1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Missing Unknown Sources in ICS

Discussion in 'Android Devices' started by leesee, Aug 6, 2012.

  1. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
    I bought a Rezound online that came with ICS 3.11, however, it does not have the unknown sources box under Security to allow me to install 3rd party apps. I've never had a phone where this was missing.

    I'm wondering if I would get the new OTA since it's not rooted and if that would solve the problem or if I have to root to get that to appear?
     

    Advertisement

  2. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,186
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,186
    1,347
    323
    Black Forest
    Maybe the "Gingerbread place"? :)
    I think, it was Settings, PC connection ...

    Harry
     
  3. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
    Nope, not there either.
     
  4. Cares

    Cares Android Enthusiast
    Rank:
     #364
    Points:
    63
    Posts:
    315
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    315
    38
    63
    Are you 100% certain?

    System settings -> Security -> Device administration -> Unknown sources
     
  5. Corki2

    Corki2 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    340
    Joined:
    Sep 28, 2010

    Sep 28, 2010
    340
    80
    53
    Business Owner
    FL
    Try installing an apk and see if you get a prompt that will take you to the setting.
     
  6. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15

    Yes, I'm 100% certain. I go to Settings, Security and there is no Device Administration.

    I have:
    Screen Security-screen lock- lock phone after - make pattern visible- vibrate on touch
    Passwords -make passwords visible
    Credential storage - trusted credentials- install from phone storage-clear credentials
    SIM Card lock - setup SIM lock
     
  7. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
    I tried installing Swype. I have the apk but it takes me to Security where there is no options for unknown sources.
     
  8. Corki2

    Corki2 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    340
    Joined:
    Sep 28, 2010

    Sep 28, 2010
    340
    80
    53
    Business Owner
    FL
    Have you tried a hard reset?
     
  9. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
    No, I haven't. I didn't want to have to reinstall everything since that's my only issue with the phone.
     
  10. Corki2

    Corki2 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    340
    Joined:
    Sep 28, 2010

    Sep 28, 2010
    340
    80
    53
    Business Owner
    FL
    A bad flash maybe. Sorry.
     
  11. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator
    Moderator
    Rank:
     #16
    Points:
    1,453
    Posts:
    22,496
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    22,496
    7,918
    1,453
    Male
    Systems Administrator
    Northern Ky
    Is that the leak?^



    Oh by the way. I have the OTA and I can't seem to find it either :thinking:
     
  12. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
    I don't think so. Got it on eBay and the guy said it was an official build they were testing. His friend supposedly worked for Verizon and it was a test phone.
     
  13. gruss

    gruss Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,411
    Joined:
    Feb 16, 2010

    Feb 16, 2010
    1,411
    116
    163
    IT
    Toledoish
    Sooooo.....this is curious? Anyone else on the OTA able to sideload apps? I think I'll keep .10 for now, seems like this would have popped up sooner though, its in settings>security on mine.
     
  14. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
    So, I gave in, backed everything up and did a factory reset. I am still missing the unknown sources option.

    In addition, I still didn't get the newest ICS update. Still only have ICS 3.11 that came with the phone.

    Any ideas?
     
  15. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator
    Moderator
    Rank:
     #16
    Points:
    1,453
    Posts:
    22,496
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    22,496
    7,918
    1,453
    Male
    Systems Administrator
    Northern Ky
    Unless I am missing something there IS only 1 ICS for the rezound???? What do you mean by newest ICS???????
     
  16. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
    From what I read online the released version was 3.14, mine is v 3.11. Plus I'm still missing unknown sources. At this point, i don't even care about the version but I do want unknown sources to install non google apps.

    Do you know if I root if that would give me the unknown sources option?
     
  17. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator
    Moderator
    Rank:
     #16
    Points:
    1,453
    Posts:
    22,496
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    22,496
    7,918
    1,453
    Male
    Systems Administrator
    Northern Ky
    yea, mine is 3.14 (ends in .12)

    did you install a RUU to get ics??

    You need the RUU for .12
     
  18. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
    No, I didn't install anything for ICS, that's the way the phone came to me. When I did a factory reset, nothing changed with the version. Just want to be able to install some 3rd party apps at this point.
     
  19. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator
    Moderator
    Rank:
     #16
    Points:
    1,453
    Posts:
    22,496
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    22,496
    7,918
    1,453
    Male
    Systems Administrator
    Northern Ky
    You need the RUU....

    Can someone link to it? I'm on the run
     
  20. acejavelin

    acejavelin Android Expert
    Rank:
     #179
    Points:
    123
    Posts:
    974
    Joined:
    Jun 4, 2012

    Jun 4, 2012
    974
    294
    123
    VoIP/Telephony/IT Technician
    Bismarck, ND
  21. leesee

    leesee Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    10
    0
    15
Tags:

Share This Page

Loading...