1. Download our Official Android App: Forums for Android!

MXQ can't see my 5g wifi

Discussion in 'TV & Video' started by SlyDawg57, Jan 4, 2017.

  1. SlyDawg57

    SlyDawg57 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 4, 2017

    Jan 4, 2017
    3
    0
    15
    Male
    I have Spectrum (Time Warner Cable) internet. My phones see the 5g and able to connect.

    I use to see and use 5g signal on my box but we had a problem with our modem and Spectrum came and changed the modem. Now the 5g signal is no where to be found on my MQX box.

    Any suggestions.
     

    Advertisement

  2. Koopakid

    Koopakid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    21
    Joined:
    Dec 20, 2016

    Dec 20, 2016
    21
    8
    26
    Male
    Are you sure the 5g signal is still enabled? Have you checked on other devices?
     
  3. SlyDawg57

    SlyDawg57 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 4, 2017

    Jan 4, 2017
    3
    0
    15
    Male
    Yes I have no problem with it on other devices. I run a Speedtest on my phone with 5g and it shows download speeds of 95mbps. If I'm not on 5g my download speed is around 10mbps
     
  4. SlyDawg57

    SlyDawg57 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 4, 2017

    Jan 4, 2017
    3
    0
    15
    Male
    Don't see the message that I received in an email......but as I stated in the original post I did have 5g capability prior to Spectrum having to change out my modem.

    I have 5g on my phones and other devices but it no longer shows up on my tv box.
     
  5. Koopakid

    Koopakid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    21
    Joined:
    Dec 20, 2016

    Dec 20, 2016
    21
    8
    26
    Male
    Well depending where your router is compared to distance between your box this could be the issue. As I understand 5g wifi is a little faster and is great for devices in the same room as the router, but not great for distance. So maybe the new router doesn't produce as good as a signal as the old router.
     
  6. zer0_cool

    zer0_cool Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 5, 2011

    Apr 5, 2011
    17
    1
    16
    to my knowledge the mxq only picks up G networks and you are probably using an N signal when it comes to 5ghz networks. i have the same problem.
     
    Andrew Cole likes this.

Share This Page

Loading...