1. Download our Official Android App: Forums for Android!

New Rom Issues

Discussion in 'Android Devices' started by superzee, Sep 16, 2009.

  1. superzee

    superzee Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Hi,
    I'm having a few issues regarding the new rom..

    Scrolling contacts still laggy?
    When scrolling from a different screen back to the weather, it used to animate the picture each time but now it doesn't? (even after checking the setting for animations).
    Camera, can no longer zoom with the trackball?

    Most of all it's the animations that gets me, when scrolling from one screen to the weather it used to animate each time, or scrolling from one screen to the clock, it used to flip to the correct time now it just appears.

    Definately have the "Show screen transition animations" box ticked.
     

    Advertisement

  2. phillevy

    phillevy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    501
    Joined:
    Aug 27, 2009

    Aug 27, 2009
    501
    15
    63
    Ongar, UK
    These are some of the "prices paid" to reduce the lag - I hadn't noticed them until it was pointed out so I guess not a problem for me.
     
  3. Wahwah

    Wahwah Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 30, 2009

    Jul 30, 2009
    100
    1
    36
    I miss the flip clock too, never mind though. You can see the weather animations if you go into the app still if you miss them.
     
  4. superzee

    superzee Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Aah, I figured that might be it..
    Bit of a shame, they were nifty!

    Wonder why they decided to leave the setting in there then.
     
  5. Tiramisu

    Tiramisu Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Sep 3, 2009

    Sep 3, 2009
    20
    0
    15
    Here's an issue I found,

    Create a new HTC SMS/Messages widget on your home screen and launch it

    Go to Menu > All Messages

    And click "Back" and it will go to different apps previously opened!
     
  6. daffyduck

    daffyduck Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Just in case you haven't found it, you now zoom by dragging the left hand side of the screen vertically (think I prefer the trackball but nevermind)
     
  7. whytey

    whytey Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Sep 7, 2009

    Sep 7, 2009
    12
    0
    15
    I hadn't found it. Is a bit fumbly! Also noted thought that if you press and hold the screen, it focusses on the point that your presses and automagically takes a photo. This is less fumbly that the trackball :)

    You win some, you lose some :p
     
  8. garbageman

    garbageman Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Sep 13, 2009

    Sep 13, 2009
    14
    0
    15
    I think the point and focus thing is great. Still, missing the flip animation....
     
  9. Schubert

    Schubert Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 7, 2009

    Sep 7, 2009
    2
    0
    5
    I don't (to air a different view). As far as I'm concerned one of the key things about the update was to stop the clock continuously animating every time we switched screens, it was a major distraction and CPU hog.

    Seems there is no way to satisfy everyone... ;)
     
  10. UnWeave

    UnWeave Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    28
    Joined:
    Sep 18, 2009

    Sep 18, 2009
    28
    0
    15
    Well, I only got mine today (yayyy) but the flip-clock was annoying me already, can't wait to get rid of it!

    I guess that's personal preference, would have been nice to have an option for it rather than completely disabling it, though. As for the camera, I can't comment (since I haven't updated the ROM yet) - point and focus sounds like it would be preferable, though, IMO.
     
  11. mez

    mez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    207
    Joined:
    Sep 16, 2009

    Sep 16, 2009
    207
    19
    38
    UK
    I don't have a flip clock. I use a analog one. And on this the hands still spin round to the correct time every time I hit home. Why remove the animation on one block but not others?
     
  12. UnWeave

    UnWeave Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    28
    Joined:
    Sep 18, 2009

    Sep 18, 2009
    28
    0
    15
    If I set mine to the analogue clock, they still have to jump to the same time, but unlike before it's not a smooth spin, its just an instant jump, with a delay to it.

    I think I find that even more annoying than before! I normally use the flip clock anyway though, so I guess it doesn't matter.
     
  13. sonisoe

    sonisoe Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Jun 11, 2009

    Jun 11, 2009
    16
    0
    15
    i didnt try it before the upgrade, but you can tap anywere on the screen to focus on that point.. just like sony err or samsung camera phones (or the iphone)... quiet nice despite picture quality still sucks...
     
  14. JoeC

    JoeC Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    216
    Joined:
    Sep 23, 2009

    Sep 23, 2009
    216
    1
    36
    San Diego, CA, USA
    I don't really miss the flip clock widget animation, as I didn't really like it always flipping.

    However, regarding the contact list scrolling, I have found that it's smooth unless you have contact photos for some of your contacts. If you have the photos, it does interrupt the smooth part of the scrolling.

    Moving from home screen to home screen is 10x better, though.
     
  15. mez

    mez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    207
    Joined:
    Sep 16, 2009

    Sep 16, 2009
    207
    19
    38
    UK
    Hi I just thought I'd check if I was wrong but on mine the clock will jump to 12 then smooth spin to the correct time.
    I don't have a problem with it just wonder why that wasn't fixed with the flip clock

     
  16. dhole

    dhole Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    32
    Joined:
    Sep 12, 2009

    Sep 12, 2009
    32
    1
    16
    I have been finding that my mobile data connection connects without obvious reason. Also after this I can't turn it off with the widget !
     
  17. Malthe Leth

    Malthe Leth Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 6, 2009

    Sep 6, 2009
    4
    0
    5
    I got allot of problems after I updated my hero...
    No sound on alarm clock.
    On menu title says
     
Tags:

Share This Page

Loading...