1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root newbie here need help

Discussion in 'Android Devices' started by timpot, May 27, 2011.

  1. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    hi! i just want to ask..after rooting and installing custom rom on my cell phone, is it ok to transfer all the files of my sd card to another lager capacity sdcard and use it.. i'm sorry if this one already post here, but im trying to find any ans but i found none... thanks in advance...
     

    Advertisement

  2. gabeyong

    gabeyong Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    725
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    725
    288
    113
    Hi,

    Changing to a higher capacity SD card is quite troublesome...
    you have to backup your SD card and copy everything back to your new SD card.
    then you have to reinstall all your apps that were installed in your old SD card
    and move them to your new SD card again.

    cheers :)
     
    timpot likes this.
  3. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    thanks for the reply.. actually i dont have much apps since i just installed custom rom a few hrs ago.. and im planning to use 4gig bro.. is it okay to just copy everything in my old sdcard and use the new one without rooting again or installing rom again.. sorry for a noob question...
     
  4. gabeyong

    gabeyong Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    725
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    725
    288
    113
    Hi,

    Root, xRecovery and custom rom is safe because it is installed in the phone's memory not on the SD card.

    cheers :)
     
  5. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    thanks bro.. :)
     
  6. tanabe

    tanabe Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    100
    Joined:
    May 3, 2011

    May 3, 2011
    100
    8
    36
    Just want to ask, can't we just copy and paste all the installed apps into the new SD card? We need to partition it first, so cant copy and paste?
     
  7. gabeyong

    gabeyong Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    725
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    725
    288
    113
    Hi,

    Custom ROMs do not require additional partition. Just need one partition FAT32.

    You cannot just copy and paste your apps. it does not work that way.
    You need to re-install all your apps again one by one.
    Unless you are using Titanium Backup Pro, then you just need to restore your backup file.

    cheers :)
     
    timpot likes this.
  8. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    wow! lots of info..thanks..bro..:D another question, what is the use of busybox? i already installed custom rom(floyo 0.2), but it does not require me to install that busy box.. thanks in advance.. :D
     
  9. gabeyong

    gabeyong Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    725
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    725
    288
    113
    Hi,

    busybox is a set of UNIX utilities made into an exe app.
    Do not update busybox it will brick your phone.

    cheers :)
     
  10. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    but i dont have any busybox apps in my phone bro..
     
  11. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    but i dont have any busybox apps in my phone bro..:eek:
     
  12. gabeyong

    gabeyong Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    725
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    725
    288
    113
    If you have have xRecovery-0.1 you have busybox...
    Do not upgrade busybox. You will brick your phone.

    have a look here

    cheers :)
     
  13. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    okay bro.. but im looking for the icon of busybox or anything named busybox but i found none.. if ever i have it(ehehe) how can i avoid updating that one? thanks for helping me bro.. im learning more and more to your reply... :D btw, im from bada/wave family that's why everything in here is new to me.. :D
     
  14. gabeyong

    gabeyong Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    725
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    725
    288
    113
    Hi,

    There is no busybox icon. If you are using a custom rom, use Root Explorer, navigate to /system/bin and you will find the busybox there.

    This busybox version in your phones /system/bin is compatible to your Xperia X8's xRecovery app. So do NOT go to the Android Market and install the "latest" version of busybox thinking it is better. It will brick your phone.

    cheers :)
     
  15. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    okay bro...:D so the only way to update is through market, no pop up message that will notify that busybox is available? im just worrying..sorry bro... thanks again for the help..
     
  16. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    another question bro.. currently im using floyo .2. if ever i want to try another rom, can i just install it directly without putting back the official rom from SE? and can you please help me what is the best rom available? thanks
     
  17. gabeyong

    gabeyong Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    725
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    725
    288
    113
    Hi,

    There are currently a lot of custom roms available in the XDA Dev website both in the Froyo 2.2.1 and Gingerbread 2.3.3 flavours. You have to go and have a look and read all the comments and then make up your mind.

    No, you do not need to go back to the stock ROM to flash a custom rom.
    All you have to do is to download the rom, copy to sd card and use xrecovery to flash and you are set.

    cheers :)
     
    timpot likes this.
  18. timpot

    timpot Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    May 26, 2011

    May 26, 2011
    13
    1
    16
    thanks bro...:D i got my floyo .2 from that site..most of them said that it is the best rom that's why it is the first one i tried.. so far its running good though i experience lag on texting sometimes with just 200 sms saved.. thanks for help again.. :D
     

Share This Page

Loading...