1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Multiple POP3 email accounts on S2 - possible?

Discussion in 'Android Devices' started by ivone, Jul 14, 2011.

  1. ivone

    ivone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    12
    1
    16
    Just got mine S2 and and all the setup went fine except I am not able to setup multiple POP email accounts. Just one POP3 and of course Gmail.

    So are multiple POP3 possible or should I install another email client (if it exist)?

    TIA
     

    Advertisement

  2. lotus49

    lotus49 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,513
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,513
    232
    153
    Male
    Yorkshire
    I very quickly gave up on the standard email client but I'd be surprised if even this couldn't.

    However, K-9, which is free and much better than the standard client does support multiple POP3 accounts. I suggest you switch and all will be sweetness and light, or at least it has been for me.
     
  3. ivone

    ivone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    12
    1
    16
    Thank you - I'll try...
     
  4. carajp

    carajp Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    58
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    58
    10
    18
    I have three on mine. Just "Added a new account" each time. :)
     
  5. ivone

    ivone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    12
    1
    16
    Great, that's what I had on my iPhone4, but I can't figure out on my new SGS2. Can you guide me PLZ. I am stuck on this one...


    TIA
     
  6. #God#

    #God# Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Jul 10, 2011

    Jul 10, 2011
    10
    0
    15
    Open social hub, press menu and add account, choose other....
     
  7. ivone

    ivone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    12
    1
    16
    Frankly I can't believe the stupidity from Samsung - the POP3 setup ordeal is over, I found it by mistake/playing.

    This is how:
    Accounts and sync
    Add account
    Yahoo! Mail
    here you can setup your new POP3 account (you will have that choice at the end)

    BTW: once you setup more then two POP3 you can go then just to your email folder/icon - press left bottom button and just add more account.

    Incredible, but it works. No need for other email client like K9 etc. Now it works same like on iPhone4

    Now, I really love my SGS2


    Maybe in Tips & Tweeks
     
    horgand likes this.
  8. ivone

    ivone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    12
    1
    16
    Yeah, just found it as well - just posted

    The only thing Samsung should change is the Yahoo Mail icon to just Mail icon and that would solve the POP3 problem. Check WWW forums, ton of people have the same problem. I am still pisseddd, but HAPPY
     
  9. mfj197

    mfj197 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Jun 22, 2011

    Jun 22, 2011
    35
    2
    16
    There's an easier route to adding another email account. Go into the email app, which if you only have one account is showing the name of that account and "inbox" at the top. Tap on the name of the account which will take you to a screen showing all your email accounts (you will only have one). Menu button, add account, and enter your email details there. Bingo, account added.

    From now on when you open up mail it will take you to the screen showing all your accounts so the situation doesn't arise again (you can add as many accounts as you like here).
     
  10. ivone

    ivone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 13, 2011

    Jul 13, 2011
    12
    1
    16
    I am sure I tried that million times, but add account wasn't showing till got two accounts setup - after that it was there.
     
  11. mfj197

    mfj197 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Jun 22, 2011

    Jun 22, 2011
    35
    2
    16
    No, the page showing your accounts doesn't show up by default until you have more than one account. However you can navigate to it by simply tapping on the name of the account when in your inbox. From there you can add another account via the menu button.
     
  12. horgand

    horgand Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Jan 26, 2011

    Jan 26, 2011
    11
    0
    15
    This worked great thanks, except I have a different username to my email address on the pop3 server I am logging on to . Is there a way to get the from field to display my actual email address rather than my login account details?? (perhaps I need to try K9 for this)
     
  13. ComfortablyNum

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    1
    0
    5
    Hey,

    Cheers for this info - worked fine - but I still can't get my POP3 account to work? When I enter all the details, passwords, etc. I get a message coming back saying: "Connection failed, mail test failed because the connection to the specified mail server failed. Check your mailbox settings (3001)? What the hell does that mean? I've checked my mailbox setting - all is ok and I'm getting test message etc, via PC and MC Outlook. Getting pretty miffed here - can anyone help?

    Thanks in advance.

     
  14. golfbug72

    golfbug72 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 13, 2012

    May 13, 2012
    2
    0
    5
    but can you see all your pop accounts in one integrated view or do you still have to click on each individual e-mail box to see the mails in each box?
     
  15. simonsmr

    simonsmr Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 2, 2012

    Jul 2, 2012
    1
    2
    6
    Hi all,

    Just visited this thread to resolve the above issue. My problem was not being able to access the "manual setup" option. it is quite easy in the end, but finding it was the difficult bit!

    1. Go to email (default email button in applications)
    2. If you have multiple email accounts, on the page that lists them, tap the + button to add an account.
    3. Put in your email address and log-in password.
    4.This is the bit that took ages to find. Scroll down and UNTICK the "push notification" box. this miraculously brings up the manual set up box on the bottom left.
    5. Fill in the info, bearing in mind you have to go to 3 separate pages in total (the forward arrow at the top or Next button) and bingo you have pop3 email.

    This should work for all S2's, although has ICS loaded from the factory.

    Hope it helps someone.
     
    Tinohead and 101eagle like this.
  16. 101eagle

    101eagle Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 2, 2012

    Aug 2, 2012
    2
    0
    5
    Technical Team Lead, Mainframe Dynosaur
    Sonoma County Ca. and St Louis, Mo
    I have a Samsung Galaxy S II

    After struggling with changing my yahoo password, I decided to install the full yahoo mail app, and delete my current access within the email app.

    Learned that downloading my contacts may not be the best choice, and that there wasn't an easy way to stop the loud and annoying sound alert for arriving email from the yahoo emaol app. Uninstalled it.

    googled email pop settings
    copied down info:
    pop.mail.yahoo.com (port was wrong, should be 110)
    smtp.mail.yahoo.com (port was wrong, should be 587)

    tapped on email
    could see existing email account, then pressed [=] button
    which revealed Compose/Add Account/Delete Account
    tapped on Add Account
    user name is full emailname@yahoo.com

    Does incoming and then outgoing, then finishes with specific options

    Enjoy

    (this took place over a 2 day period)
     
  17. Tinohead

    Tinohead Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    3
    0
    25
    You're not wrong!! I've been looking for this for days, thank you for posting it, email now setup no problem. :)
     

Share This Page

Loading...