1. Download our Official Android App: Forums for Android!

No audio with my video!!

Discussion in 'Music & Media' started by Lineman69, Sep 26, 2010.

  1. Lineman69

    Lineman69 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    76
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Aug 21, 2010
    76
    0
    15
    Power lineman
    Saskatchewan, Canada
    Just made a video with my motorola xt701. played it on the phone and computer it has no sound. Made another one with me screaming in the phone, still no sound. Do you have to have a mic plugged in to get sound when making a video or is there another issue??
     

    Advertisement

  2. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    Please do a search, this has been answered MANY MANY times before.

    Your computer doesnt have the right codec to play the file. You can analyze the video to see what codec you need, and install it. Or the easiest thing to do is play it with VLC Player (free download) or quicktime.
     
  3. Lineman69

    Lineman69 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    76
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Aug 21, 2010
    76
    0
    15
    Power lineman
    Saskatchewan, Canada
    should you not get the sound when played on the phone at least
     
  4. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    Yes you should, as long as you have it set to record audio with the video. Its a setting found in the camcorder's settings. If that doesnt work maybe you microphone is bad.
     
  5. spaddock

    spaddock Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 17, 2010

    Oct 17, 2010
    4
    0
    5
    i am having the same problem. i'm running android 2.2 on a nexus one. i did a factory reset and it didn't help.

    how do i get to the camcorder settings? i hit menu button and there aren't any settings. i just see the onscreen menu mainly for video quality.

    please help.

    -shayne
     
  6. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    In the camcorder, there should be a little tab on the left of the screen. tap that and it pulls out the settings.
     
  7. spaddock

    spaddock Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 17, 2010

    Oct 17, 2010
    4
    0
    5
    actually running 2.2.1

    i see no tab that pulls out settings in the camcorder (go to camera, slide up to projector). i see little on screen icons for color effect, white balance, flash mode, and video quality, that's it.

    My phone is a Nexus One.

    ??


    -shayne
     
  8. spaddock

    spaddock Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 17, 2010

    Oct 17, 2010
    4
    0
    5
    Did they take the settings tab out in 2.2.1 ? I've seen that suggestion a few times and I've touched every bit of screen I can and I can't find it.

    Really want to get sound back for my son's videos.

    Thanks,
    Shayne
     
  9. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    I have no clue about your phone. In my phone there is a setting to record audio with video. I dont know how to get to your settings, hitting menu usually brings up settings.

    there is no way to "get sound back". If the video's weren't recorded with sound, you cant get it back.

    Also, if the video is short enough, post it to a file hosting site so I can check it out and see if the video itself is the problem.
     

Share This Page

Loading...