1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support MHL adapter not working.

Discussion in 'Android Devices' started by stchman, Dec 31, 2011.

  1. stchman

    stchman Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    36
    Joined:
    Jan 11, 2011

    Jan 11, 2011
    36
    0
    15
    Software Engineer
    Hello all.

    I just recently purchased an MHL adapter off ebay and when I hook it up it will not work. I bought two of them and both do not seem to work at all.

    Are there any settings that need to be set in the phone for the HDMI output to work?

    I looked around and it appears that all MHL adapters are about the same. I even turned on and off the USB debugging.

    Here is the adapter I bought:

    eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices

    Thanks.
     

    Advertisement

  2. Technipages

    Technipages Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    74
    Joined:
    Mar 13, 2010

    Mar 13, 2010
    74
    12
    18
    Security Admin for a large banking company.
    Sioux Falls, SD
    The MHL port should mirror whatever is on the phone. No settings to change. But I have heard that there are tons of adapters out there that simply don't work with certain phones. PC Magazine reviewed the Epic and in the review the guy mentions that his MHL adapter didn't work with his Epic.

    -Mitch
     
    mcgoo99 likes this.
  3. IAmSixNine

    IAmSixNine Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    237
    Joined:
    Jun 2, 2010

    Jun 2, 2010
    237
    25
    43
    Service Manager for a wireless recycler.
    Dallas, TX
    Just as Technipages mentioned, its possible that the device isnt working well with your particular phone.
    Make sure you have a wall charger plugged into the MHL adapter.
    ON my EVO 3D, and Epic Touch both were finnecky.
    I had to have the HDMI cable plugged into the TV and adapter. Then the power plugged into the adapter. The TV had to be on the selected input and ready to go when i plugged it into my phone.
     

Share This Page

Loading...