1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support No name search while dialing

Discussion in 'Android Devices' started by kungura, Nov 22, 2011.

  1. kungura

    kungura Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    60
    Joined:
    Jan 15, 2010

    Jan 15, 2010
    60
    0
    15
    Just got the phone today, and to my surprise, there isn't the option to dial "Gary" using the keypad (4-2-7-9 on the keypad) anymore? I have to press the search button, type his name, then be given the option what I want to do with that contact?

    This can't be right.... Am I missing something?
    Is there an app that enables this by any chance?
     

    Advertisement

  2. Phases

    Phases NO LONGER ADMIN
    Rank:
    None
    Points:
    1,503
    Posts:
    9,075
    Joined:
    Sep 9, 2008

    Sep 9, 2008
    9,075
    20,640
    1,503
    Male
    IT
    Nashville, TN
    This is a bummer to read.
     
  3. phantomash

    phantomash Member
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    51
    Joined:
    Oct 15, 2011

    Oct 15, 2011
    51
    96
    33
    This has always been the case for stock Android. You'll have to install a third party dialer if you really want that feature (or flash a custom ROM that has it in the future).
     
  4. dmiller2007

    dmiller2007 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,000
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    1,000
    242
    143
    I think there is a dialer in the market called dialer one that has that feature.
     
  5. stanfna

    stanfna Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    131
    Joined:
    Apr 16, 2010

    Apr 16, 2010
    131
    29
    43
  6. GlockGuy80

    GlockGuy80 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    111
    Joined:
    Mar 20, 2010

    Mar 20, 2010
    111
    64
    53
    Yeah, I think that is only a feature of HTC Sense. I must admit, I am going to miss that aspect of my DInc.
     
    scottg96 and 2010 ZR1 like this.
  7. binary visions

    binary visions Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,334
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    3,334
    1,443
    413
    It's also a feature of the Blur dialer, but as said above, it's never been part of vanilla Android.
     
  8. cigar3tte

    cigar3tte Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    267
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    267
    14
    58
    GO Contacts offers this. AOSP Android's Contacts app never had this feature. I've always just used the Search button to start dialing.
     
  9. T-Keith

    T-Keith Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    397
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    397
    33
    43
    I was equally disappointed when I left sense. Fortunately go contacts has this feature. Bummer they haven't added this to stock android. That and the nice scrollable date selector are probably the only things I miss from sense. It is tedious without them.
     
  10. LTek1

    LTek1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    73
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    73
    18
    18
    Yeah, a let down for me too. I had put DialerOne on a friend's phone for this reason - can we replace the dialer button at the bottom of the home screen with a shortcut? What about incoming calls?
     
  11. LTek1

    LTek1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    73
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    73
    18
    18
    Okay, yes, you can park DialerOne as the dialer at the bottom of the screen. Same as you'd move any other icon around.

    However:

    You can't set it as the default dialer from, say, the contacts list. Doesn't come up as a dialing option.
     
  12. GTIMKV

    GTIMKV Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Oct 31, 2011

    Oct 31, 2011
    49
    8
    16
    NJ
    You'd think that they would borrow the "Just Type" function from WebOS since they are already borrowing a lot of other things!
     
  13. crackers8199

    crackers8199 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Apr 12, 2010

    Apr 12, 2010
    548
    59
    78
  14. LTek1

    LTek1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    73
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    73
    18
    18
    exDialer with dark theme set makes me happy. Thanks Crackers!
     
Tags:

Share This Page

Loading...