1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root need help :(

Discussion in 'Android Devices' started by alexandroid5, May 8, 2012.

  1. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    ok so i have an evo flashed to metro
    running radiance sense 3.5
    anthrax kernel
    recovery amon ra 3.11
    hboot 2.16 s-off

    i was on cm7.2 rc1 and i looked up an address on google maps and it got stuck on fastboot. i would go to bootloader, reboot, and it would boot in fastboot over and over so then i booted into recovery and installed Metrogenmod (CM7.1 for metro) because it was the one i had in my sd. it was working. i got home and wanted to switch rom and it installs but when it comes on it keeps rebooting. it comes on all the way to the setup screen and reboots over and over no stop. it has done this on TN shooter rom for evo 4g (i made sure it was for the evo 4g and not the shooter, evo 3d) rainy day (sense 3.0) MIUI, MikeG 3D. i dont know why. they are all good rom downloads because i had already flash them before and they had worked perfectly before (i am a flashaholic :D) The only roms that work perfectly are Metrogenmod and Radiance. aslo my front camera sometimes work i dont know why.

    i need a solution. my only next step is to unroot it and root it again.
     

    Advertisement

  2. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,907
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,907
    13,140
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    No don't unroot it. That would be a step in the wrong direction.

    What are you wiping before you flash these roms? Sounds to me like a classic case of not fully wiping
     
    ocnbrze and alexandroid5 like this.
  3. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    i wipe everything except sd card and then i flash superwipe.zip and then flash a rom. i know its not my wiping.

    if i unroot i have the files for the old unroot so my hboot will stay 2.16 and android 2.3.4 so i can get full s-off with revolutionary
     
  4. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,907
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,907
    13,140
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    Ok so its not your wiping.

    So they will install but reboot once they get to the setup screen?

    Have you tried redownloading the files? I know they worked before but its worth a shot.

    Reinstalling your recovery?
    .....
    Unrooting and then re-rooting is almost never the answer. We will get this sorted out
     
    ocnbrze and alexandroid5 like this.
  5. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    Yea they install correctly and just reboot when they finally boot.

    i have re-downloaded two roms and got the same results

    and i went from amon ra 2.3 to amon ra 3.11
     
    Rxpert83 likes this.
  6. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    so should i unroot an root again?
     
  7. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,214
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,214
    14,872
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    i honestly do not see the point in that. what roms have you tried again? have you tried a sense rom?

    if anything, you can try running a ruu of hboot 2.16. this will give you stock rom and recovery. you will still be rooted. if the issue still occurs then something is definitely wrong. if it works out ok then you will need to just install a custom recovery.

    here is the ruu:
    PC36IMG_SuperSonic_GB_Sprint_WWE_4.54.651.1
     
    alexandroid5 likes this.
  8. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
    None
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,294
    953
    The Infernal Swamp
    No unrooting is just turning Securities Back on which wont allow you to write to the partitions. Rooting has nothing else to do with whats going on.

    UNROOTING THE PHONE IS EQUIVALENT TO STRIPPING DOWN THE WHOLE CAR JUST TO CHANGE THE AIR FILTER

    not recommended.
     
    alexandroid5 and ocnbrze like this.
  9. NaterTots

    NaterTots Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    703
    Joined:
    Aug 24, 2011

    Aug 24, 2011
    703
    580
    183
    Plumber
    CT

    When you say the "setup" screen do you mean to set up your accounts? Or do you mean the white HTC splash screen?

    If 2 roms still work then I would do what others say, Do not unroot, and try downloadeing the roms again and reflashing them. It's weird if 2 do work perfectly but none of the others do. It also sounds like your wiping very well.


    Naters
     
    alexandroid5 likes this.
  10. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX

    Yes I did, I tried sense 3.0 roms: rainy day and team nocturnal shooter. Sense 3.5 radiance. And AOSP miui. But I think I'm going to try the ruu file and see if that works
     
    Rxpert83 and ocnbrze like this.
  11. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX

    I mean the setup account screen and then it reboots, boots back in set up screen and reboots.....and so on until I pull out the battery
     
  12. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,214
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,214
    14,872
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    let us know if that works.
     
  13. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    i will start now....its going to be a long night!

    will keep you updated it
     
    ocnbrze likes this.
  14. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,214
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,214
    14,872
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    well hopefully it should not take all night;) lol
     
  15. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    lol it didnt. i flashed the zip in bootloader and it went back to stock. everything was ok except my front facing camera :thinking:

    i already flashed the recovery and im flashing rom Shooter by Team Nocturnal and it just rebooted at the setup screen :(
    i dont know why. i just downloaded this rom again

    flashing MIUI now...lets see what happens

    SAME RESULTS.....it just reboots :( flashing in bootloader stock file again
     
  16. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,214
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,214
    14,872
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    Damn!

    what recovery are you using?

    you can also try just a stock but rooted rom:
    [ROM]STOCK 4.67.651.3 (new ota update)[ROM] - xda-developers

    try the odexed version.
     
    alexandroid5 likes this.
  17. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    i am using amon ra 3.11

    stock rom is working currently but im going to go back to radiance. i like sense 3.5 way better :)
    im going to use the sd card from my htc inc and see if maybe its the sd, i really hope not! i love my 32 gb class 10 sd
     
  18. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,214
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,214
    14,872
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    and just to be sure, you are wiping sd ext, correct?

    also maybe try going back to amon ra 2.3 instead.
     
    alexandroid5 likes this.
  19. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    im trying with a different sd card. im hoping this works. i'll go back to 2,3 in a little bit i just really like 3.11
     
  20. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    Just an update
    Every other Rom seems to work like normal except for team nocturnals shooter Rom and miui (gingerbread), miui ics works :) front camera doesn't work at all. Any fix for that? But everything else is ok. Running energy sense 3.5 right now
     
    ocnbrze likes this.
  21. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,214
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,214
    14,872
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ok that is good news. have you switched cards?
     
  22. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX

    Yes, I downloaded shooter rom again and put it in my 8gb sd and it did the same so I'm back to my 32 gb card now. Looks like I will be getting another evo soon so now I can have one for use and one for flashing roms lol
     
  23. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,907
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,907
    13,140
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    No Ics rom has ffc yet, so that's normal. I'm glad we've narrowed down a list. What miui gb build are you using? The official ports for miui.us were garbage at the end. Use swipers build
     
  24. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    the ffc doesnt work on any rom. i switch cameras and it stays in a black screen forever. where can i get a link to miui gb? i'm not sure which version i have but it says miui 1.12.30
     
Tags:

Share This Page

Loading...