1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Metro pcs new sim card for unlock gsm phone.

Discussion in 'Android Help' started by Android Question, Aug 6, 2013.

  1. Android Question

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Hi. I have metro pcs new sim card, work for unlock phone. Only getting 2g. Data. Which very slow. If i put att sim card. I can get 3g speed. Any one know how to fixed. This problem. I have 3g unlock phone. Not 4g lte phone.
     

    Advertisement

  2. androidpod

    androidpod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    112
    Joined:
    Nov 3, 2012

    Nov 3, 2012
    112
    23
    58
    West Coast
    Greetings and Welcome to the Forum

    Without knowing what brand and model of phone you have, as well as what carrier you are on is challenging.

    I might suggest you call the carrier you are using, and obtain a sim card from them. They are optimized to work best and deliver the fastest speed for your phone.

    If this doesn't resolve the issue just click on the "Android Forums" link below, register (it's free). Find your device in the list of forums and post your question.

    Android Forums - Forum Rules
     
  3. marc12868

    marc12868 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,460
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    2,460
    850
    213
    Male
    Tier 2 Tech Support @ At&t
    Spokane Valley, Washington
    Hello! :D. Also something to add to the above. If your phone isn't branded for the carrier (I.E. AT&T phone on T-mobile or a T-mobile phone on AT&T), then you aren't garaunteed to have anything faster then 2g speeds. From what you are describing though it sounds as if your phone doesn't have the bands for metro pcs 3g service and/ or you don't have the correct APNS assigned to your account. And since Metro PCS uses the 1700/ 1900 bands for it's 3g network most phones that aren't Metro PCS/ T-Mobile branded will not work on it's 3g network unless you are in an area that has had the T-mobile 1900 Band refarmed. But from the looks of things you probably have a phone that doesn't have the 1700/ 1900 band support and thus only works on 2g speeds :/ Sorry about that.
     
  4. raynoldsk

    raynoldsk Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    645
    Joined:
    Apr 4, 2011

    Apr 4, 2011
    645
    65
    88
    Pug momma
    inside my head
    If you just put the card in, you might need to give it a while to settle in to the network. I have a phone I just use on vacation, and when I first put in a SIM card, it hardly gets 1x, but over time it speeds up.
     

Share This Page

Loading...