1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root New .591 Gingerbread (Gingerblur) leak

Discussion in 'Android Devices' started by ECFfighter7232, Apr 30, 2011.

  1. jlewis74

    jlewis74 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    157
    Joined:
    Apr 25, 2010

    Apr 25, 2010
    157
    11
    38
    Market Area Managers
    Charlotte NC
    I installed .591 right over top of Zombiestomped 1.2 with no wipe and it went great, I did loose root so I used Gingerbreak and it rooted within 5 min, you will need to install busybox as it does not do it for you. I am now running zombiestomped 1.6 and it is great !
     

    Advertisement

  2. binary visions

    binary visions Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,334
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    3,334
    1,443
    413
    Any Gingerbreak users have their SD card formatted?

    Was going to root the .591 update (I've been using it unrooted) but didn't know if I should back up my SD card first.
     
  3. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth
    My SD card survived the root. I backed up all necessary files on my computer though JIC.
     
  4. mruno

    mruno Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    946
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    946
    179
    103
    Male
    Home
    i backed up my sd card before, but it was not needed since it did not format it. yay
     
  5. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    thought about backing it up...probably should have...but luckily i didn't have any problems
     
  6. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,161
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,161
    402
    283
    Long Island, NY
    Who is still getting wifi drops on .591? I am, but I think, perhaps, it's improved over .588.

    Also, it seems as if I can get wifi to drop if I download a large file. I was downloading a 300MB video the other day and it dropped a few times while doing it, but just regular surfing, new apps, etc, I haven't seen it dropping much, if at all.

    Maybe someone else can test out this theory?

    I sure hope it gets fixed in the final OTA.

    The better fix the camera not sticking to the set resolution in the OTA as well. Can't believe that's been missed through all of these leaks.
     
  7. PACAnesFan

    PACAnesFan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    201
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    201
    12
    38
    I have since flashed Apex 2.0. Same problem there as on the GB leaks (.573 through .591). I am trying different router settings as a workaround. If I find anything, I will let everyone know. Bizarrely enough, my work wireless is pretty good. My home wireless, even with the same settings, fails miserably.
     
  8. cougar214

    cougar214 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,422
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,422
    157
    143
    PACAnesFan did you disable your firewall in your router and give the dx's ip addy unrestricted access? Not all router do this but some will restrict access by default to wireless devices.
     
  9. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,161
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,161
    402
    283
    Long Island, NY
    I don't really notice a different between home and work routers. Can you see if downloading a large file constantly cuts off wireless? Since .591, I really haven't noticed the problem much, except when downloading a large file. I think maybe there have been a couple of other times I lost wireless, but not as often as .588.

    They had better have this fixed in the OTA.
     
  10. PACAnesFan

    PACAnesFan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    201
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    201
    12
    38
    I do have the firewall disabled. My router is old as dirt. I think wireless was in its infancy when it first came out.

    I had this same problem back in the Froyo days as well. The subsequent patch Moto pushed out after 2.2 fixed it. My Xoom also has the same connection issues as described above, so I am thinking it has to do with Moto's wireless drivers.
     
  11. PACAnesFan

    PACAnesFan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    201
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    201
    12
    38
    I usually use connectivity when the phone goes into its low power state (I leave my Wi-Fi sleep settings on never.) I do notice the same as you when downloading large files or streaming HQ Youtube over Wi-Fi. 3G does not cause any issues for me. .573 was horrid for me, as was .588. .591 was better, but not great.
     
  12. cougar214

    cougar214 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,422
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,422
    157
    143
    PACAnesFan just out of curiosity, what are you getting for speeds on your wifi? At home I get 7MB down and 2MB up off my wireless. Now the 3g on the other hand, lets just say that's pathetic.
     
  13. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,161
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,161
    402
    283
    Long Island, NY
    Not sure if I've noticed I lose it when it's sleeping or just randomly. I also use wifi sleep = never. Thanks for confirming that heavy data transfer frequently kills wifi for you as well.

    I don't think I have any 3G issues as well. I'm on wifi probably 90% of the time though.
     
  14. PACAnesFan

    PACAnesFan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    201
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    201
    12
    38
    About the same (when it is working). My 3G isn't too bad. Although I have never done a speed test with it, usually I can stream HQ Youtube without too much buffering (which is fast enough for me.)
     
  15. droidSPARX

    droidSPARX Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    237
    Joined:
    Jun 26, 2010

    Jun 26, 2010
    237
    14
    38
    Horrible, i just got 3 reboots within 5 mins and this happens everytime I shut screen off. (Listening to pandora and browsing )
    Might restore the. 588
     
  16. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth
    I had this problem with pandora on .588 and haven't had it on .591. I would try installing it again. Are you restoring any of your apps?
     
  17. G.Armour

    G.Armour You know you want to.
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    4,534
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    4,534
    306
    183
    Truck driver/ driver mentor. I train people to dri
    Georgia
    Does Gingerbread wipe sd card? Going to d/l this and try it
     
  18. Riverman

    Riverman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    101
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    101
    17
    38
    Upgrading to Gingerbread won't wipe your SD card, but there's a small chance that Gingerbreak will, which you have to run if you want to stay rooted. I made a backup of mine, but it didn't get erased.
     
  19. anabsa

    anabsa Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    78
    Joined:
    Apr 20, 2010

    Apr 20, 2010
    78
    10
    18
    Middle of Nowhere NE
  20. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth
    So can anyone help me with this. I bought the TBH app back when it was on the market and through formatting my SD card and not saving backups I've lost the TBH app and don't know how to get it back. Any ideas?? I know you don't need it for .591 but to get .595/6 you do.
     
  21. anabsa

    anabsa Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    78
    Joined:
    Apr 20, 2010

    Apr 20, 2010
    78
    10
    18
    Middle of Nowhere NE
    Supposedly you can get it from the team black hat site, look up your order number from the market, and use your phone number associated with the order number.
     
    Aggie12 likes this.
  22. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA
    Is it out yet? P3 said 12:30 am eastern..........it's 1:10 am eastern now......maybe I should go check :D
     
  23. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth
    Cool thanks. Hopefully the email me back soon!
     
  24. Aggie12

    Aggie12 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    1,682
    429
    163
    student
    Planet Earth
  25. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA

Share This Page

Loading...