1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General MetroPCS PSA: Look to see if your phone's affected

Discussion in 'Android Devices' started by Gman9831, Jul 23, 2013.

  1. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    Look and see if your phone will be affected by this






     

    Advertisement

  2. tomatero96

    tomatero96 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 28, 2013

    Jul 28, 2013
    2
    0
    5
    thats great! but what if your phone is rooted? would they still do the software update?
     
  3. xixion

    xixion Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Jul 30, 2013

    Jul 30, 2013
    36
    1
    16
    Gainesville, FL
    They called me about this update. should I go back to stock b4 headding to the store?
     
  4. angie2714

    angie2714 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Mar 28, 2013

    Mar 28, 2013
    6
    0
    5
    Female
    NYC

    unroot it by simply upgrading phone's software thru LGMobile Support Tool., fast and easy., i just did it and taking my phone to the store tonight.
     
  5. Steve1

    Steve1 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 1, 2013

    Aug 1, 2013
    2
    0
    5


    Did this update and it removed root & wil not re-root Looks like the directorys needed to root are now wright potected/hidden. when opening system/data/ shows blank when trying to create "/tmp" says already there but cant see it. root tool fails to wright to any of the specified folder paths. anyone have any ideas ?

    :IDK IF WAS JUST GLITCH BUT AFTER I GOT HOME THE PHONE FROZE. REMOVED BATTERY &TEH PHONE WAS WIPED BLANK SD NO CONTACTS NO APPS NADA.. SONETHING FISHY HERE... EVIL LG/METROPCS
     
  6. circtest

    circtest Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Dec 27, 2011

    Dec 27, 2011
    85
    1
    16
    Electronics
    Frisco, TX
    Is there a definitive yes or no whether to be un-rooted to do this update? I just went through the hassle of upgrading to ZVE last week only to have everything wiped clean off my phone.
     
  7. Freshkryp69

    Freshkryp69 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    Oct 29, 2011

    Oct 29, 2011
    23
    2
    16
    machinist / tech
    Cocoa Fl.
    Do not update till a new root/rom/kernel that works 100% is avail!

    You have been warned!
     
  8. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,418
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    6,418
    1,204
    353
    Male
    MECHANIC OBDII. NOS. FUEL INJECTION. Saving a Life
    Park Ave., HELL
    Can i ask how did u root and what did u do to get zve . That's funny u was rooted and it wiped the phone clean i think u may have wiped data . But if u had done the backup i think u would be able to tell us where u made the misteak at . When u updated to the zve can i ask Did you do a reset to the phone to clear all old zvd junk from phone this would be data (etc) .
     
  9. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    I never got anything mailed to me but I got txt and voicemails, They advised I go the the store and have it done. I did, it took an hour and half and the guy said I would lose most of my information. I lost nothing and still getting texts, I called Metro and they don't know if it was done. They said go back, I went yesterday and they said it was a 3 hour wait....Is there anything I can check to see if the update was done??? I do believe there is a issue because I cannot load the BHTV app I ells me I must have a 4g phone.....this is a 4g.. even though Brighthouse cable says my phone is equipped for it (bhtv is live cable tv)
     
  10. bsquirrell

    bsquirrell Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    71
    Joined:
    Jan 23, 2012

    Jan 23, 2012
    71
    0
    35
    Clermont Florida
    I updated to ZVE, on the lg site with the update tool, I too keep getting voicemails from Metro. Is my phone already done, or do I still need to take it to the metro store. I lost root when I updated, but it is now rooted and using the stock de-oxed and bloatware removed from that master Ldrifta. can someone let me know, I don't want to have to go if I don't need to,
     
  11. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    my phone was never rooted as far as I know running zve gingerbread
     
  12. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    I'm sure others are having issues
     
  13. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    so I went back to Metro they said as long as it says ZVE it was done... I am not sure of this , nothing was lost or changed..something tells me they weren't trained on this update
     
  14. cocokasper

    cocokasper Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    144
    Joined:
    May 13, 2012

    May 13, 2012
    144
    24
    38
    Automotive, computer, & electrical Tech
    Bay Area CA
    it will unroot your phone. it wont brick a rooted phone by updating. You can brick it if you don't follow the steps and have all the file right. but even then I or other people (in the esteem forum) can help you unbrick.

    or if you are on stock rom, just unroot flash stock recovery, remove super user and ANY other rooted apps.
    and take it to metro for the update. if you feel safer with them doing it.

