1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root nandroid backup problem

Discussion in 'Android Devices' started by sandeep89, Jun 20, 2011.

  1. sandeep89

    sandeep89 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    54
    4
    16
    finally managed to downgrade from gingerbread back to froyo and root my phone.

    i am now attempting to backup the rom using Rom Manager. When i click on the backup option and enter the filename i want, it restarts my phone, at which point it shows a picture of a phone with a red warning triangle in the top right corner next to the phnoe.

    anyone have any ideas why this is happening? dont think i have radio s-off yet if thats the cause. i just wanna save or backup things as i go incase i screw up somewhere...

    thanks,
    sandeep
     

    Advertisement

  2. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,018
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,018
    23,883
    3,118
    Scotland
    Did you download and install clockwork?
     
  3. sandeep89

    sandeep89 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    54
    4
    16
    i downloaded and installed rom manager by clockwork and flashed clockworkmod recovery if thats what you mean..
    maybe i didnt flash it right? i did get a message saying it was successful. would it hurt to do it again? (if thats the issue)
     
  4. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,018
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,018
    23,883
    3,118
    Scotland
    If this is your first time going for it, I'd do everything via this post.

    To answer your initial question though, you do need S-OFF before you can use clockwork.
     
  5. sandeep89

    sandeep89 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    54
    4
    16
    ah, maybe thats why things arent going so well... i was sorta trying to muddle through lol. ill get both s-offs and give it a go then.

    thanks
     
  6. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,018
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,018
    23,883
    3,118
    Scotland
    No probs :)

    Let us know how you get on.
     
  7. sandeep89

    sandeep89 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    54
    4
    16
    all sorted. i think the problem was my lack of s-off. after i did radio and eng, i uninstalled rom manager, reinstalled it and reflashed clockworkmod recovery. When i went to backup the phone through rom manager, it took me into the new recovery menu as neeeded and i was able to back it up through there.

    huge thanks el presidente, nice to have helpful people around :D
     
  8. D-U-R-X

    D-U-R-X turbo drinker
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    16,881
    Joined:
    Apr 20, 2011

    Apr 20, 2011
    16,881
    7,193
    1,343
    Work to live, not the other way round!!
    Sheffield, South Yorkshire
    Nice one - glad you're sorted!! :)
     
  9. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,018
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,018
    23,883
    3,118
    Scotland
    Yeah, S-OFF disables inbuilt HTC's security check which prohibits the installation of "foreign" recovery images etc. That's why you were getting that error when trying to load into clockwork. It was flashed successfully, but because you had S-ON, it wasn't being allowed to load.
     

Share This Page

Loading...