1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Nexus 5 KitKat Data Usage Bug?

Discussion in 'Android Devices' started by tsaunders, Jan 16, 2014.

  1. tsaunders

    tsaunders Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    419
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    419
    25
    43
    I was looking at my Data Usage (I am on the T-Mobile Prepaid 70/Month plan).

    My phone is reporting 10.11GB of data usage.
    T-Mobile is saying I have only used 5.6GB of data usage.

    I have been watching Netflix for my commute to work and home. The data usage on netflix is only reporting Foreground 22.38MB and 315KB background.

    Can someone explain to me how this can be?
     

    Advertisement

  2. Rukbat

    Rukbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    843
    Posts:
    10,392
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,392
    2,894
    843
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    Not likely, but possible. You're popping in and out of open wifi signals.
     
  3. Jceinc

    Jceinc Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    585
    Joined:
    Mar 29, 2010

    Mar 29, 2010
    585
    119
    113
    My usage is way up with the nexus. Irritating
     
  4. tsaunders

    tsaunders Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    419
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    419
    25
    43
    I am on a stretch of Highway and I have wi-fi turned off. I also have it so it doesn't scan when it is off to look for open wi-fi.
     
  5. MartinS

    MartinS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,111
    Joined:
    Aug 23, 2009

    So what apps does your N5 report as using the most data?

    Also, 22mb sounds low maybe the error in usage report is from Netflix.
     
  6. renegad3

    renegad3 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    115
    Joined:
    May 9, 2013

    May 9, 2013
    115
    42
    83
    Where are you checking? settings > data usage?

    If so, check the dates you are comparing, they most likely are different ranges.
    You can adjust the range in the graph by dragging the white sliders on the bottom.
     
  7. tsaunders

    tsaunders Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    419
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    419
    25
    43
    I was thinking the same thing that it is a netflix app issue and it's not reporting the data it is using correctly.
     
Tags:

Share This Page

Loading...