1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support need help with wifi tether protocols

Discussion in 'Android Devices' started by reble, Dec 21, 2013.

  1. reble

    reble Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #195
    Points:
    63
    Posts:
    322
    Joined:
    Sep 1, 2012

    Sep 1, 2012
    322
    39
    63
    Male
    retired
    Kennewick Wa
    I just got this ZTE warp 4g N9510. I just finished rooting the phone. I am having a problem with the protocols for the wifi tether prog http://code.google.com/p/android-wifi-tether/ . I can't get my laptop to see the ZTE wifi hotspot even when wifi encryption is completlly turned off and the phone is an open hotspot. My old phone a Kyocera Hydro had no problem running the wifi tether prog. The wifi hotspot on my Kyocera Hydro phone wasn't much faster then dialup. But as an aux backup isp when the primary broadband isp is down, it works in a pinch. I had some extra cash so I got a faster phone.


    Steve
     

    Advertisement

  2. Rukbat

    Rukbat Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    943
    Posts:
    10,391
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,391
    2,897
    943
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    I don't know the tether program, but it's just a wifi router. Is there something about broadcasting SSID? And is it turned off? Did you name the tether (in its Settings)?
     
  3. xman95

    xman95 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    434
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    434
    144
    68
    I'm having the same problem with the App. Haven't figured out what's wrong yet. Junkie thinks it may be one of the phone settings that needs to be changed... I've tried a number of things so far and still haven't got it to work yet.
     
  4. reble

    reble Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #195
    Points:
    63
    Posts:
    322
    Joined:
    Sep 1, 2012

    Sep 1, 2012
    322
    39
    63
    Male
    retired
    Kennewick Wa
    Did Junkie say what phone settings need to be changed? And yes the SSID is named the same name as in the old phone. and the same protocols that worked in the Hydro phone won't work in the ZTE

     
Tags:

Share This Page

Loading...