1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support No 3g on transform?

Discussion in 'Android Devices' started by abcd1234, Dec 6, 2010.

  1. abcd1234

    abcd1234 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    6
    0
    5
    I have the samsung transform and live in a complete 3g area but for some reason, my phone has the evdo icon on the status bar. Can anyone explain this why im not getting 3g.
     

    Advertisement

  2. tytasupra2jz

    tytasupra2jz Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    3
    0
    5
    Chicago, IL
    evdo is 3g...
     
  3. nstg8r

    nstg8r Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    279
    Joined:
    Nov 28, 2010

    Nov 28, 2010
    279
    20
    38
    NY
    I'm assuming you know the difference between the evdo and evdo rev A icons on the Transform. It doesn't have a 3G icon like the HTC Evo.

    Might be a weather related issue. I live 45 miles north of NYC in a 3G (evdo rev A) area but starting today, I started getting the evdo icon only, too. However, my speeds using the Speedtest.net app average around 650kbps down 500kbps up. That's right on the lower end of rev A speeds. When the 3G network was working in my area, however, I was only getting around 800-900kbps.
     
  4. nstg8r

    nstg8r Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    279
    Joined:
    Nov 28, 2010

    Nov 28, 2010
    279
    20
    38
    NY
    There is ev-do Rev O and ev-do Rev A. Only Rev A is 3G.
     
  5. pucksr

    pucksr Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 13, 2010

    Dec 13, 2010
    4
    0
    5
    nstg8r...you are wrong. All EVDO is 3G.
    Rev A is just a faster version.

    Non 3G would be a CDMA connection. That drops you down to a "2G" connection
     
  6. nstg8r

    nstg8r Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    279
    Joined:
    Nov 28, 2010

    Nov 28, 2010
    279
    20
    38
    NY
    Ok, you're right, but ev-do also uses cdma as well as tdma.

    The original poster stated that his phone displayed the ev-do icon and that it he wasn't getting 3G.

    1xRTT (IS-2000) is 2G.
     

Share This Page

Loading...