1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Root [MetroPCS] Need to do NV backup?

Discussion in 'Android Devices' started by Rooqy, Oct 9, 2013.

  1. Rooqy

    Rooqy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    61
    Joined:
    Jul 6, 2013

    Jul 6, 2013
    61
    12
    18
    Hey I was just wondering if the S4 is like the S3 and should we do a NV backup?
     

    Advertisement

  2. Rukbat

    Rukbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    843
    Posts:
    10,392
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,392
    2,893
    843
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    Anything you don't have backed up is something you don't need, so you should always do backups. An NV backup? Yes, once you have the phone set up the way you like.
     
  3. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
     #235
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    I any modern custom recovery (TWRP, PHILZ or CWM) you have te option to do an EFS backup. I use TWRP and always include the EFS in all my backups.
     
    Rooqy likes this.
  4. Rooqy

    Rooqy Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    61
    Joined:
    Jul 6, 2013

    Jul 6, 2013
    61
    12
    18
    Sorry if this is a stupid question but does backingup EFS in recovery also backup NV. I had the Metro S3 and used an app to backup and restore NV(which saved me once) but I have never heard of EFS :/. Thanks guys!
     
  5. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    make sure you backup EFS just in case your imei numbers gets erase for some old reason, you will be able to restore it.
     
    Rooqy likes this.

Share This Page

Loading...