1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root MR2 radio on stock rooted rom

Discussion in 'Android Devices' started by ekyle, Jun 26, 2011.

  1. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY
    I finally got around to rooting my bolt yesterday, and I've removed all the bloat. I was going to throw a Gingerbread ROM on there, but I'm reading about several issues they all seem to have, so I'm just going to hold out until someone pushes an official GB build that can be flashed in recovery. To my point --> I have (what I believe to be the MR2 radio, not the RUU). Can this be flashed and used on the stock ROM (pre-MR1)?

    Also, how can I verify that it is just the radio and not the RUU?

    Any help is appreciated :)
     

    Advertisement

  2. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    The MR2 radio will not work with a MR1 ROM, it will only work with a MR2 ROM or a GB ROM.
     
  3. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY

    Thanks. What's the consensus in Perfect Storm? Ideally 1.5
     
  4. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    1.5 is mr2. the others are mr1.
     
  5. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY

    Do I need the MR1 radio before I put on MR2?
     
  6. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    im a lil confused by this question...

    if you want to run perfect storm 1.5,plane jane v3,or flywheight, youll need to flash the mr2 radio. if you waNT perfect storm 1.4 or below,youll need the mr1 radio.

    does that help?
     
    ekyle likes this.
  7. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY

    Yea, I'm just wondering if I have to flash the MR1 radio (the first update) before I can flash the MR2 radio or if I can just use the MR2 radio and load the ROM through CWR.
     
  8. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    oooooh i gotcha. no,if you are on the original radio(223) you can go directly to the mr2 or 2.5. you dont need to update to the mr1 radio first :)
     
    ekyle likes this.
  9. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY

    So flash radio through Hboot, flash ROM through clockwork?
     
  10. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    That is correct,sir. :)
     
    ekyle likes this.
  11. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY
    Side note. What do you think of PS1.5? Does it run the stock camera because that thing is really fast!
     
  12. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    i have pretty much lost interest in any of the froyo roms,so i have never run it. i have run chingys mr1 and GB roms,wich i liked very much. im sure its a good rom,but unfortunately i have no idea on the camera question. hopefully some others will chime in on that. :)
     
    ekyle likes this.
  13. BetaMan

    BetaMan Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    438
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    438
    55
    53
    Male
    Self Employed IT Engineer
    U.S.A.
    Yes, PS v1.5 IS a stable ROM AND the camera works GREAT! The cameras on the Gingerbread ROMS SUCK! However, I am on a GB ROM. Go figure.
     
    ekyle likes this.
  14. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY

    Thats what I was worried about. I'll just use PS until GB officially comes out and someone roots it.
     
  15. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY
    I'm thinking I'll hold off. From what I'm reading the MR2 radio and "MR2.5" radio still have random reboot issues.
     
  16. RandyRucker

    RandyRucker Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Apr 2, 2011

    Apr 2, 2011
    68
    3
    16
    I flashed MR2 and PS 1.5. They work great no reboot problems. Camera works fine. I recommend PS 1.5 if you want to use MR2 on a non GB rom.
     
    ekyle likes this.
  17. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY

    Awesome. I might give it a able tomorrow. I'd like Gingerbread but I see a lot of issues. Especially with the camera. Cane gave the best of all worlds I guess. GPS and camera should be good for now lol
     
  18. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY
    Well, I flashed the radio and perfect storm, installed a few apps. All was well... now I can't download any apps anymore from the marketplace... They just sit there and say downloading. This is the same crap I had to deal with on my X and why I went back to stock. Any suggestions to resolve this? Perfect Storm is lightning fast (pun intended) and I'd like to keep using it for awhile.

    UPDATE: It started working again :)
     
  19. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    what exactly is happening when you try and download apps? describe in as much detail as possible :) ive never experienced anything like this before on any of my TB roms.
     
  20. jdk2

    jdk2 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    230
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    230
    38
    43
    Male
    Celebration, FL
    Try clearing the Market data in Settings > Applications > Manage Applications > All then select Market. Reboot and you should get the Market apps to install. I believe it's trying to update itself which causes the apps to stall.
     
    scotty85 likes this.
  21. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY
    It did this on several Droid X ROMs I had used as well...

    I did this and it didn't work, at least not right away. Everything is right as rain again. In any case, I would select an app to download, hit download, it would say it was, but there would be no progress. It would just say "Downloading".

    Side note, turned off wifi from the notification bar, and bam. Random reboot. I'm not liking that... Only 30 minutes in... Never had one on the last radio I had. I'm hoping it was a bug in the wifi :) fingers crossed :D

    Thanks for the quick responses folks
     
  22. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY
    And... now I'm not getting 3G... sigh

    UPDATE: I reflashed the radio and still no 3G. Any advice?
     
  23. Revs9k01

    Revs9k01 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Aug 22, 2010

    Aug 22, 2010
    29
    1
    16
    Can someone tell me how I can tell the difference between a MR1, MR2 and MR2.5 Radio?
     
  24. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    try toggleing airplane mode on for a few seconds. usually makes 3g come back for me when it disappears :eek:

    again,mr2 was likely canceled for a reason. you might honestly be better off on a GB rom. i dont even remember when the last random reboot i had was.

    an unfortunate possibility,is that it could be a hardware issue... if you had random reboots on a stock rom,you may have them on any rom/radio you try.

    *edit this is assuming you havent tweeked any kernel settings. if you have over clocked extremely high(>1.4) or undervolted your kernel,those things can cause instability and reboots.

    mr1=1st official OTA
    mr2 was leaked 2nd ota that has been probably canceled
    mr2.5 is a leaked radio thats newer than mr2. the full RUU that goes with it has not been leaked,just the radio.

    mr1 is used for most froyo roms,and cm7/OMFGB.

    the other 2 are used for the mr2 based froyo roms(there are only a couple) and for the leak official GB OTA.

    hope that helps,cause im not sure what else we could tell you about them. :)
     
    Revs9k01 likes this.
  25. ekyle

    ekyle Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,773
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,773
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY
    ROFL, I'm an idiot. Somehow mobile data was turned off. Derp! All is good now.

    As far as I know MR1 was the last radio update that came in OTA. That's the one that fixed people GPS issues and helped with 3G/4G handoffs, but caused random reboots.

    MR2 was a leaked radio that was supposed to be released on 6/15 or 6/30, but it never happened. It is supposed to fix the reboot issues and some other problems as well. Whether it did or not is still up for grab.

    MR2.5 is another leak with more fixes and mixed reviews. Anyone correct me if I'm wrong on that.
     
    Revs9k01 likes this.

Share This Page

Loading...