1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Micromax A70 stuck at boot screen. Help!

Discussion in 'Android Devices' started by Sag10, Jan 12, 2012.

  1. Sag10

    Sag10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 19, 2011

    Nov 19, 2011
    7
    0
    5
    Hey all,
    I have this new Micromax A70,
    for some reason it's gone into Boot loops,
    only the Micromax logo appears, it dosent go beyond it.
    I've tried using the fast boot method,
    but when I connect my phone to pc and press the Camera button,
    it only shows that the battery is charging, and I've installed Android SDK also.
    It's currently on the stock firmware, and stock rom.

    I dont mind Rooting it, If i have to, but i need to fix this problem.

    I've even tried all the combo's such as Vol Up+power etc...
    still not working!

    Please Help!
     

    Advertisement

  2. varun.chitre15

    varun.chitre15 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,677
    Joined:
    Oct 6, 2011

    Oct 6, 2011
    1,677
    645
    213
    Sangli
    i know u tried fastboot method in wrong way
    press camera button as tight(don't break it) as u can and then connect.
    many of us were just pressing it lightly.
    actually that camera button has two notches.
    1st for autofocus and if u press more tighter u will feel another click.
    we want second one.
    so press that button hard and then insert usb(this has to b done in fone switched off state)
     
    Androidshek likes this.
  3. Sag10

    Sag10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 19, 2011

    Nov 19, 2011
    7
    0
    5
    I tried, still not working!
    This time around, I again tried pressing the Vol Down+Power
    it worked, but only the exclamation mark around a triangle, with a droid
    is appearing, nothing else, its stuck at that as well.
     
  4. mastermind1024

    mastermind1024 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    994
    Joined:
    Oct 13, 2011

    Oct 13, 2011
    994
    410
    113
    Doctor
    India
    I assume u r not rooted n on stock recovery.
    U can enter recovery by placing a finger on home button along with pressing power button.this method is shared by mmx itself.I hv no idea if it works..
    But it's mentioned that there u can factory reset your phone.All data will be lost.
    Before u do that i will advice to pull out the battery n keep it as for abt 2 min then reinsert the battery n try to power up normally.
    But How it went into bootloop by itself?u must have done something!!!what u were doing before it went to bootloop??
     
  5. ashudb70

    ashudb70 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    66
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    66
    3
    16
    extc engineer
    mumbai
    hey do one thing first of all do u hav cwm installed b4 getting brick?? ..ok if yes then b calm n now press vol- button first now with that press power button also.. u will enter recovery mode from where u can factory reset now if you hav not installed cwm then jst press camera button tightly and then connect your phone with camera button holding to pc after all dis ur pc will show fastboot mode connected and u will get only blank screen and after that give commands for that read mr Akshay post or go to how to unbrick a70 thread u will definitely get solutions
     
  6. ninadchaudhari

    ninadchaudhari What's up !
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,800
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    1,800
    526
    233
    Male
    F.Y B.E
    127.0.0.1
    Nope you are doing the fastboot method wrong way !
    first install drivers for Micromax a70 !!--you might have forgotten this !

    now completely turn off the device !
    remove battery twice and then press and hold the camera button do not leave !
    now insert the cable to pc and mobile phone
    now change directory to your fastboot-windows saved directory
    then type in fastboot devices
    and your device will be there

    personally i have tried to connect my device via adb but it has not connected to my mac EVEN once but fastboot works every time !!!! :)
     
  7. ninadchaudhari

    ninadchaudhari What's up !
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,800
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    1,800
    526
    233
    Male
    F.Y B.E
    127.0.0.1
    Yup
    you entered into recovery but as no custom recovery has been flashed you get the symbol ...
    just follow my steps in previous post !
     
  8. ashudb70

    ashudb70 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    66
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    66
    3
    16
    extc engineer
    mumbai
    ya ya I forgot ur ryt dude n hey I have also registered on minus...
     
