1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Need help restoring to stock

Discussion in 'Android Devices' started by androidlover9, Aug 24, 2016.

  1. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    Does anyone have a stock Moto X Pure Android 6.0 May Patch Firmware Rom anywhere? I tried some on the site but it couldn't get past the set-up screens or I had other issues.

    For now I'm using CM 13 to get my phone actually working, it's okay but the bugs annoy me so much and I just want to be back on the official software...
     

    Advertisement

  2. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
  3. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
  4. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Forgot to mention that after I flashed back to stock, I received a OTA update while I was setting the phone back up. Sim was out at the time. You can still receive OTA's with unlocked bootloader as long as 100% stock it's safe to install.
     
    scary alien and androidlover9 like this.
  5. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    True pure is deodexed stock that has a lot of options in the Aroma installer with pre-installed apps cut to a minimum. Xposed ready.
    I mostly stayed with the stock options except for messaging and added the Ad Blocker
     
    scary alien likes this.
  6. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    Ah, what does Deodexed mean and what's the Aroma installer? One of the features it listed said it comes with an ad blocker though?
     
  7. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    http://www.droidviews.com/odexed-vs-deodexed-−-everything-you-need-to-know/
    Better definition than I could give.
    This was my first Time using the Aroma installer.
    When you flash the ROM, it opens the Aroma installer that gives you options on what to include in the rom.
    Ad Blocker, stock or modified kernel, stock or Google dialer and contacts, BusyBox.
    First few times I wrote down all my choice to keep track so I could make changes on new flash if necessary.
     
    Bg260, scary alien and androidlover9 like this.
  8. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    Ah okay, thank you for the details :) I think I'll flash the stock rom, then making try out true pure once they make a nougat version, since that I know Lenovo will take forever to release an official update for it lol.
     
    Jfalls63 likes this.
  9. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    Hey, I tried flashing this firmware today: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=67343754&postcount=171

    But TWRP kept giving me an error saying it couldn't be flashed or something? Am I missing something?
     
  10. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    You have to manually flash in fastboot. To double check, unzip the file and see if the system image is broken down into sparsechunk.
     
    scary alien likes this.
  11. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Look at Useful Commands in the main thread.
     
    scary alien likes this.
  12. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    Do you mean I should try to install it using command prompt?

    When I try to install it on TWRP it says: Could not find 'META-INF/com/google/android/update-binary' in the zip file.

    Then it says error installing the zip file.
     
  13. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Yes, you have to fastboot flash each individual part of the zip file or run the Auto Flash Script.
    I did a manual flash in fastboot.
     
    scary alien likes this.
  14. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    Is there a video somewhere that could show me how to do that? Sorry, I'm kind of new to flashing roms using command prompt :/ I thought that it would work by installing it with twrp
     
  15. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    He also has stock unrooted backups with instructions that you can flash with TWRP.
    Might be a easier way for you to return to stock without manually flashing.
     
    scary alien and androidlover9 like this.
  16. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    Could you link me to one?
     
  17. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
  18. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    Why is there two version of 6.0? One is "MPH24.49-18" and the other is "MPH24.49-18-3"
     
  19. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    I think the last one included one of the security updates that went out OTA after 6.0 was released.
     
    scary alien likes this.
  20. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    The guide says to unzip the folder but when I unzip it twrp doesn't let me use it to install it? That part confused me.
     
  21. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    818
    Posts:
    4,221
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,221
    3,188
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Looking at his instructions.
    Download the file and unzip it
    Copy the Stock Un Rooted backup from the zip file to your TWRP backups on the phone
    Select that backup to restore
     
    scary alien likes this.
  22. androidlover9

    androidlover9 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    546
    Joined:
    May 6, 2014

    May 6, 2014
    546
    74
    108
    Male
    Living
    Canada
    There is no file or folder named "Stock Un Rooted backup" and I don't have a TWRP backup folder, just a TWRP folder.
     

Share This Page

Loading...