1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Mobile Network (APN) settings

Discussion in 'Android Devices' started by Slug, Feb 13, 2010.

  1. frankbonatelli

    frankbonatelli Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    203
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    203
    30
    43
    Globally employed
    Kelowna, BC Canada
    Thanks for that! I've been fighting with this for a while now, Read every dam forum I could find on it. Very Weird that its the telus sim chip default setting that was wrong. In my back up file I have an APN for Tethering with Telus but the APN for everyday uses denoted by Telus sim chip connection was wrong.

    Removing the space solved my MMs issues.
     

    Advertisement

  2. Tweakker

    Tweakker Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    2
    0
    5
    Tweakker has just launched an Android App to help users with their internet APN settings. Read more about 'All Operator APNs | Beta' in Application Announcements.
     
  3. bintRey

    bintRey Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 24, 2011

    Sep 24, 2011
    1
    0
    5
    I've used the different settings for internet access, planet 3 and mms. They work as stand-alone settings, but I found that I still needed to switch to different APN's depending on what I'd like to do. Also, when 3 sent me the MMS settings, my phone didn't give me the option to choose it when I need to download an MMS.

    I noticed that Samsung Galaxy S on Android 2.2 doesn't have separate settings for mobile internet, planet 3 and mms. So I sort of mixed and matched the various settings that I read on the forums with the one that 3 sent me.

    This works for me now. Thank God.


    3 Australia

    APN Settings on my Samsung Galaxy S (Android 2.2)

    Settings> Wireless & Network >Mobile Networks > Access Point Names
    Press Menu, choose New APN

    Name: 3services
    APN: 3services
    Proxy: not set
    Port: not set
    Port: not set
    Username: not set
    Password: not set
    Server: not set
    MMSC: mmsc.three.net.au:10021/mmsc
    MMS proxy: 10.176.57.25
    MMS port: 8799
    MCC: 505
    MNC: 06
    Authentication type: none
    APN type: internet + mms

    Click the back button, "3services" should now be on the list of APNs and a green button should show beside it.

    When out of a wifi range, I switch the wifi off. The H or 3G sign then appears on the notification bar. I do the same when I want to go on Planet 3.

    I hope this helps someone who is in a boat that I was in for a while.
     
  4. scudder

    scudder Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,281
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    1,281
    364
    163
    Male
    Ex-attorney ("retired" at 27)...
    State of Confusion (FL too)
    Just HAD TO "Thank" you just not to get you to that "2000" thanks mark...congrats!!:D
     
    Slug likes this.
  5. Hana N

    Hana N Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 28, 2011

    Sep 28, 2011
    2
    0
    5
    Does anyone have the APN setting for Virgin Mobile? I live in Canada. Thanks!
     
  6. welder1973

    welder1973 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    20
    0
    15
    Welder/Millwright
    Arkansas
    This seems to fix my mms problem... am i just stuck in 2G? my G1 ran 3G service, but this G2 cant seem to show anything but 2G network... I am running AT&T (hate it) but thats all i can get where i live. thanks for fixing the mms problem and if i need to change the APN protocol to get above 2G or something please let me know... I bought this unlocked phone because it was suppsosed to be faster than my G1 but now i have dropped from 3G to 2G??
     
  7. welder1973

    welder1973 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    20
    0
    15
    Welder/Millwright
    Arkansas
    ATT (US) Settings- APN

    I used the APN settings listed on here.. My internet works fine, but my messaging doesnt work so well.. When I send a picture it is in video formatt;;; Is there any way to adjust the settings so my mms messaging comes up and sends as a normal picture rather than video? any advice?
     
  8. welder1973

    welder1973 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    20
    0
    15
    Welder/Millwright
    Arkansas
    MMS is still stuck in video.. Installed Tweakker app and same thing.. Internet works fine, just the MMS problem.. once again, any advice?
     
  9. jkumpess

    jkumpess Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 3, 2011

    Dec 3, 2011
    1
    0
    5
    Hi, i am having problems.. maybe someone can help me... im new on this site, friend recommended me.


    So heres my deal,

    I have a HTC Desire HD Unlocked Phone.
    I am using a Virgin Mobile Canada SIM Card.

    I cannot Send/Recieve Picture Messages(MMS)

    When i do recieve a MMS threw text message, beside the text itself it says "Download"...
    I Click/Press "Download", after a couple attempts it gives me a notification saying "Could Not Download, Generic Network Failure"

    I called Virgin Mobile here in Canada, and they told me that since it is an Unlocked Phone with There SIM Card, they cannot do anything about it.. Everything else works fine, but dissapointed that i cannot send or recieve MMS..
    Any Help would be GREAT !!

    The HTC Desire HD was ORIGINALY through TELUS Canada.


    so the break down...

