1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Netflix on prevail

Discussion in 'Android Devices' started by mrvr13, Jun 28, 2011.

  1. mrvr13

    mrvr13 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jun 15, 2011

    Jun 15, 2011
    5
    0
    5
    Does any one have netflix running on there prevail? And how
     

    Advertisement

  2. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male
    not possible at this time
     
  3. mrvr13

    mrvr13 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jun 15, 2011

    Jun 15, 2011
    5
    0
    5
    whats stoping it i can log in but cant play a movie i get the 1005 err and thanks for your relply
     
  4. chrisinsocalif

    chrisinsocalif Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    217
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    217
    45
    43
    Real Estate
    Orange County Ca
    Many Samsung Devices are getting the 1005 error and so far no solutions.
     
  5. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male
    you guys arent supported, samsungs only phones that support netflix are on gb.. as samsung only made gb libraries for the drm... htc was nice and mad froyo ones and gb...
     
  6. Necrotoxin

    Necrotoxin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    225
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    225
    100
    68
    College student
    I don't have a netflix account so I can't verify this but I stumbled on this when I was trying to make hulu work on mine. If it works let me know ;)

    http://www.mobilecrunch.com/2011/05/13/how-to-install-netflix-on-most-android-devices/

    basically you're going to modify two lines of your build.prop to make netflix think you are on a supported device.
     
  7. chrisinsocalif

    chrisinsocalif Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    217
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    217
    45
    43
    Real Estate
    Orange County Ca
    You don't need to edit the prop anymore, because the Newest Netflix removed the device check.
     
  8. ykkfrog

    ykkfrog Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    4
    0
    5
    I rooted my prevail, managed to download the netflix app, got super user access edited the build.prop with both htc and nexus one, and i cannot get this to work no matter what I do! everything worked, I have root access, but when I put in my netflix user name and password it thinks, then shuts down the app. i am so close, and many hours in to this already, dose ANYONE have a successfullly working samsung galaxy prevail with netflix app?
     
  9. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male
    are you kidding me? this isnt some bullshit of your phone is blocked guys.. you dont have the files, they are gingerbread only
     
  10. LAWLETTE

    LAWLETTE Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    78
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    78
    11
    38
    Male
    Computer Science Major by day Froyo shop worker by
    Idaho
    I have accepted the fact that it does not work, but I have one question. The drm librarys; seeing as htc made them for froyo could they be used or ported to work for a samsung running froyo? I'm sure they answer in no, but I'm just wondering. :)
     
  11. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male
    i suppose its possible, but along the lines of hacking flash, would require a crapload of time and effort and even then still may not work
     
  12. wyelkins

    wyelkins Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,431
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    1,431
    447
    163
    Male
    Financial Services
    Savannah, GA
    Aha! So there is Hope! Keep Hope Alive! Get right on that Shabby, in your spare time.
     
  13. LAWLETTE

    LAWLETTE Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    78
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    78
    11
    38
    Male
    Computer Science Major by day Froyo shop worker by
    Idaho
    Netflix uses flash? I did not know that. Yeah I'm giving up hope on this idea.
     
  14. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
     #60
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,457
    413
    Jax Fl
    I do not believe he is saying netflix uses flash.
    I believe he is say LIKE flash the probability of getting it to work is slim.
     
  15. LAWLETTE

    LAWLETTE Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    78
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    78
    11
    38
    Male
    Computer Science Major by day Froyo shop worker by
    Idaho
    Oh, thank gosh. I was super confused. lol. I am currently communicating with my friend who has an HTC Evo running 2.2. Netflix is working for him, and he is looking into this. Any clue where the Library's would be stored?
     
  16. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male
    youd have to have him run a logcat of it starting up and decompile the apk to see if it packs anything, check the xml to see what files are called :)
     
    LAWLETTE likes this.
  17. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
     #60
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,457
    413
    Jax Fl
    I thought an evo ran a different cpu, one that is supported by adobe?

    ok just looked here
    http://www.phonescoop.com/phones/phone.php?p=2665

    and yep as I thought it runs the 1ghz snapdragon cpu which is supported.

    I think I may have misread your post, netflix is another matter maybe using that information could help get it on the prevail.
     
  18. LAWLETTE

    LAWLETTE Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    78
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    78
    11
    38
    Male
    Computer Science Major by day Froyo shop worker by
    Idaho
    I was leaning toward the idea that his Evo is still running 2.2, which means it has the HTC Froyo drm library's.

    Thank you for a starting point. Do you think the Library's are used/active at application start up or only when you are streaming the drm protected content?
     
  19. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male
    honestly.. no idea i dont have/use netflix and even then my phone is officially supported so i n ever looked into it :(
     
  20. Purponic

    Purponic Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    156
    Joined:
    Jun 4, 2011

    Jun 4, 2011
    156
    43
    43
    I have gotten a older version of Netflix working on the prevail but I could not watch movies on it. The only thing I could do was manage my queue.
     
  21. slckris69

    slckris69 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 10, 2011

    Jul 10, 2011
    1
    0
    5
    Netflix does not have an official app out yet for the samsung galaxy prevail. I have been informed that it is in the process of development & to just keep checking the android market.
     
  22. candyman4092

    candyman4092 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    22
    1
    16
    Oak Ridge Tn
    yea I talked to netflix also and they told me that the prevail is one of the next to be supported.
     
  23. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male
    if this is true then expect to hear the flames of hell. there are a good number of phones out that are in.. shall we say.. better markets, that netflix doesznt support. if the prevail (a mid end android phone on a prepaid carrier) gets it first.. lol there is gunna be a lot of pissed off people ;P
     
  24. Naofrk

    Naofrk Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    1
    0
    5
    I used the lg optimus m (a similarly priced/featured phone) for about 2 days and could watch netflix with little problems. Only problem was metros 1x internet. That phone was a 600 mhz single core running android 2.2.1. Not even a lag, just some color seperation and a green line across the top. no hacks needed, but I did download it from the internet because my build.prop was not compatable.
     
  25. carben24

    carben24 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Jun 2, 2011

    Jun 2, 2011
    40
    0
    15
    FINALLY got netflix to work on my samsung prevail!!!!!!! :)
     

Share This Page

Loading...