1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Missing Boot Image

Discussion in 'Android Devices' started by jimecv, Aug 19, 2011.

  1. jimecv

    jimecv Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    34
    1
    36
    Male
    Aerospace Manufacturing
    Tucson, Az
    Hey Guys,


    Just wondering why when I go to flash any Rom, I get the blue screen that says missing boot image. I have no idea where it went. I didnt delete it. Im new to alot of this and it is really driving me nuts. I have read alot of posts, and it seems I have to use sdk or adb whatever, and have no idea how to do it. Trying to learn this on the fly. I do have experience with command line in windows, but not for a long time.

    Would it have anything to do with downloading rom straight from website on android and then moving it to root sd card? is it an OTA problem? Do i need to download it to my laptop and then plug fone in and copy it to sdcard?

    Im using Rom Manager and can only flash to CWmod. It says there was an error flashing to Amon-Ra. First i flash CW and then try to flash AmonRa. I have heard that CWMod sucks for the Ally. Is it a problem w/ Rom Manager?
    Any suggestions would be greatly appreciated!!!
     

    Advertisement

  2. KingOfGreen

    KingOfGreen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    842
    Joined:
    Nov 3, 2010

    Nov 3, 2010
    842
    179
    93
    Chandler, Az

    what ROMs are you trying to flash? are you on 2.1 or 2.2?

    anyway get amonra recovery here. . . http://androidforums.com/getitnowmarketing/330813-all-one-recovery-thread.html

    and now you dont need ROM manager anymore. but i really dont get how you could flash a ROM but not have the boot image. are you sure the blue screen doesnt say "fastboot mode started"? Ive deleted my boot and it booted into fastboot but didn't say anything about one thing or the other missing.
     
  3. jimecv

    jimecv Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    34
    1
    36
    Male
    Aerospace Manufacturing
    Tucson, Az
    Hey, A local guy! Lived in valley born and raised. In Tucson now. Anyway, I am on 2.2.2 and I just tried to flash velocity.3 and it all worked fine but bootlooped. It bootloops all the time, no matter what I try.

    Now, the missing boot image did come up before on the blue screen. It does say "fastboot started" but under that it said missing boot image. That was a month ago. Maybe I'm mistaken. I have warped my brain trying to get a faster rom hooked up.
    But like I said, i can't flash anything without it bootlooping. So then I have to restore previous rom.
    I will try at home(at work now), to get the amon ra from the link you provided. So I just download it to computer and then paste to sd?
     
  4. jimecv

    jimecv Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    34
    1
    36
    Male
    Aerospace Manufacturing
    Tucson, Az
    Okay...went to link above. Which file do I download? I downloaded the aloha recovery img. also downloaded a terminal emulator to my my phone. Sorry that you have to hold my hand thru this. I am a NOOB! But I have to know how to do this.
     
  5. xtcvapor

    xtcvapor Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    63
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    63
    11
    18
    North Carolina
    That's your problem, you tried to flash a 2.1 ROM (Velocity .3) over a 2.2.2 stock image. Try flashing Velocity 1.1. If all else fails look up LGNPST and start from scratch.
     
  6. KingOfGreen

    KingOfGreen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    842
    Joined:
    Nov 3, 2010

    Nov 3, 2010
    842
    179
    93
    Chandler, Az
    Download the aloha recovery and the flash_image file. And like it was mentioned, you are trying to flash a 2.1 rROM over 2.2, i would use velocity 1.1 and make sure to run the scripts until it doesnt update or anything. There are a few fixes in there.
     
    jimecv likes this.
  7. jimecv

    jimecv Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    34
    1
    36
    Male
    Aerospace Manufacturing
    Tucson, Az
    OKAY! Thanks bud! I will try that, if it doesn't work, I will just keep what I have. You have been a great help!
     
  8. KingOfGreen

    KingOfGreen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    842
    Joined:
    Nov 3, 2010

    Nov 3, 2010
    842
    179
    93
    Chandler, Az

    Yupp! Doing it manually WILL work. And it should boot up fine with velocity 1.1
     
  9. jimecv

    jimecv Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    34
    1
    36
    Male
    Aerospace Manufacturing
    Tucson, Az
    Do I have to use SDK tools 0r can I just copy to sdcard and then reboot and update.zip?(change velocity.zip to update.zip?)
     
  10. KingOfGreen

    KingOfGreen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    842
    Joined:
    Nov 3, 2010

    Nov 3, 2010
    842
    179
    93
    Chandler, Az

    you can flash the recovery on the phone and you can flash velocity with amonra recovery. Read the recovery thread for buttons and such
     
  11. jimecv

    jimecv Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    34
    1
    36
    Male
    Aerospace Manufacturing
    Tucson, Az
    I'm green, trying to learn this stuff. Could you just give me step by step instructions on how to flash recovery? Everything is there on my sdcard.
    I dont know enough to figure it out for myself and do not want to mess anything up. I tried to reboot into recovery, got fastboot startup.
    There has to be an easier way of doing this, like clicking a few buttons and youre done.
    Anyway, Thanks for your help.

    Edit: Cool, I got Velocity to flash thanks to KingofGreen! Only thing, the end button will not turn off screen and go into standby. Have any ideas???
     
Tags:

Share This Page

Loading...