1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [MetroPCS/GSM] Roms for GSM Galaxy S3

Discussion in 'Android Devices' started by BadReligion, Feb 5, 2014.

  1. BadReligion

    BadReligion Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Jun 10, 2011

    Jun 10, 2011
    44
    6
    16
    I just read that there are no roms available for the GSM S3. Does that mean that there are none SPECIFICALLY made for it, or none are compatible at all? I'd really like to get Cyanogen on my phone.
     

    Advertisement

  2. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #6
    Points:
    3,118
    Posts:
    28,996
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    28,996
    22,802
    3,118
    Male
    Next to you
    What carrier are you with BadReligion?
    Have you checked out the root forums?
    They are at the bottom of the page ;)
    I can move your thread into one of them so that other rooted users with your device/carrier can better see and answer that question :)
     
  3. BadReligion

    BadReligion Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Jun 10, 2011

    Jun 10, 2011
    44
    6
    16
    MetroPCS. I see that Cyanogen has an easy way to install their OS on phones, but MetroPCS isn't on the list of supported phones... then again I'm technically T-Mobile aren't I?
     
  4. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
    None
    Points:
    653
    Posts:
    8,765
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,765
    3,729
    653
    Male
    Reno, Nevada
    Welcome to Android forums :)

    There are quite a few roms based off of Cyanogenmod if you'd be willing to try those?

    Moved into the metro root forum :)
     
    Mikestony likes this.
  5. BadReligion

    BadReligion Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Jun 10, 2011

    Jun 10, 2011
    44
    6
    16
    I just need to know which firmwares are compatible with the GSM Galaxy SIII from Metro...
     
  6. Mikestony

    Mikestony ~30% Carbon Black ±
    Moderator
    Rank:
     #6
    Points:
    3,118
    Posts:
    28,996
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    28,996
    22,802
    3,118
    Male
    Next to you
  7. DirtyDee

    DirtyDee Android Expert
    Rank:
     #99
    Points:
    203
    Posts:
    2,205
    Joined:
    Mar 18, 2013

    Mar 18, 2013
    2,205
    441
    203
    Male
    Janitor/cook I know strange two jobs to have
    Detroit Michigan
    You said metro PCs are you sure it's the gsm one? If it is then ones for T-Mobile should work. But know you must root 1st
     
  8. LDrifta

    LDrifta No Stranger 2 Danger
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    3,907
    Joined:
    Jun 7, 2011

    Jun 7, 2011
    3,907
    3,202
    323
    Male
    Graphic-arts
    Lynn, MA
    if someone can root the 4.3 update and post a backp or something I can get a stock deodexed rom for you guys.. just pm me whoever is interested if don't check back soon enough
     
  9. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    Hi drifta, I could just do a rom dump instead of a backup.
     
  10. LDrifta

    LDrifta No Stranger 2 Danger
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    3,907
    Joined:
    Jun 7, 2011

    Jun 7, 2011
    3,907
    3,202
    323
    Male
    Graphic-arts
    Lynn, MA
    yeah that would work haha thnks man
     
  11. bcifer

    bcifer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    211
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    211
    4
    36
    This would be awesome ...

     
  12. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    i couldnt get a rom dump. most likely user error. i am backing up my phone as i type and uploading later today @LDrifta
     
  13. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    ok, just an update....

    i booted cwm and just did "wipe data/factory reset and backed up rom but it seems to have failed to wipe my internal sd so i need to redo the process since there are personal files and business info in there.
    should be up within an hour or so.

    update #2
    did full wipe, backed up 33% compressed and uploading asap
     
  14. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL

Share This Page

Loading...