1. Download our Official Android App: Forums for Android!

NO OTA update from Sprint.

Discussion in 'Android Lounge' started by IOWA, Jan 5, 2010.

  1. IOWA

    IOWA Mr. Logic Pants
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    8,853
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Dec 2, 2009
    8,853
    2,370
    433
    Network Admin
    Chicago

    Advertisement

  2. TheBrit

    TheBrit Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,188
    Joined:
    Aug 25, 2009

    Aug 25, 2009
    1,188
    114
    143
    UK
    I don't know how it would work for your Samsung Moment - but for the HTC Hero an update consists of a complete ROM reflash in pretty much the same way as you would update the ROM in a Windows phone. It's not done OTA but by running an RUU on your PC.

    Since Sprint have a version of the HTC Hero this could be what they are getting at.

    Edit: I think you will find that the Sprint Hero will get 2.1 when HTC release it with the modifications for HTC Sense. It was mentioned by HTC in a Twitter posting before Christmas.
     
  3. BiGMERF

    BiGMERF Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    6,079
    Joined:
    Dec 2, 2009

    man atleast you guys are getting an update!
     
  4. IOWA

    IOWA Mr. Logic Pants
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    8,853
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Dec 2, 2009
    8,853
    2,370
    433
    Network Admin
    Chicago
    Since the moment is plain android, I think our update will come faster, as Sprint really doesn't need to make any adjustments to it.
     
  5. DoormanIsGod

    DoormanIsGod Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    15
    0
    15
    Im assuming this is an android design limitation? forgive me, im still learning but my old Pre had an 80mb update once and all of them come OTA. this blows!
     
  6. Tyrahn

    Tyrahn Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    55
    1
    16
    Theatre Technical Director
    Milwaukee, WI
    Not an Android limitation at all, it's a Sprint thing. From the article:
    Seems a little silly to me, and other carriers with Android are doing OTA updates, so I'm not sure why it's such a big deal. I personally have no problem with having to plug my phone into my computer to update it, but I'm not sure what percentage of the Sprint Android-owning population feels the same way.

    Clark
     
  7. travisr528

    travisr528 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    272
    Joined:
    Dec 22, 2009

    Dec 22, 2009
    272
    45
    63
    Technical Aurthor
    Austin,Texas
    I seconded that.. If anything it's also faster than receiving it OTA.
     
  8. kennyidaho

    kennyidaho Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    416
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    416
    5
    36
    Computer Technician
    Take a guess
  9. IOWA

    IOWA Mr. Logic Pants
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    8,853
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Dec 2, 2009
    8,853
    2,370
    433
    Network Admin
    Chicago
    It would affect the Verizon-Android community as well.
     

Share This Page

Loading...