1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support My Xperia Z is showing incorrect number in Settings>about phone>status

Discussion in 'Android Devices' started by Jad22, Jan 14, 2014.

  1. Jad22

    Jad22 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 14, 2014

    Jan 14, 2014
    3
    0
    5
    Male
    Hi, purchased Experia Z and ported old number from original network to new phone but the phone still sees the Purchased Sim temp number in the settings>about phone>status section. Is this fixable.
    Regards
     

    Advertisement

  2. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,549
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,549
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Yup, it sure is. :)

    Try powering off the handset for a few minutes, then switch it on again. With any luck it will pick up the correct number when it re-registers with the network.

    If this doesn't fix it, a quick call to your network should sort it out. They can force a refresh that will do the job.
     
  3. Jad22

    Jad22 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 14, 2014

    Jan 14, 2014
    3
    0
    5
    Male
    Hi, thanks for the help, will give it a try and if doesn't work will talk to my network support.
    thanks..
     
  4. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,549
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,549
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    How long since the port was submitted? Depending on the network(s) involved, a port can take up to 48hrs to complete. Has your 'old' SIM been deactivated?
     
  5. Jad22

    Jad22 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 14, 2014

    Jan 14, 2014
    3
    0
    5
    Male
    The stupid thing I have only just noticed and yet I have had the phone and the new ported number since Oct 2013. So some time... When you ask if the old sim has been deactivated, that's a good question, I really don't know the answer to that one. I will check. My network is Mobile Life (they use EE) and my old network was BT.
    Cheers
     
  6. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,549
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,549
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Call the network customer service. I had the same issue when I migrated from Orange to EE, and when I explained the situation the CSR requested the refresh (or whatever it's called) which rectified the problem within 30mins.
     

Share This Page

Loading...