1. Download our Official Android App: Forums for Android!

New Hero Owner - Android Version Question

Discussion in 'Android Devices' started by jsimmonstx, Feb 8, 2010.

  1. jsimmonstx

    jsimmonstx Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Feb 8, 2010
    7
    0
    5
    My wife and I both acquired a Sprint Hero last week. I was under the impression that the Hero (from Sprint) had Android 1.6 on it, but the Firmware version says 1.5. Does this mean I don't have Android 1.6?

    Here are the various About Phone items and their reported versions:

    Model Number: HTC Hero
    Firmware: 1.5
    Baseband: 1.04.01.09.21
    Kernel: 2.6.27-533ce29d
    Build Number 1.56.651.2
    Hardware Revision: 0002

    I'm new to this smart phone stuff.
     

    Advertisement

  2. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    Unfortunately we're all on 1.5 at the moment. 2.1 is coming at some point, but nobody knows the specific date (Although there are plenty of rumours).
     
  3. Anthony1

    Anthony1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    399
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    399
    45
    43
    Luton UK
    You'll need to download the latest update for this. Current build number is 2.73.xxx

    You'll notice quite a speed difference.
     
  4. lekky

    lekky Lover
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,250
    Joined:
    Oct 29, 2009

    But its still only 1.5
     
  5. antipesto93

    antipesto93 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    480
    Joined:
    Feb 4, 2010

    Feb 4, 2010
    480
    35
    43
    ya update to the latest rom, much faster and much better battery life
    you can update from the htc website i think
     
  6. JacobTX

    JacobTX Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Feb 8, 2010
    2
    0
    5
    After looking on here, and looking on HTC's website, I can't find anyplace to update the rom. I'm running build number 1.56.651.2 also.
     
  7. JacobTX

    JacobTX Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Feb 8, 2010
    2
    0
    5
    AHA! Found it in HTC Sync.
    Tools > Check for updates

    But after keying in my serial number, it tells me it's not suitable for my phone. Is it because I have a CDMA hero?
     
  8. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    I don't know what Sprint do to their phones, but if it's anything like the branded phones here in the UK, you need to download the update from Sprint's website.
     
  9. jsimmonstx

    jsimmonstx Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Feb 8, 2010
    7
    0
    5
    I'm in the US. Sprint's website shows the version I have as being the latest one available.

    They're advertising Android 1.6...
     
Tags:

Share This Page

Loading...