werid right.... lol i thought i was going to have free metro service lmao... so when i finally decide to take the time to actually pay my bill will anything weird will happen to my service???... would be mad that i paid a bill for a phone that doesnt work i think everthing should be fine i hope....:thinking::(
     
  18. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    everything works, only if metro is down in your area would be the only issue...but like anything, Do It At Your Own Risk!!!
     
  19. ShinySide

    ShinySide Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,502
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,502
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    Holy weird. Pushed the 3023 and for the first time EVER go the famous "Roaming Indicator Flashing" thing.


    Even weirder while typing that it went away Ahahaha
     
  20. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    weird never happen to me on the ascend and admire, have you flash the metro off that pg updated?
     
  21. ShinySide

    ShinySide Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,502
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,502
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    No I couldnt even tell you the last time I did flash the MetrOff. Ive never had the roaming indicator and have never had an issue with mms. I had to switch to Bob's build to push it because no drivers will install on PG's new build and I got it right away when my phone rebooted and then it went a way like 3 minutes later while I was typing that but I just switched back to PGs and it never showed up. Ill go flash MetrOff just for the hell of it tho. Is the one on the wiki the updated one?
     
  22. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    yes should be, and also depending on bobz build on the wiki it says usb mounting is broke so if you tried pushing prl threw usb on bobz rom and you got an error or it didnt make it threw thats cause there's an issue with transfering files using usb method.
     
  23. ShinySide

    ShinySide Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,502
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,502
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    I have the broken usb build. And Ive never had problem. Still dont. Only "problem" I have had concerning usb is one of the driver wont istall so the debugging wont work, but the debugging will work if I toggle it off and on in the settings then it works.


    Ran a speed test. My 3g is slow as shiiit. ping 188ms DL- 150kbps upload- 78kbps

    Sad thing is its still faster then when on 1x ahaha
     
  24. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    true dat, i need to upload a video and show everyone my speed at glance moving from page to page...
     
  25. wayne137

    wayne137 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    395
    Joined:
    Apr 7, 2011

    Apr 7, 2011
    395
    38
    43
    Highe School
    Florida
    thats y i did it i knew the risk lol:D:eek::thinking:
     

Share This Page

Loading...