1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support "No Mobile Network Available" Error

Discussion in 'Android Devices' started by ckelly33, Mar 26, 2012.

  1. ckelly33

    ckelly33 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    808
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    808
    146
    93
    CRNA
    Tennessee
    Occasionally, when I try to use the phone (generally after not using it all night), I get a Mobile Network Not Available error on my first attempt to use it. Sometimes it happens in the middle of the day too though. I'm not sure of any correlations. I've replaced the phone....then the SIM card and the SIM card definitely helped more than anything but it still happens occasionally.

    Restarting/pulling the battery always seems to fix it. It's just annoying.

    Is this a known issue?
     

    Advertisement

  2. PKayy

    PKayy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Jul 21, 2011

    Jul 21, 2011
    51
    2
    16
    Near Albany, NY
    Yeah. This is the signal issue that most, if not all, Galaxy Nexus have. I drop 4g and mobile network ALL the time so I keep my phone on 3g when I'm not using 4g. I'm really hoping that this problem is fixed via 4.0.5, the update due out sometime in April, but many are doubtful.

    This is, by far, the biggest CON of this beautiful phone.
     
    ckelly33 likes this.
  3. ckelly33

    ckelly33 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    808
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    808
    146
    93
    CRNA
    Tennessee
    Thanks. I figured as much but your post is reassuring that HOPEFULLY 4.04/4.05 fixes it.

    And I agree. Otherwise this phone is perfect (for me).
     
  4. Turdbogls

    Turdbogls Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    817
    Joined:
    Jul 22, 2010

    Jul 22, 2010
    817
    150
    103
    Designer/Drafter
    O-town Florida
    the 4.0.4 radios definitley heped big time. i had this problem when i was stock, but after flashing the new radios, not only do i get super fast 3g/4g handoffs, my 4g seems to be sticking around much better. rarely do i see my phone switch to 3g any more...before it was 50/50. and i would assume 4.0.5 will be even better than the 4.0.4 radios.

    have faith. the Thunderbolt and the Charge ran into the same issues as this after release...and after some updates, they are pretty stable connection wise.
     
    Sandroidfan likes this.
  5. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    unfortunately it is a very well known issue. I suffer from it as well. I haven't bothered with the leaked radios. I've read too many conflicting reports. They help some people in certain areas but not others and visa versa.
     
  6. Sandroidfan

    Sandroidfan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,150
    Joined:
    Jul 11, 2011

    Jul 11, 2011
    2,150
    483
    163
    Male
    Engineer
    Central TX
    I feel bad for folks like OP with this issue. Mine doesn't drop signal like this though 3G/4G hand off is a little sluggish and data is lost temporarily during hand off. But I rarely had to toggle airplane mode or reboot to recover signal. Seems like there are many with this kind of issue on forums like this, but in general user reviews like Verizon, Amazon, it looks like most of them work like one I have. But I also think this slow 3G/4G hand off and holding 4G indoors need to be fixed.
     
  7. BlackHawk1776

    BlackHawk1776 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    18
    Joined:
    Nov 3, 2011

    Nov 3, 2011
    18
    2
    16
    I fix stuff for a living
    Valencia, CA
    I've got the same / similar issue on my GNex - what I see is seemingly decent signal strength, but the bars show up in Grey, not Blue. Turning on airplane mode for a few seconds then turn it off fixes it, when I notice it. Once I had to do a battery pull (today.) Since this seems to be an issue and there is strong suspicion that the new update will fix it I'm going to do myself a favor and NOT call Verizon about it again. The suggestions I got were that I should do a Hard Reset and if that didn't work a new phone - I was pretty doubtful at the time that was a proper solution. Maybe we'll all get lucky and April 2nd will be the release of the great new updates! :O
     
Tags:

Share This Page

Loading...