1. Download our Official Android App: Forums for Android!

NEW AT&T UPDATE ERROR?? (please help)

Discussion in 'Android Devices' started by frost909, Aug 10, 2012.

  1. frost909

    frost909 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 10, 2012

    Aug 10, 2012
    1
    0
    5
    California
    Yeah I have a Rooted AT&T HTC Inspire 4g, and a few days ago I got an at&t text message stateing that there is a new critical system update, OK so I downloaded the update from Settings>AT&T Software Update>Check for updates and now in my notifications bar it says "System update is ready Tap to install the system update" OK So I click install it says I cannot use the phone ect ect while updating, I click install now, the phone powers down and boots back up first the white HTC screen then goes straight to a black screen with a little android guy and a Triangle with a " ! " in it, and does nothing at all (ive waited) its erroring for some reason and I cant figure it out please help! :thinking:
     

    Advertisement

  2. fparkin

    fparkin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    11
    0
    15
    it wont update a rooted phone you have find a rooted version
     
  3. jwijnaldum

    jwijnaldum Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 10, 2012

    Aug 10, 2012
    2
    0
    5
    im having a simular issue, but my inspire 4g is stuck with the HTC in the middle of the screen and 4 exclamation marks in the 4 corners, also i cant get to upgrade to the new ROM neither can i flash back to my current Rom(gingerbread), what can be done!!!!!!!
     
  4. mrcamp

    mrcamp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    135
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    135
    11
    38
    Chicago
    You may want to post to the android forum at xda developers forums.

    Just updated mine on Friday without any issues. However, mine was not a rooted device. The update actually makes the phone quite snappy!
     
  5. ChuckFFarrell

    ChuckFFarrell Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    20
    0
    15
    Software Support Manager
    What is the Software Number on your phone after the update? I keep getting an error that the server is unavailable and when I contacted AT&T they said my phone was already up to date. I have Sense Version 2.1 and Software Number 2.47.502.7 Is that the latest with the new upgrade?
     
  6. RigelX

    RigelX Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    129
    Joined:
    Mar 13, 2011

    Mar 13, 2011
    129
    19
    38
    Alabama
    After the update, I have
    Android Version 2.3.5
    HTC Sense Version 3.0
    Software Number 3.20.502.52
     
    ChuckFFarrell likes this.
  7. Saltine713

    Saltine713 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    690
    Joined:
    Sep 7, 2010

    Sep 7, 2010
    690
    55
    98
    Podcaster
    NY
    Too bad it isn't ICS!
     
  8. ChuckFFarrell

    ChuckFFarrell Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    20
    0
    15
    Software Support Manager
    So how do I get the upgrade if using the AT&T software upgrade on the phone doesn't work (getting "Server Unavaiable" message).
     
  9. mrcamp

    mrcamp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    135
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    135
    11
    38
    Chicago
    After the update, I have
    Android Version 2.3.5
    HTC Sense Version 3.0
    Software Number 3.20.502.71ORD

     
    ChuckFFarrell likes this.
  10. Saltine713

    Saltine713 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    690
    Joined:
    Sep 7, 2010

    Sep 7, 2010
    690
    55
    98
    Podcaster
    NY
    You can try #*#*682*#*#

    some people said it worked, but it didn't for me.
     
  11. ChuckFFarrell

    ChuckFFarrell Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    20
    0
    15
    Software Support Manager
    Well, Eureka! I talked to AT&T Support and they showed me a neat trick. Turn off Wifi, Turn on Mobile Data, Click Check for Updates. You get a message back that says you have an update and to turn on Wifi. I turned on Wifi and the update downloaded and installed.
     
  12. Saltine713

    Saltine713 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    690
    Joined:
    Sep 7, 2010

    Sep 7, 2010
    690
    55
    98
    Podcaster
    NY
    When I go to the AT&T Software Update area, there is only 1 option for me, "check for updates." I don't see the option for HTC updates or anything.
     

Share This Page

Loading...