1. Download our Official Android App: Forums for Android!

msl help

Discussion in 'Android Devices' started by evulone, Jan 14, 2014.

  1. evulone

    evulone Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 24, 2013

    Dec 24, 2013
    5
    0
    5
    is there any default msl number..all data info...imei..msl pretty much all radio info was lost due to flashing custom rom ..iam back on stock..but i need somehow to enter back in alll info...msl number doesnt work anymore...all data is blank..is there anyway to restore all that info...tryed gsii repair..to restore ef folder...that didnt work...data is completly lost ....how would i go about getting imei and all info back...tried qpst and other software..but it wont recognize phone..its says there is a modem connected but no phone connected to that com #....
     

    Advertisement

  2. Codegerm

    Codegerm Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,753
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    3,753
    1,266
    413
    Male
    Commercial service Technician for ADT
    Gainesville, FL
    Did you flash a ROM that was not meant for your device?
     
  3. evulone

    evulone Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 24, 2013

    Dec 24, 2013
    5
    0
    5
    I flashed the project x rom but flashed the sprint kernel instead of boost but the phone data was still intact..wasn't until I went back to stock boost after Odin fail on several attempts..failed on modem bin that I lost all phone data..I finally was successive in restoring stock romantic after switching usb ports but since have no phone data what so ever
     
  4. exgenmeikoj

    exgenmeikoj Android Enthusiast
    Rank:
     #240
    Points:
    63
    Posts:
    480
    Joined:
    Oct 30, 2011

    It's highly unlikely that you would lose all that from.flashing I've made some bad flash's just like that but never had it do that.

    A few questions that could help us determine your solution
    1,what ROM/is version did you flash and what stock/modded stock version did you reflash?

    2,how did you you flash your phone Odin/mobile.Odin?

    3,what modem version are you at now?
    "Check by going to settings >>> about phone >>> baseband version

    You will must note that using a modem from aosp like ICS will not work on stock jelly bean or vice versa

    4.what's your kernel number ? Same way you checked baseband
    What version of the kernel did you flash and what you are on now.

    Answer theses to the best of.your knowledge please
     
  5. evulone

    evulone Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 24, 2013

    Dec 24, 2013
    5
    0
    5
    I flashed project x v3.6
    I reflashed D710bst code sph D710 fg31Cl981989 user low ship
    initially used mobile odin to flash modem for project x(which i flashed wrong one Gb27 when i should of used Gc01) flashed kernal GB EL29 when i should of used GC01Bst kernal..used pc base odin 3.09 for kernals. Project x rom was flashed threw recovery

    As of now on stock rooted boost baseband SD710.10 S.GC01
    Kernel version 3.0.31-1014517
    Android 4.1.2

    Ok just know as i turned phone on..to get info you req..all the data has suddenly reappeard..msl working..but phone shut it self off...when i turned it back on the info was missing again..i have know idea why phone is shutting off...and this is the first time i seen the info restored..no doubt it will shut off again and data will probably disappear once again...do you have any idea why this is happening which i taking this action as a good sign..at least know i no..that its still in the phone somewhares..now if i can only get it to stay...is there a way i can back that up while the info is present just in case
     
  6. exgenmeikoj

    exgenmeikoj Android Enthusiast
    Rank:
     #240
    Points:
    63
    Posts:
    480
    Joined:
    Oct 30, 2011

    Okay I've seen this before I've actually had this happen to me when I uninstalled su with no custom recovery or files took me 17 hours to fox my girlfriend was very pissed.

    There is a thread in here about how to fix it but I am to lazy to look for.it so I'll just retype it


    First here what's you do have you files ready "I used gb27 for this you can use gc01

    one clicks no data restores are the best for this

    Power off your phone plug in USB enter download mode open your one click if downloaded it and hit start once it finds you TCP connection to your phone wait for it to finishe

    "Mine took a lot of trys to work cause my laptop was very old and the USB ports were very slow
    I ketp getting kicked on hidden.IMG so I would back and forth of Recovery's stock and agats until I managed to wedge a custom recovery and from there I had zips of my ROMs on the phone so I would use stock gb27 zip to restore NY phone back to default. Sometimes it works other times it dosent.

    Step one enter download mode "pull the battery plug phone in reput in the battery and hold vol down + pwr until download mode came up"

    Step 2 on your Odin flash your ROM.of choice "one clicks or not full restores wipes user data no data restore will not wipe user data"

    Step 3 wait for it to get done and onces it done wait for.it to boot back up and it should be fine

    If not then keep reading
    This will be tricky just bare with me please I haven't had any sleep and I'm.fighting with my girl friend ATM :/

    Step 4 reenter download mode and get Odin no one clicks just a normal Odin get a custom recovery I preference el26 "its about the safest and fastest to use especially in this mess"

    Step 5 flash the recovery and pray it goes through if it did then reboot your phone into recovery mode wipe factory / reset wipe cache wipe davlik reboot back into download mode and retry step 2

    Step 6 kick back with a six pack and watch the light show 8)


    +note+ all your.info for you carries is on the phone you didn't lose it, its just your android might be corrupted so you have to flash new

    Also if you don't use a one click for.modem make sure you flash your modem version before you exit step 5 other wise you will not have data and you.with have to go back and reflash el26 just to flash the modem along with your kernel "recovery" to boot back into your ROM
     
    evulone likes this.
  7. Codegerm

    Codegerm Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,753
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    3,753
    1,266
    413
    Male
    Commercial service Technician for ADT
    Gainesville, FL
    Something to note, Mobile Odin can not do modems properly on this phone. You must either use PC Odin or flash the zip format for the modem in custom recovery. Also note that GB27 and GC01 are the same. The only difference on the ROM is the labeling and bloatware. The kernels are the same, the modems are just made with different build numbers just to match the build for the ROM. I am running GB27, and have been so for quite some time.

