gesolamius

Lurker
Jan 12, 2021
3
1
5
Like two or three months ago, i opened up the developer settings with the "tap 7 times on the build number" method. And i used it, then i wanted to turn it off. To do this: i went to my application settings, found the "settings" app and cleared data and the cache. With this method, my developer settings gone.
So, i wanted to turn it on again couple of days ago, tapped on the build number and a pop-up showed up like this:
"No need, developer mode has already been enabled"
Then when i go to the main settings page, where the developer settings were in, there was no developer settings.
And yes, i know where the developer settings exactly is. So please don' t answer me like "check again", "tap on the build number for seven times", "restart your phone" or something like these.
And no, since i cant reach to the developer settings, i can't open the "OEM unlock" and "USB debugging" settings.
And i also tried the "Activity launcher" app but it didn't work too.
Please help...
 
  • Like
Reactions: Thisara Senarathna
Did your Developer Options not include an option to turn off that menu? Certainly the last 3 major versions of Android have had that, but I guess a 2016 device might be on something older.

Anyway it's clear that clearing data for settings clearly didn't clear all of the information related to this, but as I've never tried to do it this way (and after your experience I'm not inclined to test!) I don't know a fix. I'm sure the nuclear option of a factory reset would do it, but that's a significant hassle to back up and set up again. Have you tried clearing data for Settings a second time, just in case something glitched the first time?
 
  • Like
Reactions: puppykickr
Thanks for the reply first.
Yes, i tried to reset the settings app for at least 5 times. Nothing changed. I started to think like "is the knox causing this problem maybe?".
And yes, the best solution could be factory reset but no. I have a lot of data on this device.
 
Like two or three months ago, i opened up the developer settings with the "tap 7 times on the build number" method. And i used it, then i wanted to turn it off. To do this: i went to my application settings, found the "settings" app and cleared data and the cache. With this method, my developer settings gone.
So, i wanted to turn it on again couple of days ago, tapped on the build number and a pop-up showed up like this:
"No need, developer mode has already been enabled"
Then when i go to the main settings page, where the developer settings were in, there was no developer settings.
And yes, i know where the developer settings exactly is. So please don' t answer me like "check again", "tap on the build number for seven times", "restart your phone" or something like these.
And no, since i cant reach to the developer settings, i can't open the "OEM unlock" and "USB debugging" settings.
And i also tried the "Activity launcher" app but it didn't work too.
Please help...





have you found a solution? im now stuck with the same situation. thx a lot in advance
 
Like two or three months ago, i opened up the developer settings with the "tap 7 times on the build number" method. And i used it, then i wanted to turn it off. To do this: i went to my application settings, found the "settings" app and cleared data and the cache. With this method, my developer settings gone.
So, i wanted to turn it on again couple of days ago, tapped on the build number and a pop-up showed up like this:
"No need, developer mode has already been enabled"
Then when i go to the main settings page, where the developer settings were in, there was no developer settings.
And yes, i know where the developer settings exactly is. So please don' t answer me like "check again", "tap on the build number for seven times", "restart your phone" or something like these.
And no, since i cant reach to the developer settings, i can't open the "OEM unlock" and "USB debugging" settings.
And i also tried the "Activity launcher" app but it didn't work too.
Please help...
I experienced the same problem with samsung galaxy J5 prime which says No need to enable but not appear in options menu like shown in the following video.

The thing is caused by the clearing of cache in settings app.

To fix this I had to factory reset. After that you will be able to enable developer options again by tapping 7 times in build number. Then it will be shown in the settings menu as shown in the following picture.

;)
 

Attachments

  • WhatsApp Video 2022-12-16 at 14.40.30.mp4
    3 MB · Views: 97
  • WhatsApp Image 2022-12-16 at 15.13.47.jpg
    WhatsApp Image 2022-12-16 at 15.13.47.jpg
    47.1 KB · Views: 59