1. Download our Official Android App: Forums for Android!

MS Exchage email

Discussion in 'Android Devices' started by deepsouth06, Oct 13, 2009.

  1. deepsouth06

    deepsouth06 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    25
    1
    16
    I have got my hero working with outlook via exchange but it only seems to sync my inbox. I need it to sync with my sub folders in my inbox. Has anyone figured this?
     

    Advertisement

  2. deepsouth06

    deepsouth06 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    25
    1
    16
  3. johninbigd

    johninbigd Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    318
    Joined:
    Jun 3, 2009

    Jun 3, 2009
    318
    7
    36
    I'm planning on getting a Hero and I will need the same thing. I'm interested to hear the responses.
     
  4. wad06

    wad06 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    3
    0
    5
    My Hero does sync subfolders in Exchange. Every once in a while, I have to manually press the sync button, but for the most part, it works just fine on its own.

    Wad
     
  5. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #36
    Points:
    683
    Posts:
    6,335
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,335
    4,051
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    Agreed. all of my folders are there and synced. if you hit menu/folders you should see your folders there. if the email is not there just hit menu/refresh and it will reconcile and load up your emails.
     
  6. lugose

    lugose Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    9
    0
    5
    My problem is that I want to rely on it to tell me when I have new email in the sub folders. If it can't do this on it's own, it's almost useless to me. It works great for the inbox...
     
  7. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #36
    Points:
    683
    Posts:
    6,335
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,335
    4,051
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    if you have rules setup to forward mail to your sub folders, then you will not get that functionality on the hero.
     
  8. michaelkahl

    michaelkahl Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    364
    Joined:
    Oct 20, 2009

    Oct 20, 2009
    364
    95
    53
    IT
    I've got all of my folders showing up. I just hit Menu within the mail app, select Folders, and I can change the folder from there.
     
  9. deryn

    deryn Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    120
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    120
    1
    36
    wow, no response in 19 minutes and he bumped it. Forum or Chat room? ;)
     
  10. rldev

    rldev Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    131
    Joined:
    Oct 15, 2009

    Oct 15, 2009
    131
    5
    36
    Do you have to pay Sprint extra for wireless exchange sync on the Hero?
     
  11. romeosidvicious

    romeosidvicious Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    270
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Nope, it comes built in.
     
  12. rldev

    rldev Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    131
    Joined:
    Oct 15, 2009

    Oct 15, 2009
    131
    5
    36
    Thanks.
     
  13. neal

    neal Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Oct 20, 2009

    Oct 20, 2009
    31
    1
    16
    I would agree. would be nice if you could change the default folder. I turned off the notifications since I'm just getting them for mostly useless mailing lists.
     
  14. leeladisky

    leeladisky Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    31
    Joined:
    Oct 15, 2009

    Oct 15, 2009
    31
    0
    15
    Opposite problem here - I do NOT want it to sync anything but the inbox unless I force it... on my previous WinMo and Palm Pre phone, I only got the inboxes unless I requested another folder. If I remove filters from the Exchange settings and select all messages, I immediately start to d/l 15k+ emails!! I JUST want the 15 emails in the inbox I keep for reference that have been sent in the last 6 mos...

    Lee
     
  15. androidphone rookie

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 2, 2009

    Nov 2, 2009
    4
    0
    5
    I was confused with the multiple replies. I too have subfolders with rules set up. However, on my Hero, only my emails to the main inbox are coming in. I can view by subfolders and manually refresh leading to the emails coming in. This is a real pain as I have about 10 subfolders. Is there a way to have all my subfolders sync automatically?

    Thanks
     
  16. Ukyo

    Ukyo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 30, 2009

    Oct 30, 2009
    10
    0
    15
    I see my other folders but I can't even manually sync them... =T
     
  17. androidphone rookie

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 2, 2009

    Nov 2, 2009
    4
    0
    5
    If I select the folder and then hit menu and then hit refresh, the folder syncs. I've searched and searched the web for a solution and so far have not come up with one. This is a big problem for me.
     
  18. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #36
    Points:
    683
    Posts:
    6,335
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,335
    4,051
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    i think this is the proper behavior on this device. i.e. havign to go to the folder and manually sync it.

     
  19. darthrsg

    darthrsg Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Why are html emails not displaying properly on my Hero? Any idea where that setting is located? Under the send and receive settings the format is on plain text and I cannot change it.
     
  20. ToxicToastKatz

    ToxicToastKatz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    365
    Joined:
    Oct 3, 2009

    Oct 3, 2009
    365
    37
    43
    Civil Engineer
    Aurora, IL
    Has anyone had the issue of folders NOT showing up? I am adding folders (I have my Gmail POP to my Exchange, and it sends it to the Gmail folder I am trying to add....not by a rule though, by actual routing through the account settings) and they won't show up?
     
  21. lrosenman

    lrosenman Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    28
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    28
    0
    35
    Systems Engineer
    Round Rock, TX US (Austin, TX Area)
    I talked to HTC yesterday and registered a request for enhancement to get folders other than the inbox to sync with Exchange.

    I'd suggest others do the same.
     
  22. androidphone rookie

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 2, 2009

    Nov 2, 2009
    4
    0
    5
    Good idea. That probably would have been a deal breaker for me. I love the phone but I have 10 subfolders and to have to refresh each one manually is nuts. I am surprised there isn't a fix for this. Does anyone know of an app that will help this situation?
     
  23. jeffgman

    jeffgman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    139
    Joined:
    Oct 8, 2009

    Oct 8, 2009
    139
    18
    38
    Male
    California
    You are probably connecting to an Exchange 2003 server. It is a limitation in the ActiveSync code. HTML e-mail is only available with Exchange 2007. It is not possible with a WinMo device either.

    You can connect to your Exchange server using IMAP and it will download the mail in HTML format.

    Jeff
     
  24. darthrsg

    darthrsg Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Thanks.
     
  25. mnjwilson21

    mnjwilson21 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    5
    0
    5
    Has anyone noticed that their folders are not in sorted order. I have over 15 folders and they are totally out of alphabetical order. Any solution?
     
Tags:

Share This Page

Loading...