1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Mobile internet not working - Nexus S 4G

Discussion in 'Android Devices' started by Dannydtheman, Jul 6, 2012.

  1. Dannydtheman

    Dannydtheman Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 6, 2012

    Jul 6, 2012
    1
    0
    5
    I recently got my Nexus S hooked back up with Sprint, and since then the mobile network bars have been grey. Internet will not work, and I don't know why. The bars turn blue as if everything is connected again when I have wifi turned on and a network is active. Can still send and receive calls and texts, but anything related to internet or similar data transfer will not work.
     

    Advertisement

  2. AntimonyER

    AntimonyER AF Addict
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    13,646
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    13,646
    8,004
    1,343
    Statesboro, GA
    Hey, welcome to AF! I moved this into the Nexus S 4G forum for you. (You had it in the Galaxy Nexus forum, different phone from yours ;) ) Thanks for joining up! :)
     
  3. Polish Prince

    Polish Prince Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    May 8, 2010

    May 8, 2010
    46
    7
    16
    From what I understand, if your bars are Grey, you have Internet but you are not syncing with Google servers. When your bars are blue, then you have Internet & your Google services are active.. eg Talk, maps, Latitude, etc.

    If your bars are Grey & still don't have plain old Internet then something is very wrong. Not sure what to tell you.
     
  4. innoculator

    innoculator Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 21, 2012

    Jul 21, 2012
    3
    0
    5
    So after rooting and updating my Nexus S 4G is running AOKP with Matr1x Kernel and Android v4.0.4. I have what I think is the same problem. I have 4G access and Wi-fi access but if neither are available my 3G data won't work. I have blue bars on everything EXCEPT when I'm on 3G. When I am on 3G I get gray bars and no internet even though I have the upload and download arrows. Anyone have any idea?

    Thanks!
     
Tags:

Share This Page

Loading...