1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support National access coverage not available/ sending picture messages

Discussion in 'Android Devices' started by G.Armour, Dec 6, 2010.

  1. G.Armour

    G.Armour You know you want to.
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    4,534
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    4,534
    306
    183
    Truck driver/ driver mentor. I train people to dri
    Georgia
    Ok, so I know I can't be the only one having a problem with this. Every single time I try to send a mms it shoots back national access coverage not available. It even happens when I receive a picture message from time to time. This has really got me annoyed and I'm hoping someone knows of a fix. Thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. dennygreen

    dennygreen Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    299
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    299
    26
    43
    Yep im getting that too. Only when i send a picture text. It worked fine for a while after I got my x though, so I don't know what happened. I figured its because im still using the froyo leak but maybe not. Its not a huge deal for me since I rarely send pictures but its annoying when I want to but can't. The other phone on my plan does not have the same problem so it's gotta be something with my x.
     
  3. Outlaw71

    Outlaw71 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,482
    Joined:
    Aug 31, 2010

    I have no idea the fix. I am simply here to tell you that you are not alone.



    Edit: you have me and Denny Green to share in the annoyance.
     
  4. G.Armour

    G.Armour You know you want to.
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    4,534
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    4,534
    306
    183
    Truck driver/ driver mentor. I train people to dri
    Georgia
    Ugh, I ain't on the Froyo leak but this is a huge deal for me since I send pics to my wife all the time. So later I may do a factory reset to try to fix.
     
  5. vetvipe

    vetvipe Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    55
    1
    16
    Maryland
    I have that problem to sometimes. Either a reboot or turning on airplane mode usually works for me.
     
  6. VZdubrep

    VZdubrep Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    May 16, 2010

    May 16, 2010
    31
    1
    16
    ive had it all night.... I turned on airplane , and tuirned it off and it fixed it!

    Good luck :)
     
  7. G.Armour

    G.Armour You know you want to.
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    4,534
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    4,534
    306
    183
    Truck driver/ driver mentor. I train people to dri
    Georgia
    I did a master reset, tried going into gallery to send pic, chose my pic, went to send and to my dismay, got the stupid national coverage message again. But then I tried again but instead chose the files option instead of gallery, located the pic on my sd card and sent, it went through. I'm not sure why, but it worked. It still won't send from my gallery but it will send.. So good deal. Just a tidbit for anyone else.. I hope this issue gets fixed in the next update.
     
  8. Vis1on

    Vis1on Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    14
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    14
    2
    16
    Terre Haute, Indiana
    I received this message too. I cannot recall if it happened when I sent a picture (though, I think it has), but I distinctly remember it happening when I went to download one. In any event, I simply clicked on it again and it downloaded. It may be a more defined glitch on different handsets, but just waiting a moment and trying again solved it for me.
     
  9. Outlaw71

    Outlaw71 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,482
    Joined:
    Aug 31, 2010

    Mine didn't happen with a picture. Mine happened to me with a text so long that it was converted over to an mms. Now, this is far from abnormal for me, I write texts so long they really should be emails. But my DX converts it over to mms after it's so long, and sends it as that. I've done this many, many times. But a few days ago I did it and it kept giving me that stupid 'no national coverage' message.

    I ended up copying the text, pasting it in a new text message, and it sent out just fine. So I don't know what all the commotion was about?
     
  10. G.Armour

    G.Armour You know you want to.
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    4,534
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    4,534
    306
    183
    Truck driver/ driver mentor. I train people to dri
    Georgia
    Dude, mine was so bad that every single time I would try to send an mms it would pop up with that message. I would try, try, and try to resend, create new, and nothing worked.
     
  11. Outlaw71

    Outlaw71 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,482
    Joined:
    Aug 31, 2010

    Glad you were able to find a way around it then. If it happens to you again, try that airplane mode trick they were talking about. Maybe it will work for you. If I ever come across that message again, I'll try it.
     