    I personally know more than the guys at my metro store, so I do it myself.
    head here for help. Honestly theres no need to post and ask, all the info, steps, programs, and files are here http://androidforums.com/esteem-all-things-root/460450-lg-esteem-all-things-root-guide.html
     
    Louvit likes this.
  15. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    Mine is not rooted. I did not do the update the store did. there are other problems that makes me think the phone isn't right.... cant Dl bhtv app it tells me its not 4g. My e mail will stop sending and receiving for no reason I have to change it to 4g and then back to wi fi for e mail to start coming... time for an s3 or 4
     
  16. cocokasper

    cocokasper Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    144
    Joined:
    May 13, 2012

    May 13, 2012
    144
    24
    38
    Automotive, computer, & electrical Tech
    Bay Area CA
    I've never really used the stock ROM for any length of time. But what I have seen and heard is it blows. Lags, slow boot times, and numerous bugs. I have love the development in the customs ROMs for this device. I've ran Ldriftas, Dover, and PlayfulGods software, tweaks, kernals, and Roms and don't have any issues.

    I'll hold out as long as I can waiting for this CM10, with fingers crossed.

    Esteem handles everything I do on it, and works great. I see no need to get the newest handset because it's got more RAM and faster chipset.

    I have however had to turn in my esteem twice for warranty issue. Once after a nandroid backup. the other was after I flashed CM10 and then restored back to ROM#2.
    Both times the memory chipset (that retains the PRL and programming info) somehow failed or got fried. So every time I booted it was blank as far as the antenna info.

    but I'm pretty sure that was caused by my old malware and virus infected PC via usb.

    after a factory HDD reset, with nothing else installed, I have never had issues flashing, or pushing via ADB/commander/USB
     
  17. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    ok so why when I load my local cable tv app for live tv does it say 4g phone required. when on the cable sebsite it says my device is compatable

    • need Android wireless device running Ice Cream Sandwich OS (excluding 7-inch tablets): Samsung Galaxy Nexus smart phone, Motorola Xoom or Asus EeePad tablet (for Live TV streaming ..... I have gingerbread....

    Bright House TV
    Bright House Networks - May 29, 2013

    Entertainment
    Device Only Installed

    Loading device compatibility...

    This app is compatible with all of your devices.

    LGE LG-MS910


    Unknown SoftwinerEvb...(this is my zeepad tablet that came from the factory rooted and that app wont do rooted
     
  18. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,418
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    6,418
    1,204
    353
    Male
    MECHANIC OBDII. NOS. FUEL INJECTION. Saving a Life
    Park Ave., HELL
    Everyone has problems with the update but your phone will pop up with the update it takes ten minutes . But also the update go a little further than that what the store is doing and a store told me its best that u do the update . Now its a update to the lg tool the tool has a driver update this driver update is for the modem hook up . Now if any dont know what this control . Ril . Yes it control the radios . Now the update is a problem if u stay on the os but if you root its good . The lg os rom lag and the keyboard forceclose . But when u root and put the zve #2 works like a charm no lag .
     
  19. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    ok true honesty here WHAT???? lol. I got no pop up only txt and vm to take it to the store, they said if it's ZVE it was done. set as
    version 2.3.4

    what else ?

    kernel
    2.6.35.7 perf
    lg-electronics @....
    build gingerbread
    sw ms910zve
     
  20. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    phone is now lagging , won't play some videos. they screwed it up....I attach a pic to a txt it says msg has expiried
     
  21. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    heres where I am now I dl all from Lg website, pluged in my phone, removed sd card. heres the screens that I don't understand, I see no difference weird 2 pics are too large and I took them all at the same time
     

    Attached Files:

  22. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,078
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    3,078
    1,008
    313
    Male
    High School Student
    Atlanta, Georgia
    Have you tried factory resetting it?
     
  23. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA

    don't you lose everything then? Im a dumbass with phones..lol
     
  24. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,078
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    3,078
    1,008
    313
    Male
    High School Student
    Atlanta, Georgia
    Yes you will but if you have your contacts backed up to your gmail and have root(you can backup all apps and messages with titani backup) then you have nothing to worry about. :)
     
  25. Louvit

    Louvit Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Dec 8, 2012

    Dec 8, 2012
    65
    2
    16
    Male
    NONE
    FLORIDA
    not rooted,the contacts I know are on google, s far as app's if I save them to the sd card and then remove it will they come back. I play black jack and poker and hate to lose my millions....lol..also how do I reset it and will it come back to life with the new update,,dam a lot of questions
     
Tags:

Share This Page

Loading...