1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General My Sony Xperia Z Still Has Not Got The Jelly Bean Update (Now available)

Discussion in 'Android Devices' started by justinbarrow, Jul 21, 2013.

  1. justinbarrow

    justinbarrow Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    25
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    25
    0
    35
    Just wondering about this, I have a Sim free Sony Xperia Z and still no software update is showing as available, I still have version 4.1.2.

    The handset is a generic UK model with these numbers 1270-5659-6 EN

    Just wondered if any of you guys have had the same issue, When I connect to PC Companion it states that the phone is up to date but running 4.1.

    Just wondering when to expect it, Thank You.
     

    Advertisement

  2. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    It's not been released yet for that customisation code, and there's no indication of when it will be. As every other EU locale has it I'm expecting it "any day now"..... every day. :)
     
  3. justinbarrow

    justinbarrow Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    25
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    25
    0
    35
    Thanks, Least im not the only one waiting then :) I wonder if the Z will get the new key lime pie when its released, certainly got the specs to run it.

    Thanks.
     
  4. zerocool_1110

    zerocool_1110 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 31, 2013

    Jul 31, 2013
    1
    0
    5
    Got 4.2.2 10.3.A.1.0.244
    ...:)
    :D
    :smokingsomb:
     
  5. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    You're not in the UK or using a UK handset though, are you? ;)
     
  6. StevenSeed

    StevenSeed Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    395
    Joined:
    Apr 9, 2010

    Apr 9, 2010
    395
    30
    63
    Male
    Network Analyst
    South Yorkshire, UK
    I came on this forum today to ask this very question - I'm an EE customer in the UK and still on 4.1.2. Not sure where to find the customisation code on my handset but the build number is 10.1.A.1.434.

    I wouldn't be surprised if we don't get it to be honest - that's usually what happens when I get a new phone! :eek:
     
  7. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    You can find it using the Diagnostics app - it's under Phone Facts as "Software ID".
     
  8. StevenSeed

    StevenSeed Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    395
    Joined:
    Apr 9, 2010

    Apr 9, 2010
    395
    30
    63
    Male
    Network Analyst
    South Yorkshire, UK
    Excellent - thanks for that (are you really a fighter pilot by the way?)

    My software ID: 1270-7689 R14A
     
  9. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    lol only in my dreams! 2000+ hours, all of them virtual I'm afraid. ;)

    That's the 'generic' (non-branded) UK firmware, same as my own.
     
  10. StevenSeed

    StevenSeed Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    395
    Joined:
    Apr 9, 2010

    Apr 9, 2010
    395
    30
    63
    Male
    Network Analyst
    South Yorkshire, UK
    This may get slightly off topic so my apologies to the original author of this post, but I do a bit of flying myself, albeit in C172's and other small single engined kites!

    But back to the subject the original posting was about - I'm surprised that's coming up as "non-branded" because I got the phone from EE, and usually they lock their software to their network (although thinking about it when the phone boots up it doesn't say "EE" or anything like that on bootup).

    So am I right in thinking you're still on 4.1.2 as well?
     
  11. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Perhaps they couldn't justify the work/expense of building/testing their own firmware? Or maybe Sony refused to do it for them? I'm not sure if Orange/T-Mobile supplied handsets are branded either tbh.

    Yup.
     
  12. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    The 4.2.2 update (build 10.3.A.0.423) is now available for generic (unbranded) UK handsets via PC Companion.

    :dancing:
     

Share This Page

Loading...