1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [MetroPCS] Found new root method

Discussion in 'Android Devices' started by Donte559, Dec 30, 2013.

  1. Donte559

    Donte559 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    83
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    83
    11
    18
    I did the Metro PCS software update to MS50010i and lost root. I used the root method Tokenpoke (not his root method or work FYI) suggested we use and works. I tried to use that method to root again and I didn't root. I also tried MotoChopper and it also didn't root.

    I rooted my updated phone with the Saferoot: Root method which is on the LG Optimus F3 root section.

    Hopefully this helps for anyone who lost root after Metro PCS update.
     

    Advertisement

    Strider0007, infowarz and Tokenpoke like this.
  2. Rukbat

    Rukbat Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    943
    Posts:
    10,391
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,391
    2,897
    943
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    If you can get an adb remount and an adb root on your phone (using adb on your computer), you can root any phone the same way. Exploits (one-click roots) are only really needed for phones you can't use adb on.
     
  3. Krlypumaa

    Krlypumaa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,770
    Joined:
    Jan 8, 2012

    Jan 8, 2012
    1,770
    758
    253
    Male
    Media Editor,
    Tampa, FL.
    So tell me what its new in that new update..
     
  4. rsurfer

    rsurfer Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    98
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    98
    8
    16
    Hollywood, Florida
    I did the update , and I still have root
     
  5. Trevor Philips

    Trevor Philips Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    575
    Joined:
    Nov 18, 2013

    Nov 18, 2013
    575
    218
    103
    Male
    Trevor Philips Industries
    Sandy Shores
  6. infowarz

    infowarz Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    52
    Joined:
    Oct 25, 2013

    Oct 25, 2013
    52
    12
    18
    . . . . .
    And

    Thanks you both for the info.....

    android_root.exe. . . looks promising also. I didn't do a link but its at kingoapp add the rest.

    Downloaded it but haven't got the phone yet.... :thinking:

    Yea... I'd rather use abd but need to learn the commands etc.

    Well,
    Thanks again!
     
  7. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,157
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    Thanks for the tip.
    I haven't messed with my f6 in weeks so I didnt know there was an update.

    Also, I make it pretty clear that I dont have anything to do with the things I post, I just find them and let people know.
     
  8. infowarz

    infowarz Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    52
    Joined:
    Oct 25, 2013

    Oct 25, 2013
    52
    12
    18
    GOT the phone and its a keeper.

    Have been doing some investigating and a rummer has it that kingoapp app may be malware to get your suff.
    That might be a jealous competitor spreading "stuff."

    I don't know if or if NOT.

    So IF I was to use it....

    I'd make sure that I was NOT connected to DATA or WIFI, and un-install exe, registry clean, than CClean, right after "root."

    Better safe than sorry!


    Hey Rukbat,
    (THX)
    Suggest a link for the "noob way" to do that ..... as I just be getting over some "Terminal" fear that I used to have. LOL

    I really do want to learn that method.
     
  9. Strider0007

    Strider0007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Feb 4, 2011

    Feb 4, 2011
    103
    12
    38
    Male
    LA/O.C.--Kali
    Hello everyone, coming from the Esteem to this phone. I just bought it last night and it automatically updated to the latest version MS50010i. SO I'm trying to find the easiest root method. Thanks to all who have posted all the info.
     
  10. MrGlowy

    MrGlowy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    648
    Joined:
    Feb 15, 2012

    Feb 15, 2012
    648
    135
    113
    Male
    High School Student
    California
    Over on the f3, we use Saferoot. Not sure if it'll work on this phone.
     
    Strider0007 likes this.
  11. kev716

    kev716 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    43
    Joined:
    Jun 10, 2013

    Jun 10, 2013
    43
    4
    36
    Huntington Beach, CA
    Yes Saferoot is the way to go.
     
    Strider0007 likes this.
  12. infowarz

    infowarz Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    52
    Joined:
    Oct 25, 2013

    Oct 25, 2013
    52
    12
    18
    Thanks MrGlowy .... for your suggestion....

    Running on LG F6 MS500101i
    I tried saferoot 4 times no root
    Tried framaroot 5 times no root

    Did the dangerous Kangaroot but disconnected phone from wifi, and data on phone, and disconnected F6 form PC and uninstalled their app.

    But GOT "root" from that.

    They probly selling my IMEI to Target.

    I bet saferoot would have worked on MS500101e.

    All who have MS500101i should give a try.

    I won't update no more, as every time a new version comes out the "rooters" that were working don't work any longer.

    I'd flash back to the earlier version if it wouldn't brick my phone. Maybe ICS .... nice and tiny. Till a detoxed Custom ROM is out.

    The service providers / manufacturers don't really like us really "rooting" their devices.
     
  13. morgankslade

    morgankslade Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    861
    Joined:
    Aug 9, 2011

    Aug 9, 2011
    861
    135
    123
    Mens Formalwear
    Southeast, Michigan
    I went Safe Root...easy peasy.
     
  14. Trevor Philips

    Trevor Philips Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    575
    Joined:
    Nov 18, 2013

    Nov 18, 2013
    575
    218
    103
    Male
    Trevor Philips Industries
    Sandy Shores
    Yup, Safe root. quick and easy
     
  15. TheEmpathicEar

    TheEmpathicEar Android Enthusiast
    Rank:
     #276
    Points:
    43
    Posts:
    484
    Joined:
    Jun 1, 2013

    Jun 1, 2013
    484
    32
    43
    Male
    MA of USA
    Will "Safe Root" root my 12b? And, what and where is "Safe Root"???
     

Share This Page

Loading...