  12. dawnierae

    dawnierae Android Expert
    Rank:
     #116
    Points:
    233
    Posts:
    1,261
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    1,261
    875
    233
    Insurance for fancy ass resorts
    VA
    I get that message every now and then. If I wait a few minutes and try to re-send, it usually goes. Sometimes I have to retry a couple of times.
     
  13. bigbadwulff

    bigbadwulff Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,442
    Joined:
    Jun 15, 2010

    Jun 15, 2010
    2,442
    200
    143
    Happens only rarely to me but it does happen.
     
  14. dennygreen

    dennygreen Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    299
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    299
    26
    43
    Well I finally got around to reverting back to 2.1 from the leak and getting the ota froyo update and I no longer have the problem. Dunno if it was the factory reset that I had to do afterwards that fixed it or what. I had tried everything. Good luck guys.
     
  15. CCRAY

    CCRAY Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    25
    2
    16
    I had this issue to with any MMS messages, Picture or Video. Regular text messages worked fine. I had to call and have the verizon rep rebuilt my account or profile on thier system in order to get it to work. Once they did that i have not had this issue happen agian.
     
  16. G.Armour

    G.Armour You know you want to.
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    4,534
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    4,534
    306
    183
    Truck driver/ driver mentor. I train people to dri
    Georgia
    Just an update to this... The ota update to 2.2.1 fixes this issue. Ever since I manually installed the update, I have no problems anymore.
     
  17. yoyoche

    yoyoche Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Oct 19, 2010

    Oct 19, 2010
    7
    0
    5
    Everytime I try to send a pic with the message I get the national message pop up.
    I've got a stock droid X with 2.3.340. Stared doing this a couple of months back. Searched for a fix has been to no avail.
     
  18. quickaudi

    quickaudi Android Expert
    Rank:
     #100
    Points:
    273
    Posts:
    3,099
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    3,099
    415
    273
    TN
    Fwiw, I went through every possible fix, from reboot to battery pull to airplane mode switch, all with vzw tech support, and they checked every setting on my phone and on their end. The only thing that fixed it was a factory reset.
     
  19. G.Armour

    G.Armour You know you want to.
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    4,534
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    4,534
    306
    183
    Truck driver/ driver mentor. I train people to dri
    Georgia
    Even with the new update?
     
  20. yoyoche

    yoyoche Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Oct 19, 2010

    Oct 19, 2010
    7
    0
    5
  21. quickaudi

    quickaudi Android Expert
    Rank:
     #100
    Points:
    273
    Posts:
    3,099
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    3,099
    415
    273
    TN
    I did not see it with the new update, but considering it wasnt a widespread issue, I doubt moto fixed it
     
  22. cynkrzy

    cynkrzy Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Oct 19, 2010

    Oct 19, 2010
    34
    1
    36
    Software Engineer
    Central Coast, Ca.
    Funny, I had this happen at infrequently when I first got the phone (it came with 2.2). Hadn't happened in a while, and then this weekend after the update, it happened a couple of times saturday. Seems fine now.
     
  23. Garrett67

    Garrett67 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Jun 11, 2010

    Jun 11, 2010
    132
    5
    36
    All I did was remove all 3rd party messaging apps. Once I did that, I never got the message again.
     
  24. Xeneize480

    Xeneize480 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    504
    Joined:
    Oct 18, 2010

    Oct 18, 2010
    504
    59
    78
    Are you using the ROM ApeX??
     
  25. Prozac4me

    Prozac4me Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    4
    0
    5
    Pharmacy
    Dallas, TX
    I've been dealing with this issue for months now, and I have tried EVERY method mentioned, and I can NOT send any MMS, but CAN receive them. Reset's don't work, toggling airplane mode on/off doesn't resolve this. I contacted VZW CS, and they tell me that they were unaware of this issue, despite this thread starting in 2010. If anyone has any clue, please help! This is one of the most frustrating things i've dealt with, because I can't resolve it.

    I'm sure VZW won't send me a new phone, because I have this one rooted.
     

Share This Page

Loading...