1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root N00b rooting question

Discussion in 'Android Devices' started by pseudoveritas, Feb 18, 2011.

  1. pseudoveritas

    pseudoveritas Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    21
    3
    16
    Farmington, CT
    Hi All,

    Long time lurker, first time poster here. So today I bought a shiny new X (with a one year contract) as my first smart phone. After spending the last couple of weeks and months reading up on rooting I was positive I could do it. I followed this tutorial to T however, my phone froze after I hit Permanent Root and it said it was checking for exploits or something.

    After about 15 mins (the clock on the Droid froze) I panicked and pulled the battery. It booted up fine again but that scared the crap out of me. What do you think happened? Did I not wait long enough? The battery was low, could that have had something to do with it? Any advice would be greatly appreciated. Thanks!
     

    Advertisement

  2. colchiro

    colchiro Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    Sounds like you have an anti-malware (anti-virus) app, like Lookout installed.
     
  3. pseudoveritas

    pseudoveritas Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    21
    3
    16
    Farmington, CT
    Really? On my droid? Am I screwed? I used my GF's Mac to download the apk file and I know she doesn't have any antivirus software on her machine. Thanks for getting back to me.
     
  4. DrDiff

    DrDiff Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    210
    Joined:
    Nov 18, 2009

    Nov 18, 2009
    210
    4
    56
    Maintence
    Valparaiso, IN
    Where did you get the z4root from? If you got it off the market you didn't root. I got mine from the XDAdevelopers site. See it seems that the one on the market is bogus.

    I forgot to reboot the first time I tried to get root with z4root. But after rebooting, everything was fine.
     
  5. pseudoveritas

    pseudoveritas Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    21
    3
    16
    Farmington, CT
    I got it from the same place you did. When do I reboot? I definitely didn't reboot until I pulled the battery. Maybe that could be it... :thinking:
     
  6. colchiro

    colchiro Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    I didn't say it was infected, just that rooting is a behavior that might be blocked by a program that acts as an anti-virus/anti-malware on your phone. Hacking tools are often blocked on PC's, so why not on a smart phone?
     
  7. jlewis74

    jlewis74 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    157
    Joined:
    Apr 25, 2010

    Apr 25, 2010
    157
    11
    38
    Market Area Managers
    Charlotte NC
    I have lookout on mine and it did not cause any issues when I rooted. My guess is since he did not reboot before trying to run z4 thats the problem.
     
  8. Bugly

    Bugly Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,057
    Joined:
    Jan 30, 2011

    Jan 30, 2011
    1,057
    104
    143
    Male
    VW mechanic
    Tacoma, Washington
    is this resolved?
    There are bad copies of Z4 out there , but a good one is easy enough to acquire.
    i also have a mac, and had no trouble getting Z4 to work, it may have been a bad copy.
     
  9. pseudoveritas

    pseudoveritas Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    21
    3
    16
    Farmington, CT
    Ok. I tried it again this morning. I think it was because I did not reboot before I ran Z4 root. Thank you to everyone for your help.
     

Share This Page

Loading...