1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Nandroid Download

Discussion in 'Android Devices' started by downeaststudio, Feb 10, 2012.

  1. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    Anyone know where I can download a copy of Nandroid? I've been looking and can't seem to find a download link...
    Thanks.
     

    Advertisement

  2. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,506
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,506
    22,922
    3,118
    Scotland
    What exactly do you mean? A Nandroid backup is the backup you take of your phone before you flash anything. Are you looking for a stock nandroid backup of a specific phone?
     
  3. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    Well, basically what happened is I tried to install Cyanogenmod 7 on my LG MyTouch and something got messed up in the process. Now when I turn the phone on the only thing that loads is the screen which shows an android on a skateboard. That screen replays repeatedly for about five minutes after which I get a system crash error screen.
    My wife has the same phone so I was hoping to use her phone to back up the rom and then restore it on my device.
    If you have any other suggestions as to how I can fix my problem I'm interested in hearing what you have to say.
    Thanks.
     
  4. Unforgiven

    Moderator
    Rank:
     #2
    Points:
    4,238
    Posts:
    33,598
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    33,598
    33,750
    4,238
    Male
    Douglas, MA
    You could check your phone's forum to see how to return to stock (androidforums.com/android-phones/). What kind of phone is it anyway?
     
  5. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    Yeah, I already checked it, but haven't really checked in the past day or two. It's an LG MyTouch.
     
  6. Shotgun84

    Shotgun84 Android Expert
    Rank:
     #73
    Points:
    413
    Posts:
    5,383
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    5,383
    3,136
    413
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    It might be worth going back into recovery mode and flashing the cm7 zip again as I know on the gs2 you usually have to flash it twice, so worth a shot.

    Edit: I don't often get to ninja a mod. I'm going to enjoy this one.:D
     
    Unforgiven likes this.
  7. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,506
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,506
    22,922
    3,118
    Scotland
    Can you boot back in to clockwork? Just go through the ROM install process again. Wipe Data/Factory reset, Wipe System Partition, Wipe Both Caches, install the zip file and the google apps package and you should be good to go. :)

    Edit: Shotgun got in there whilst I was typing :eek:
     
    Unforgiven likes this.
  8. Unforgiven

    Moderator
    Rank:
     #2
    Points:
    4,238
    Posts:
    33,598
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    33,598
    33,750
    4,238
    Male
    Douglas, MA
    Can you get into CWM Recovery (turn off phone, hold volume down and press power, keep holding volume down until CWM loads). If you created a backup of your prior rom you would be able to restore it from here. Otherwise, your could wipe data, cache, and dalvik cache to see if you can get the phone to boot.
     
  9. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    Can't figure out to get the phone to boot into recovery mode. Contacted LG and they will not give the the correct process, they just keep saying that "That's only for when the update process is interrupted."
    Can't boot back into clockwork either, phone will not do ANYTHING except load that stupid boot screen.
    Getting very frustrated here...
     
  10. Unforgiven

    Moderator
    Rank:
     #2
    Points:
    4,238
    Posts:
    33,598
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    33,598
    33,750
    4,238
    Male
    Douglas, MA
    Power off the phone. Hold Volume Down and Power. This should boot you into recovery (either LG or CWM).
     
  11. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    I have a copy of the stock system rom saved on my sd card AND on my pc... If only I could figure out a way to just reinstall the system from my pc...
     
  12. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    Nope, that key combo doesn't work.....
     
  13. Unforgiven

    Moderator
    Rank:
     #2
    Points:
    4,238
    Posts:
    33,598
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    33,598
    33,750
    4,238
    Male
    Douglas, MA


    found some more combos that may work as well.

    volume up +power or
    volume up+down+power

    Also, did you see Shotgun84 and El Presidente's responses above. Looks like installing CM7 twice may do the trick (plus they list a few things to wipe that I missed:eek:).
     
  14. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    Ok, I'll try the other key combos suggested. If I can get back in I'm going to flash back up the original rom and delete all the rest..
    Thanks.
     
  15. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,506
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,506
    22,922
    3,118
    Scotland
    How did you get on?
     
    Unforgiven likes this.
  16. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    No go. No key combo works and the only thing that I can do is get it to go into software update mode.
     
  17. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    Ok, so I was able to get a copy of some LG programming software. Is there a way that I can take the backup of my rom, convert it to a file that the software will read? LG uses a KDZ file format.
     
  18. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,506
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,506
    22,922
    3,118
    Scotland
    I'm not sure if you can convert, but there might well be stock ROMs kicking about.

    I'll have a look around, see what I can find.
     
  19. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,506
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,506
    22,922
    3,118
    Scotland
  20. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    Well, I've already tried using the mobile update tool to fix it. It will detect the phone but tells me the software is up to date. I can put it into software update mode, but then it doesn't reload the software.
    I can try using android sdk tools with the command prompt. Maybe I can push the software onto the phone that way...
    Thanks.
     
  21. downeaststudio

    downeaststudio Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    165
    Joined:
    Nov 24, 2010

    Nov 24, 2010
    165
    12
    58
    El Presidente! Your last post helped me fix my phone! Thanks so much man! I was able to use the command prompt with the Android SDK tool and put it into recovery mode. From there I was able to wipe the caches and it rebooted and is now running CM7...! Now I also have a backup of the original rom and the currently nightly build of CM7 for my phone and I'm gonna try switching between the two...
    Thanks so much for your help!
     
  22. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,506
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,506
    22,922
    3,118
    Scotland
  23. Unforgiven

    Moderator
    Rank:
     #2
    Points:
    4,238
    Posts:
    33,598
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    33,598
    33,750
    4,238
    Male
    Douglas, MA
     
    El Presidente likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...