  9. nil22

    nil22 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    158
    Joined:
    Oct 23, 2011

    Oct 23, 2011
    158
    13
    38
    switch off ur mobl...press down volume button then click power button...u will enter stock recovery & android logo should come...press camera button & few option will come...go to factory reset option by volume key...select factory reset option by power button...reboot when its done...
    this should solve ur problem,I am in stock rom,I had done this...& to do this u don't need to do rooting...
     
    bidhu77 likes this.
  10. nil22

    nil22 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    158
    Joined:
    Oct 23, 2011

    Oct 23, 2011
    158
    13
    38
    now just click d camera button!!!!!!! ;) recovery opinions will come which includes factory reset opinion!!!!! to select click power button!!!!! :D
     
  11. Sag10

    Sag10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 19, 2011

    Nov 19, 2011
    7
    0
    5
    How do I install the drivers?
    Ive seen the threads but when i Upzip the file,
    and right click on "install",
    it says that my system is not supported.

    how will in install the drivers, if my phone isnt turning on in the first place?!
     
  12. Sag10

    Sag10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 19, 2011

    Nov 19, 2011
    7
    0
    5
    I have no Idea, my sister was using it,
    she even complained that it switched off on its own sometimes,
    then she came and told me that, it wasnt turning on!
     
  13. ninadchaudhari

    ninadchaudhari What's up !
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,800
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    1,800
    526
    233
    Male
    F.Y B.E
    127.0.0.1
    First of it rarely switches off of its own unless you have done something with root folders !
    more over sometimes it may take 10 mins even or more to start up just have to be patient !
    also in case you are unable to boot recovery even try flashing using fastboot and regarding drivers i may not help as drivers are not needed for Mac and Linux...
     
  14. Sag10

    Sag10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 19, 2011

    Nov 19, 2011
    7
    0
    5
    Its been this way since about a week and a half! :p
     
  15. ninadchaudhari

    ninadchaudhari What's up !
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,800
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    1,800
    526
    233
    Male
    F.Y B.E
    127.0.0.1
    what happens while installing drivers?
     
  16. Sag10

    Sag10 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 19, 2011

    Nov 19, 2011
    7
    0
    5
    It says "the INF file you selected, does not support this method
    of installation"
     
  17. theperfectpunk

    theperfectpunk Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    124
    Joined:
    Aug 8, 2011

    Aug 8, 2011
    124
    40
    43
    Be Online at the IRC server, it would be lot easier there;)
     
  18. Androidshek

    Androidshek Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    96
    Joined:
    Dec 4, 2011

    Dec 4, 2011
    96
    9
    16
    Male
    Student
    Also, i have tried to boot in fastboot mode .... it says Android system recovery utility....there are four options--
    1.reboot system now
    2.apply sdcard:update.zip
    3.wipe data/factory reset
    4.wipe cache partition

    what should i do???
     
  19. akshaybz

    akshaybz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    481
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    481
    78
    73
    That's not fastboot, it's recovery...have you checked CWM Recovery installation thread for instructions?
     
    Androidshek likes this.
  20. Androidshek

    Androidshek Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    96
    Joined:
    Dec 4, 2011

    Dec 4, 2011
    96
    9
    16
    Male
    Student
    ya i have saw that...would it be good if i make a file "update.zip" on sdcard containing the recovery....

    And, what option should i choose in "recovery utility"???? help me plz

    i want my phone back....
     
  21. just i

    just i Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Oct 14, 2011

    Oct 14, 2011
    27
    3
    16
    have u tried whip data/factory reset?
    try it if ur on stock
     
  22. nil22

    nil22 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    158
    Joined:
    Oct 23, 2011

    Oct 23, 2011
    158
    13
    38
    select wipe data/factory reset....it will do factory reset which should solve ur problem :D
     
  23. Androidshek

    Androidshek Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    96
    Joined:
    Dec 4, 2011

    Dec 4, 2011
    96
    9
    16
    Male
    Student
    will doing "factory reset" solve the problem of framework-res.apk...i actually deleted the file and now i m stuck in the bootscreen.....plz help....

    and how to get into "fastboot" mode....??? and the driver download link...
     
  24. just i

    just i Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Oct 14, 2011

    Oct 14, 2011
    27
    3
    16
  25. akshaybz

    akshaybz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    481
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    481
    78
    73
    There is a thread regarding installing CWM recovery...it has how to boot into fastboot...
     
Tags:

Share This Page

Loading...