1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support national access coverage not available....

Discussion in 'Android Devices' started by touv, Sep 9, 2010.

  1. touv

    touv Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    10
    0
    15
    Hi guys, I need serious help. Im sick of factory resetting my phone everytime I see that message just so I can send pictures. Sending text is fine but when inserting pictures and sending it that message always pops up. This is the 3rd time its happen and the only way to fix it is to reset it!(only to break a week or so later) Even when I call customer service there only advice to reset it. I really need help and I was wondering if anyone out there found a fix. thx
     

    Advertisement

  2. HookEmHorns*UT*

    HookEmHorns*UT* Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    237
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    237
    25
    43
    Industrial HVAC (Water Cooled)
    ATL, GA
    I would like to know also. I am having this same issue!
     
  3. esn

    esn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    566
    Joined:
    Dec 21, 2009

    Dec 21, 2009
    566
    48
    68
    construction
    South Jersey
    Does this happen when using mms? And are you using the stock message app?
     
  4. touv

    touv Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    10
    0
    15
    yes and yes. Is there other options?
     
  5. jthacker

    jthacker Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Jun 2, 2010

    Jun 2, 2010
    53
    4
    16
    Chattanooga, TN/GA
    Same issue here...no one can figure out what it is, either. After googling the problem, I'm pretty certain it's just something with Verizon, as it appears to be a common problem.
     
  6. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    Maybe try something like ChompSMS or Handcent as alternatives to standard Messagin and see if this occurs.
     
  7. touv

    touv Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    10
    0
    15
    I tried ChompSMS and the issue is still there... this is frustrating me
     
  8. Foxgguy2001

    Foxgguy2001 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    36
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    36
    12
    18
    Corona, CA
    Same here, I've tried using chomp and handcent to no avail...
     
  9. eulerphi8

    eulerphi8 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    132
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    132
    21
    38
    I am having the exact same problem. Are all Droid X phones having this issue or is this just some phones?
     
  10. touv

    touv Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    10
    0
    15
    Im guessing its just some phones. Ive called tech support 3 times including one 45mins ago and they still seem to have no clue what this problem is. All 3 ppl i talked on the phone told me its the phone but I've got it feeling its vzw. This is my 2nd dx and they both had this problem
     
  11. dmiller2007

    dmiller2007 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,000
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    1,000
    242
    143
    I started getting this message today when trying to receive picture messages.
     
  12. tannere

    tannere Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Aug 20, 2010

    Aug 20, 2010
    72
    6
    16
    Airline refueler
    TC, Minnesota
    I noticed this happens for me when my wifi is on. As soon as I turn it off, it sends the pic
     
  13. T66T

    T66T Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    126
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    126
    13
    38
    turn on airplane mode then wait a minute then turn it off, see if it works
     
  14. jthacker

    jthacker Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Jun 2, 2010

    Jun 2, 2010
    53
    4
    16
    Chattanooga, TN/GA
    I've tried just about everything short of a factory reset (which I've read doesn't work, so it's not worth wiping out the phone just to see if I'm the exception)...including turning airplane mode on for a min. I just tried it again just to verify, and nope...still can't send MMS after toggling airplane mode back off.
     
  15. twinsfan1313

    twinsfan1313 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 9, 2010

    Sep 9, 2010
    2
    1
    6
    Had the same problem.....found something some where that I had to click , giving the phone permission to send media thru mms.....but I was on the 2.2 leak at the time...looking thru my phone, I no longer can find it.....I also had no 3G indicator showing up...and the person I was sending media to was also considered long distance........
     
  16. meezi

    meezi Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    May 10, 2010

    May 10, 2010
    48
    3
    16
    Same here, it happened when I received a MMS and once I turned off wifi, I didn't get this error. Odd...
     
  17. jthacker

    jthacker Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Jun 2, 2010

    Jun 2, 2010
    53
    4
    16
    Chattanooga, TN/GA
    I've seen the problem on both 2.1 and 2.2, not sure if everyone falls into that same category, though.

    As far as the setting, I'm currently running the leaked 2.2 but I cannot seem to find a MMS permission setting...any idea where it was? This is my first android phone so I'm not 100% familiar with all the setup menu intricacies, but I've looked everywhere I can think of.

    Thanks for the info.
     
  18. CCCC

    CCCC Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    30
    Joined:
    Jul 12, 2010

    Jul 12, 2010
    30
    5
    36
    Just started happening on my phone now too.

    Stock 2.1 attempting to send a picture via mms to a contact.

    Turning Wi-Fi on and off did nothing, so I tried turning Airplane mode on and off, then resend the picture and that did work.
     
  19. jobester

    jobester Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 1, 2010

    Sep 1, 2010
    2
    0
    5
    I am having the same issue with my X. Unfortunately none of these solutions are working for me. If anyone has any other ideas please let me know.
     
  20. robw56

    robw56 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Sep 13, 2010

    Sep 13, 2010
    6
    0
    5
    It seems like this thread just died. Was there any resolution to this problem? I tried searching all of the threads and didn't see any other references to this issue. I, like many others am having this same issue. I don't believe it is Verizon, I think it is the phone. I was at dinner with my wife and her sister who also has a DX and she sent me a picture but I couln'd send her one. So it can't be the network when two identical phones have different results.
     
  21. nynvolt

    nynvolt Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    368
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    368
    65
    53
    SoCal
    I think this happens when your getting poor 3g. I have also noticed that 3g seems to shut off when your on wifi or if the phone has been idle for some time. I could be wrong or maybe I have settings set wrong.
     
  22. stockracer

    stockracer Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jun 26, 2010

    Jun 26, 2010
    5
    0
    5
    Vail, AZ
    Nope. This is happening to me and I have a full 3G signal. Called cust. service about it yesterday and the guy couldn't resolve it so he put in a ticket to the network guys. They left me a message today to say that they will replace my phone to resolve the problem. Given the experience that some others have had on here, I'm not sure if this will be a permanent fix, but hope so...
     
  23. Garrett67

    Garrett67 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Jun 11, 2010

    Jun 11, 2010
    132
    5
    36
    Yeah this is driving me nuts. I should be able to send an mms with such an advanced phone.
     
  24. bigbadwulff

    bigbadwulff Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,442
    Joined:
    Jun 15, 2010

    Jun 15, 2010
    2,442
    200
    143
    Try a *228 lately???????
     
  25. Brian_83

    Brian_83 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    211
    Joined:
    Mar 29, 2010

    Mar 29, 2010
    211
    30
    43
    I've had this happen when you have the MMS size set to big. I use ChompSMS and when I tried changing the size limit of the MMS messages in the settings I got this error. When I changed it back to a smaller size it works fine. You might try finding that setting and changing it to something smaller and see what happens.
     

Share This Page

Loading...