1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Mobile hotspot problems

Discussion in 'Android Devices' started by Raymondabc, Aug 23, 2016.

  1. Raymondabc

    Raymondabc Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 23, 2016

    Aug 23, 2016
    4
    0
    15
    Hey, I'm having issues with mobile hotspot.
    I set SSID, pw but I'm unable to connect from any deviice, it shows no info. I reinstalled stock rom, still the same issue.

    Anyone had this issue? Otther android versions has option to choose amount of users can connect, don't see it on S7. Android 6.0.1
     

    Advertisement

  2. KurtS

    KurtS Newbie
    Rank:
     #649
    Points:
    26
    Posts:
    11
    Joined:
    Mar 15, 2016

    Mar 15, 2016
    11
    3
    26
    Male
    Check to see which band your using, 2.4 or 5 ghz. Older devices won't see the new 5ghz band.
     
  3. Raymondabc

    Raymondabc Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 23, 2016

    Aug 23, 2016
    4
    0
    15
    Is it possible to change it to 2.4? I really don't see any similar settings at all
     
  4. KurtS

    KurtS Newbie
    Rank:
     #649
    Points:
    26
    Posts:
    11
    Joined:
    Mar 15, 2016

    Mar 15, 2016
    11
    3
    26
    Male
    Go to the mobile hotspot page, in the upper right hand corner click on "more". Select "Configure Mobile Hotspot", scroll to the bottom and put a checkmark in "Show Advanced Options". You will now see the option to use 2.4 or 5ghz.
     
  5. Raymondabc

    Raymondabc Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 23, 2016

    Aug 23, 2016
    4
    0
    15
    Well I have some at least basic knowledge about Android but my screenshot will explain why I ask.
    Those are all the options I have.
     

    Attached Files:

  6. KurtS

    KurtS Newbie
    Rank:
     #649
    Points:
    26
    Posts:
    11
    Joined:
    Mar 15, 2016

    Mar 15, 2016
    11
    3
    26
    Male
    Touch the screen where it says "Auto" with that drop down arrow and it should give you the option to set it manually.
     
  7. Raymondabc

    Raymondabc Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 23, 2016

    Aug 23, 2016
    4
    0
    15
    It only offers numbers like this.
     

    Attached Files:

  8. KurtS

    KurtS Newbie
    Rank:
     #649
    Points:
    26
    Posts:
    11
    Joined:
    Mar 15, 2016

    Mar 15, 2016
    11
    3
    26
    Male
    Interesting, mine gives the option to change the frequency band. I noticed on your screenshot that your using a 24 hour clock. Can I assume you're over in Europe? If so, that may be why. I would contact the dealer you purchased it from and ask him if there is a way to change it.
     

Samsung Galaxy S7

The Samsung Galaxy S7 was launched in 2016 and was one of two devices in the lineup. The device features a 5.1-inch display with a resolution of 2560 x 1440, 4GB of RAM, 32GB of storage, and a 12MP rear camera.

Share This Page

Loading...