    HTC Desire HD - TELUS (Canada)
    SIM CARD - Virgin Mobile (Canada)
    PROBLEM - GENERIC NETWORK FAILURE NOTIFICATION DURING MMS


    Thanks for your time in reading this and hopefully one of you can help me out :)
     
  10. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #18
    Points:
    1,433
    Posts:
    13,014
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    13,014
    9,670
    1,433
    UK
    Does it work on WiFi?

    And, if you look at your APNs, do any of them mention being for MMS messages? If you go into an APN, the very bottom field is APN Type and you would expect to see 'default' and 'mms' mentioned in those somewhere. If none of your APNs have 'mms' in that field, that would explain it.
     
  11. ursninja

    ursninja Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 26, 2011

    Nov 26, 2011
    2
    0
    5
    Please share APN settings for AIRTEL (INDIA) as well. Thanks a ton in advance!!
     
  12. muditonline

    muditonline Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Mar 27, 2011

    Mar 27, 2011
    8
    0
    5
    NEED HELP with S2 on AT&T.
    I bought an unlocked version of the phone from Korea. Brought it to the US and used the AT&T sim with a $10 data plan meant for non-smartphones. Phone ran fine for 2-3 months. Data was a bit slow but worked and so did voice. The korean characters were bothering me, so I used ODIN to flash english version of the firmware (I9100). Ever since I did that, the korean characters are gone but voice and data are not functioning properly. Voice and data both only work intermittently. I tried the AT&T APN settings provided above but didn't help. Called AT&T and they seem to the think that the data plan needs to be changed to a Smartphone plan. I am willing to do that, but that shouldn't matter for voice right ?

    Can you please help. I don't want to go out and buy a new phone altogether.
     
  13. dooleyz

    dooleyz Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    2
    0
    5
    I had these settings as well from another i site and i could never upload mms pics it would time out.....so I checked the settings on my daughters phone and noticed that user name setting is spelled correctly, but it did not use all caps (the password however is correct with all caps) So on mine User name: wap@cingulargprs.com and password CINGULAR1...works...??
     
  14. thuqq

    thuqq Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 9, 2012

    Jan 9, 2012
    1
    0
    5
    im new and need help!!!!!!
    I JUST RE BOOT && RESET MY PHONE AND NOW I CANT MAKE ANY CALLS IT KEEP SAYING EVERY TIME I DIAL A NUMBER "MOBILE NETWORK NOT AVAILABLE" SO WHAT SHOULD I DO I NEED MY PHONE
     
  15. adamantell

    adamantell Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    147
    Joined:
    Jun 6, 2011

    Jun 6, 2011
    147
    6
    56
    Sales
    England
    helped me a lot thanks
     
  16. winnipegk

    winnipegk Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    47
    1
    16
    I'm having issues on Rogers sending MMS messages. I used the VPN settings outlined here but it's still not working. Any suggestions?
     
  17. mnags

    mnags Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 19, 2012

    Jun 19, 2012
    1
    0
    5
    Hi I tried these APN settings for my new Samsung Galaxy Young phone for AT&T data network . After i enter the MNC port = 410 nd save button press , everything will wipeout ..it's not saving ..tried so many times , still same issue. It saves until before MNC port settings. Any idea how to fix this issue ? ANy help will be greatly appreciated !

    Thanks in Advance,

    -Nags
     
  18. cjvaldes

    cjvaldes Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 16, 2012

    Aug 16, 2012
    1
    0
    5
    Did you get it??
    I am having the same problem
     
  19. androidhaka

    androidhaka Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    31
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    31
    0
    15
    any one has teletalk 3G settings? (bangladesh 3G operator)
     
  20. kssxs

    kssxs Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 19, 2012

    Jul 19, 2012
    4
    0
    25
    These are current as of November 6, 2012. I have 2 APN's setup in my TELUS Samsung Galaxy S3.

    This is the one selected (along with its info):

    Name: TELUS SP
    APN: sp.telus.com
    Proxy: <Not set>
    Port: <Not set>
    Username: <Not set>
    Password: <Not set
    Server: <Not set>
    MMSC: http://aliasredirect.net/proxy/mmsc
    MMS Proxy: 74.49.0.18
    MMS Port: 80
    MCC: 302
    MNC: 220
    Authentication type: None
    APN type: internet + mms
    APN protocol: IPv4
    Enable/disable APN: APN enabled (check marked)
    Bearer: Unspecified

    Here is the second APN in my phone (I'm not using this one, as it wasn't selected by default):

    Name: TELUS ISP
    APN: isp.telus.com
    Proxy: <Not set>
    Port: <Not set>
    Username: <Not set>
    Password: <Not set
    Server: <Not set>
    MMSC: <Not set>
    MMS Proxy: <Not set>
    MMS Port: <Not set>
    MCC: 302
    MNC: 220
    Authentication type: None
    APN type: dun
    APN protocol: IPv4
    Enable/disable APN: APN enabled (check marked)
    Bearer: Unspecified

    I thought I'd post to keep the info available for posterity's sake :p (and, you never know... if I update from my stock rooted ROM, I'll probably need these settings somewhere).
     
Tags:

Share This Page

Loading...