1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support New PC Studio installation problem for i7500

Discussion in 'Android Devices' started by HellCrow, Nov 8, 2010.

  1. HellCrow

    HellCrow Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 7, 2010

    Nov 7, 2010
    2
    0
    5
    Web Developper
    Canada
    Hi guys !

    I've done a few searches yesterday on the forum concerning an issue I'm having with the installation process of the Samsung New Pc Studio for my Samsung i7500. After I wish to upgrade my firmware from 1.5 to 1.6 or higher if possible. (Is it possible to upgrade to Froyo 2.2 ?)

    I have downloaded the following file from Samsung's web site to install the New Pc Studio : New_PC_Studio_1.5.1.10064_2.exe which seems to be a recent file (2010).

    At the end of the extraction the installation process begins and shows me this nice error message :

    PC Studio Issue Error Message on Twitpic



    Whatever I press YES, NO or CANCEL, it cancels the installation process.


    What can be the problem ?


    Model number : GT-i7500L
    Firmware version : 1.5
    BaseBand version : I7500BMIK6
    Kernel version : 2.6.27 root@sep-36 #1

    Trying to install this on Windows XP Pro.
    Carrier : Bell



    Thanks for your help and inputs :D
     

    Advertisement

  2. Cougar

    Cougar Android Enthusiast
    Rank:
     #575
    Points:
    38
    Posts:
    420
    Joined:
    Aug 28, 2009

    Aug 28, 2009
    420
    16
    38
    Geek
    Lancashire, England
    32-bit or 64-bit?
    What service pack level?
     
  3. HellCrow

    HellCrow Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 7, 2010

    Nov 7, 2010
    2
    0
    5
    Web Developper
    Canada
    It's on my old testing laptop so there is no service pack installed and it's on Windows 32bits.

    On the error message it says about the XP Family version but nothing concerning XP Pro.

    Hope it's not only a problem with the SP ?...
     
  4. MichaelW

    MichaelW Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    364
    Joined:
    Oct 6, 2009

    Oct 6, 2009
    364
    26
    43
    "Service Pack 2 or higher" in the screenshot would be the giveaway then.
     
  5. Lelouch

    Lelouch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    655
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    655
    70
    98
    Kri
    Just install SP 2 (better SP 3) and you're gonna be fine.
     
  6. Cougar

    Cougar Android Enthusiast
    Rank:
     #575
    Points:
    38
    Posts:
    420
    Joined:
    Aug 28, 2009

    Aug 28, 2009
    420
    16
    38
    Geek
    Lancashire, England
    As Michael says, the clue is in the question.
     
  7. specjr

    specjr Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    12
    0
    15
    I don't think you can upgrade to 1.6 usin NPS. Mine wouldn't and I have i7500 too
     

Share This Page

Loading...