    Flashing a modem with Mobile Odin will cause problems and loss of data.
     
    evulone likes this.
  8. evulone

    evulone Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 24, 2013

    Dec 24, 2013
    5
    0
    5
    Sorry for the delay...got off work alittle late...but ok..iam just now reading everything you posted...and actually was pretty much already on point...after seeing the data pop up..then gone again..i figured yes i had a curupted download or something...i did take your advice and used one of agats kernels,,flashed it using pc odin..so i did get recovery back ..data wiped everything..and proceded to flash the full restore stock rom...it took many many many tries ..switching usb ports..switch cables..and always failed on modem.bin...got flustered..so let it rest for awhile..went to work..came home and wouldnt you know first flash it flashed flawlessly...cant give a percise reasoning for this..just assuming maybe phone got to hot from so many tries...maybe rebooting cpu had something to do wit it..idk ...but i got a fresh install ..check phone info..everything is intact so far...havent tried to reconnect service yet because the boost website is down rite now....so ill update you as soon as the site is up and running again...I really liked that Project X rom...really dont know why i couldnt get any service when i initially flashed (well after i reflashed the rite stuff) maybe by then i already curupted the rom...I have a GS3 running wicked sensations...flashed once..neva had a single problem out that rom or flashing it very happy with it...this GS2 is a phone that iam giving my daughter...ive always had it rooted..but neva flashed custom rom until now...had to replace screen digitizer(droped it.crack screen)..so thats where all the headache started wit this phone..cuz i flashed Project X rite after i fixed the screen...so i was getting no service what so eva..so didnt really know it if was the digitizer i replaced or was it the rom itself that was causing me not to have service...and know i have to wait until Boost site is back up to verify if this phone will activate again...I really appr. all the help on this topic...i was at my end with this phone..but put to much time and money in it just to give up....Ill let you know what happens after i try to activate it...Thanks Again!!!
     
  9. exgenmeikoj

    exgenmeikoj Android Enthusiast
    Rank:
     #240
    Points:
    63
    Posts:
    480
    Joined:
    Oct 30, 2011

    Awesome broddy am happy.to.hear and yes as I said it will take a lot.of.trys and different taticts but I promise this phone will not let you down I even at one point flashed the wrong recovery and boom I thought I had lost it but with faith and good skills I still have her I Gave it to my mother so that I wouldn't keep.hurting my little baby haha anyway congertz and good luck
     
  10. evulone

    evulone Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 24, 2013

    Dec 24, 2013
    5
    0
    5
    not out the water yet...now after trying to activate...i still have no signal whats so ever..and ever time i try to make a call its says iam in airiplane mode...read up on being stuck in airplane mode..so think my efs file is curupted...so now i have the task of trying to figure this out...getting tired of this phone...any clues on how i handle this..:(
     
  11. exgenmeikoj

    exgenmeikoj Android Enthusiast
    Rank:
     #240
    Points:
    63
    Posts:
    480
    Joined:
    Oct 30, 2011


    I'm fresh out on that one I just tried to reactivate mine on cm 4.3 and the support tech needed me to.go into diailer mode I'm like **** really? So I had to do a quickcwipe and flash with stock and bam I can boot into the is bit it just freezes
     
  12. Codegerm

    Codegerm Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,753
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    3,753
    1,266
    413
    Male
    Commercial service Technician for ADT
    Gainesville, FL
    First, you can't do activation or prl updates on anything but a stock based ROM. How exactly did you flash back to stock?
     
  13. exgenmeikoj

    exgenmeikoj Android Enthusiast
    Rank:
     #240
    Points:
    63
    Posts:
    480
    Joined:
    Oct 30, 2011


    Just check my post named update.zip. I used the recovery from 4.3 aosp used the flash x2 jb script then flashed gc01 stock deodex from stpx :/ wish I hadn't of done that now.
     
  14. Codegerm

    Codegerm Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,753
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    3,753
    1,266
    413
    Male
    Commercial service Technician for ADT
    Gainesville, FL
    Okay there is the problem. I have encountered other users that have used the deodexed GC01 and have had problems. I believe there is something wrong with that ROM. Do the one click install of the STOCK ROM. There is just something about the deodexed one that seems to not act right.

    Rwilco12's Android Repository - Downloads

    You could also flash to a Sprint ROM and just use your MSL to set your MMS server setting to Boost. I run GB27
     
  15. exgenmeikoj

    exgenmeikoj Android Enthusiast
    Rank:
     #240
    Points:
    63
    Posts:
    480
    Joined:
    Oct 30, 2011


    That's the problem I need a update.zip.so I can flash from stock recovery I have no computer therefore Odin is useless to me I have ROMs on the phone it self but no wat to actuslly flash em

    Is there a way to get a recovery or el26 flashed through stock recovery Ive tried doing gc01 full ROM butni got a SIG check failed :/ fml
     
  16. Codegerm

    Codegerm Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,753
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    3,753
    1,266
    413
    Male
    Commercial service Technician for ADT
    Gainesville, FL
    I don't have an officially signed zip for stock recovery. All my disaster recovery involves my PC. Have you tried reaching out to Samsung to see if they have one? I know most of their download stuff involves Kies, but they may have something.
     

Share This Page

Loading...