1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root No ETA on Root for Hydro

Discussion in 'Android Devices' started by J6Remy, Aug 26, 2012.

  1. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    Yeah, I just tried that.
    I got into recovery (Android system recovery <3e> ) alright. lol
    But all I got was 3 options;

    "reboot system now"
    "wipe data/factory reset"
    "wipe cache partition"

    ...and "E:Cannot load volume /misc!" at the bottom.

    So much for that. lol

    Maybe this is just a soft root?
     

    Advertisement

  2. J6Remy

    J6Remy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    349
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    349
    191
    68
    Male
    Well you have to be there to access fast boot, familiar with adb?
    also access it by using the adb command: adb reboot recovery
    you may
     
  3. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    Not that much really... I play with AC more these days
     
  4. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    Anyone have any progress today?
     
  5. blt24

    blt24 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Sep 11, 2012

    Sep 11, 2012
    14
    0
    15
  6. jmz

    jmz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    562
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    562
    571
    163
  7. blt24

    blt24 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Sep 11, 2012

    Sep 11, 2012
    14
    0
    15
    Sorry I didn't see that. :)
     
  8. J6Remy

    J6Remy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    349
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    349
    191
    68
    Male
    Trying to access fastboot still, been reading up, but nothing to note.
     
  9. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    Same here... I'll have to try other resources tomorrow.
     
  10. The~Skater~187

    The~Skater~187 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,395
    Joined:
    Oct 20, 2011

    Oct 20, 2011
    1,395
    460
    163
    Male
    Connecticut

    using adb from recovery didn't work?
     
  11. J6Remy

    J6Remy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    349
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    349
    191
    68
    Male
    Jumping into recovery with no problem, then I try to pull up fastboot devices and there are none listed.

    Specific command in adb?
     
  12. The~Skater~187

    The~Skater~187 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,395
    Joined:
    Oct 20, 2011

    Oct 20, 2011
    1,395
    460
    163
    Male
    Connecticut

    I don't know any off hand, but check the Android open source project web site. There's a bunch troubleshooting stuff there that may help
     
  13. J6Remy

    J6Remy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    349
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    349
    191
    68
    Male
    That's where most of my reading has came from, lol. Once in recovery command "fastboot devices" so far that is the only information I've seen.
     
  14. jmz

    jmz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    562
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    562
    571
    163
    Fast boot and recovery are 2 totally different things. Fast boot is where you can flash images and stuff. Recovery is for ROMs and all that. The only interface you might get in stock recovery is adb. Fast boot devices only works when the device is in fast boot.

    I can whip up a recovery but the problem lies I already broke one device. It wasn't my IMG. I really think the device has a SIG check on boot. And if it doesn't match it reboots
     
    J6Remy likes this.
  15. J6Remy

    J6Remy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    349
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    349
    191
    68
    Male
    Ohhh, ok. I get what you're saying. Can our bootloader be unlocked? Or do we need something like an engineering bootloader (S-OFF) to flash images using fastboot.
     
  16. jmz

    jmz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    562
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    562
    571
    163
    With root you can use dd to write to boot partition or recovery. But if something goes wrong fastboot is really needed to fix it
     
  17. ibrickphones

    ibrickphones Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 11, 2012

    Aug 11, 2012
    26
    9
    16
    Musican
    Hell
    I have a boot image that I flashed from From rom toolbox. Working fine. I'm using superSU binary...not sure if that matters
     
  18. ibrickphones

    ibrickphones Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 11, 2012

    Aug 11, 2012
    26
    9
    16
    Musican
    Hell
    Spoke too soon lol, Ive had to boot image for 3 days working fine, phone started to act funny so i used a reboot script to refresh the UI I now have a paperweight hardbricked Kyocera Hydro! lol...good thing I bought 2...Whats the possibilty of reviving a hard-brick? 0-None so unless you got a few extra buccs to play around id suggest not modifying your hydro until recovery is established. Im working on cooking one now.
     
  19. ibrickphones

    ibrickphones Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Aug 11, 2012

    Aug 11, 2012
    26
    9
    16
    Musican
    Hell
    also i played with the dalvik, and build.prop but everything was working great for about 3days, even after countless reboots and factory resets i felt like i was using a Over clock kernel ha! not sure if any of this helps, really just reporting my experience to the devs
     
  20. jmz

    jmz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    562
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    562
    571
    163
    Well i found it uses secure qcom boot. What that means is it uses hardware to check boot and recovery partitions. If it doesn't match it doesn't boot.

    So 2nd init of some sort is needed just like moto devices. Prolly won't happen. Not enough capable dev interest.

    I could be wrong but I'm about 75% sure this is how it is
     
  21. Pappy62

    Pappy62 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    763
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    763
    202
    103
    Male
    Well, how do we fix that? Where to ask for help, in your opinion?
    Surely there's someone who can help?
     
  22. jmz

    jmz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    562
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    562
    571
    163
    Not really sure. I'm not familiar with 2nd init stuff or the moto scene. I have been an HTC guy and always will be. Much easier over there. Lol
     
  23. ringostarr1

    ringostarr1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Jun 12, 2012

    Jun 12, 2012
    35
    8
    16
    Male
    in other words a recovery wont happen?
     
  24. jmz

    jmz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    562
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    562
    571
    163
    I didn't say that. You guys might be able to recruit someone knowledgeable about the SIG checking. That's not my department. Recoveries, kernels and cyanogenmod are my areas.
     
  25. Syringelos

    Syringelos Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 5, 2012


    thank you! Successful root. Only thing I had an issue with (really not a big deal) was it remove my wallpaper and set it to Boost's default out-of-box. Otherwise every worked great.
     

Share This Page

Loading...