1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support NEED HELP PLEASE!!! Prevail 3G signal issues

Discussion in 'Android Devices' started by Eheinzeiii, Apr 27, 2012.

  1. Eheinzeiii

    Eheinzeiii Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 4, 2011

    May 4, 2011
    10
    0
    15
    Please help. My Samsung prevail 3G sign is acting crazy. Constantly jumps from full signal to no signal at all. It takes forever just to load a simple Google search. Play store keeps saying signal lost same with Facebook. I am running CT mod 3.5.... it has only been acting like this since I updated to the F19 update. Please help. I know someone has had this problem before. Please help.
     

    Advertisement

  2. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,445
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    It's the FA1L, err... Fa19 baseband causing it...
    Just use odin to change the baseband back to ej06

    http://androidforums.com/galaxy-prevail-all-things-root/513141-tip-quick-baseband-switching.html
     
    Eheinzeiii likes this.
  3. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Two ways that you can try and solve your problem.

    First I would make a CWM backup. Then I would either use Odin to change to the rooted EJ06 version, flash the CWM update, then restore your CWM backup.

    OR

    Use the method in the second link to just change the baseband.


    http://androidforums.com/galaxy-pre...ock-factory-updated-02-23-new-fa19-image.html

    http://androidforums.com/galaxy-prevail-all-things-root/513141-tip-quick-baseband-switching.html
     
    zehn, cook4015 and Eheinzeiii like this.
  4. Eheinzeiii

    Eheinzeiii Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 4, 2011

    May 4, 2011
    10
    0
    15
    going to try the baseband switching now
     
  5. Eheinzeiii

    Eheinzeiii Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 4, 2011

    May 4, 2011
    10
    0
    15
    seems to have worked so far. thanks guys, any tips on how to speed up the 3G
     

Share This Page

Loading...